27 decembrie 2009

Nominalizări Premiile Vivat România 2009

Iete şi nominalizările pentru premiile VR 2009. Da, e de groază. SONDAJE! Am zis să faceţi şi voi ceva pentru acest blog măcar o dată în an. Oricum nu îi iasă nimănui nimic din chestia asta, dar sunt curios ce opinii aveţi. Am scăpat de cele 12 sondaje și acum avem o chestie mai interesantă. Sper că măcar 1 persoană o să se deranjeze să voteze. Poate țin campania până în 2010 ca să nu fie câștigători din 1 singur vot. În fine, pentru cine vrea să voteze, click mai jos:
-----------Nominalizări-------------

25 decembrie 2009

100!!!!

Aceasta e oficial postarea cu numărul 100 din anul 2009! URAAAAA!!!! Am atins suta!!! Şi am câşigat ce câştig întotdeauna: nimic.

Anunţ

Ţin să vă anunţ că anul acesta nu voi mai critica programele de Revelion. Asta pentru că nu mai deschid televizorul decât pe PrimaTV, să-i văd pe Mondeni şi pe Trăsniţii din Nato. Nu are rost să mă complic cu d'alde Negru sau d'alde Mămăruţă cu maneliştii lor. Pe Ţociu şi Palade sută-n sută nu o să-i vedem la ProTv pentru că au emisiune la alt mogul, adică la Antenă şi asta ar însemna să îşi trădeze postul. Altceva... State ar mai merge ca program de revelion, e comic bulibaşa, dar în rest... nu prea ai ce. Mai bine mă duc şi puşc nişte petarde. Apropo de petarde, se pare că încă nu au apărut bişniţarii. Doar câţiva care vând pachetul cu 10 lei cutia. WTF?! Cine-i dobitoc să dea atâta?! Mergi în 31 dimineaţa pe stradă şi vezi cum o să ţi le dea cu maxim 2 lei cutia. Încă or să se milogească de tine să le cumperi că dup-aia tre' să le ţină un an până au iar vânzare.
În fine, e nasol, anul ăsta nu mi-am făcut niciun plan de Sărbători. Câteva vizite pe la rude, o ieşire cu prietenii la o berică, ceva, şi cam atât... asta e. Sărbători de criză, ce să mai.

24 decembrie 2009

Sărbători fericite!

Câteva cuvinte în cinstea minunatei sărbători care este Crăciunul:

Să vă dea Domnul de toate,
Fericire, Sănătate,
Să aveţi pe masă bucate,
Să vă înfruptaţi din toate!

Şi Moşu' să v-aducă vouă,
În dar, simbolic, nişte ouă,
Că la anu criza creşte,
Pân' la Paşte tot sporeşte!

SĂRBĂTORI FERICITE!! Tre' să plec că mi-a intrat unu' în costum roşu pe horn şi vreau să-l prind în flagrant! Anul trecut am rămas fără televizor după ce a venit în "vizită", dar anul ăsta am bâta de baseball la îndemână!

23 decembrie 2009

Badea şi penele...

Hai că m-am amuzat copios în seara asta! Eu nu mă prea uit la televizor pentru că mai nou văd numai tâmpenii, dar acum, navigând pe net am dat de un clip: Mircea Badea cu penele, în pielea goală, în faţa sediului guvernului, onorându-şi pariul pierdut cu Berceanu şi Boc. (autostrada, 42km, tot tacâmul).
Iată clipul difuzat în ediţia de luni a emisiunii În Gura Presei:

.

Dar ca să înţelegeţi despre ce e vorba, o să fie nevoie de o mică explicaţie:
Badea a zis la el în emisiune că dacă o să se inaugureze măcar 1km de autostradă anul ăsta o să alerge în faţa sediului guvernului cu nişte pene legate de partea dorsală, în acest mod făcând un pariu cu ministrul Radu Berceanu, care ar fi trebuit să facă acelaşi lucru dacă nu inaugura cei 42 de km din Autostrada Transilvania. Culmea e că Berceanu a luat chestia cu penele ca un pariu pe bune, căci în momentul inaugurării autostrăzii a ţinut să amintească într-un interviu acordat presei de pariul cu penele. Aşadar, rezultatul e clipul de mai sus.

Să îmi fie ruşine!

Cu atâtea probleme pe cap am uitat că ieri a fost 22 decembrie, adică au trecut 20 de ani de la evenimentele din '89. Zic evenimente pentru că nu se poate spune că a fost o revoluţie ca la carte. De fapt, încă nici acum nu se cunosc cu certitudine toate detaliile. Dar pentru noi important e că atunci a căzut regimul Ceauşescu, tovarăşii Nicolae şi Elena au primit cadou de Crăciun câte un glonţ şi gata. Şi dacă totuşi n-a fost chiar aşa?! Oricum, nu mai contează, asta e trecut.
Ceea ce voiam să menţionez prin această postare e că s-au dus degeaba 20 de ani. În loc să o ducem mai bine mergem tot spre mai rău pe zi ce trece. Şi acum ar trebui să-l mai credem pe marinar că vom trăi bine în 15 - 20 de ani?! Hai sictir, căpitane! Dacă în 20 de ani tot ce a realizat o ţară care a trecut la democraţie este decădere economică, socială şi politică (din moment ce ne conduce cine ne conduce), cred că o să avem nevoie de cel puţin 100 de ani să ajungem la nivelul unui stat precum Germania de astăzi, dacă nu mai mult. Asta-i ţara mea!

Păţanie pe Net

Umblam eu pe net fără niciun motiv anume, când mi-am zis: "ia să intru pe filelist să văd ce mai e nou". Şi intru, bag userul şi parola şi... pac! Primesc un şut sub centură! Am luat disable! De ce? Ei, uite de-aia! Un primat care duce lipsă de cerebel (ca să nu îi spun altfel, deşi aş putea să mă exprim în termeni mult mai duri pe blog, dar prefer să nu mă cobor la nivelul lui) mi-a spart contul şi a înjurat în comentarii, legat de un candidat la alegerile prezidenţiale. Văzând situaţia nasoală în care mă aflu, i-am trimis un email adminului în care i-am explicat ce şi cum, după care aştept... o zi, două, nema. Am mai trimis un email, poate primul s-a pierdut pe drum... tot nema. Bag piciorul, zic, deja arată a bătaie de joc. Mă apuc şi scriu un email cu cuvinte grele (înjurături cu m... şi cu p...) pe care îl expediez adminului... aştept... nimic. Ce naiba?! O fi murit adminu!
În fine, nu-i mare lucru, mai există şi alte trackere în gen, dar asta mi se pare o bătaie de joc, şi dacă toţi cei care se află sau se vor afla în astfel de situaţii or să păţească la fel, e de prost gust deja. Adică.. măi, noi suntem tracker respectabil, suntem baştani, suntem pe primul loc. Bine şi userii?! Care useri?! Da' ce, avem nevoie de ei? Dă-i în mă-sa, oricum nu ştiu decât să descarce torentele pe care noi ne chinuim să le urcăm şi pe urmă ne înjură ca în mahala pentru că nu am pus poze în descriere. Cam aşa gândesc cei care se ocupă de filelist.

22 decembrie 2009

Look nou de sărbători...

Am tot deliberat zile în şir dacă să fac aşa ceva sau nu... ei, uite că până la urmă am făcut-o. Aşadar, avem şi noi look de sărbători. Un lux, vreau să zic, căci până acum puneam un simplu brad pe pagină şi gata. Dar acum e altceva. Sper să vă placă. La anu' revenim cu vechiul template. Serios, nimic nou.

18 decembrie 2009

Parodia mea..

După cum spuneam, am început să mă ţin de glume şi nu pot să mă las. Asta pentru că la noi în ţară politica e o glumă... proastă, dar în fine, tot glumă e. Ştiţi cel mai scurt banc al anului 2009? Geoană preşedinte. Dar cel mai prost banc al anului 2009? Tăriceanu + Băse = Love. Tocmai pe tema asta am făcut şi eu un mic clip, o scurtă parodie a acestor doi "iubăreţi".

17 decembrie 2009

Povestea unui succes: Jeff Dunham

Jeff Dunham este un ventriloc foarte priceput, care are mare succes în America, şi care acum are un fel de miniserie de televiziune: "The Jeff Dunham Show". Dar bineînţeles, nu şi-a început cariera aşa ci prin spectacole susţinute la scenă deschisă publicului larg. A creeat o serie de personaje printre care şi Achmed The Dead Terrorist, preferatul meu. Pentru date biografice şi alte chestii căutaţi pe google, wikipedia, etc, că doar am blog despre România nu enciclopedie. Şi ca să ne înveselim, iată un moment special de Crăciun cu Achmed:

Adevărul gol goluţ...

Degeaba, acum îmi arde de glume! Iată adevărul gol goluţ despre relaţia Băsescu - Boc:
Click aici...

Heil Hitler!

Dacă arăta Hitler aşa poate câştiga războiul

Boc face Poc... din nou!

Uite de ce l-aţi votat pe Băsescu! Boc e vechiul nou premier propus de şefu'... adică de Popeye de Romanie. Asta-i ţara mea! Ce să-i fac. Vorba lui Bendeac:

15 decembrie 2009

Tăricene, ai limbrici, măi nene?!

Tăriceanu a surprins! Vrea IAR alianţă cu Băsescu la guvernare. De parcă Băse ar pune botu' la aşa ceva după ce 4 ani de zile a fost la cuţite cu Vitezomanu' Gică. Oricum, un lucru e clar. Cât e Antonescu boss în PNL, Tăriceanu poate să plimbe ursu' căci alianţă cu PDL şi cu Băse n-o să vadă în veci!

Contestaţia: BUSTED!

Geoană s-a recunoscut înfrânt! Contestaţia lui a fost respinsă de Curtea de Apel! Mdeah... atâta tărăboi şi tot marinaru' ne conduce! Ce să zic! Oricum, şi când s-au renumărat voturile nule, au găsit câteva bune dar şi alea erau pentru Băsescu! Mirciulică, nene, cred că eşti deja expert la pus dopul pe sticlele de şampanie. Cât despre Băse, şi el e expert la dat cu pumnul. Da, e vorba de trucajul acela ordinar care îl pune într-o lumină proastă. La fel şi cu Mr. Geoană, a apărut o filmare cică o femeie îi dădea lui Geoană 5000 de euro şpagă. Serios?! Da' de unde ştiţi că nu îşi plătea duduia în cauză datoria la partid?! Sau staţi aşa că mi s-a aprins B.E.Culeţul. Dacă femeia respectivă era Elena Udrea deghizată urmărind să discrediteze concurenţa?! Totul e posibil.

I'm BAAAAAACCCCCKKKKK!!!!

Revenire spectaculoasă. Punct.
Record: cea mai scurtă postare =))

9 decembrie 2009

A pușcat râșnița...

Odihnească-se în pace vechiul AMD Sempron al meu care a dat ortu' popii seara trecută... Dumnezeu să-l odihnească, căci m-a slujit bine tip de 5 ani. În fine, ceea ce voiam să spun e că nu voi mai posta o vreme decât de pe unde apuc, adică de la școală sau de pe la rude, etc. Ideea e că postările se împuținează (OF! Și eu care voiam să ating suta anul ăsta! La naiba!).

7 decembrie 2009

Prin lume...

De azi încep un nou tip de postare pe blog. Nu e politică (mă rog poate doar puțin dar și aia externă), ci mai degrabă evenimente REALE care s-au întâmplat unor oameni și care i-au pus pe unii în situații dificile.
Primul caz îl are în centru pe un prezentator care a izbucnit în râs în direct, când stătea de vorbă cu niște oameni, care din cauza unor erori medicale nu mai vorbeau corect, vocile lor determinând pe oricine să râdă.

De fapt, prezentatorul respectiv susține că a fost o conspirație împotriva lui, că nu au repetat înainte de a intra în direct, cum făceau de obicei și nu știa la ce să se aștepte. Acesta a fost dat afară de la postul TV unde lucra.

Continuarea unei cronici dijaba

Și politicienii plâng câteodată...
Asta e. S-a terminat cu circul electoral, putem răsufla ușurați. S-a decis. Băse e noul, în fine, vechiul nou președinte al Românicii noastre dragi în care cică o să trăim bine la anu' și la mulți ani.
E totuși ceva interesant aici:
- ASEARĂ: Geoană avea 52%, Băse 47 sau 48%, nu mai știu exact. Țin minte doar că B1, postul de suflet a lui Trăiănel arăta 50-50.
- ACUM: BEC'U zicea cică Băse are 50,33% și Geoană 49,66%. Adică un total de... 99%.
Deci unde e 1%? La Băse sau la Geoană? Geoană cu încă 1 procent ar avea 50,66%, iar dacă Băse are 50,33% e logic cine câștigă. Atunci? Unde e procentul?
Și de ce Băsescu se proclama deja câștigător înainte de a se anunța procentele aseară?! Cu câteva minute înainte de ora 21, Băsescu a zis tare și clar în fața susținătorilor: „AM CÂȘTIGAT!”. O să ziceți că poate el știa procentele alea înainte să fie date la TV. Da, sigur. Știa procentele care ÎL ANUNȚAU SUB MIRCEA GEAONĂ dinainte și se proclama câștigător. Sigur că da! Dacă nici asta nu e fraudă politică, atunci nu știu ce e!
În fine, să o lăsăm baltă, m-am săturat de politică. În curând trecem la un nou subiect.

A ieșit Băsescu

Cum e când amândoi candidații au procente foarte apropiate, lupta fiind una foarte strânsă?! Vă spun eu cum. Seara, la ora 21, Geoană este dat câștigător cu 4% peste Băse, în timp ce dimineața, la 10, Băsescu are cu un procent peste Geoană. Dacă și alegerile astea au fost corecte, eu sunt patriarhul Daniel. Scriu mai multe mai târziu, acum mă grăbesc.

5 decembrie 2009

Autostrada? Serios?

UPDATE:
http://www.capital.ro/articol/s-a-furat-gardul-de-protectie-de-la-autostrada-transilvania-128865.html
Se pare ca n-am inteles bine. Niste idioti au furat gardul de protectie. Asta era spilu. Dar oricum, tot nu poti sa zici ca autostrada e in regula. Asa-i romanul. Fura tot ce poate. Cred ca pe maine o sa fac niste versuri pe tema asta.

http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=35025
Cica a avut loc primul accident pe autostrada Bechtel la nici 24 de ore de la inaugurare. Articolul zice ca o oaie desprinsa de turma ei a ajuns pe autostrada si a fost lovita de o masina ce mergea cu aproximativ 130 la ora... ia stai asa! O OAIE A AJUNS PE AUTOSTRADA? Ia sa vedem ce ne zice wikipedia despre autostrada:
Autostrăzile prezintă cel mai înalt grad de separare a circulaţiei, fiind rezervate numai traficului auto, cu elemente geometrice care permit realizarea unor debite şi viteze mari, în condiţii de maximă siguranţă.

Sa inteleg si eu, oaia aia era cumva din serialul "Prison Break" sau cum naiba a trecut de conditiile de maxima siguranta pe care se presupune ca le are autostrada?! Autoritatile au spus ca de vina e faptul ca in acea zona inca se lucreaza la gardul de protectie! POFTIM?! Si ziceti ca e gata autostrada (ma rog aia 42 de kilometrii de la Turda la Gilau)?! Atunci cum explicati faza cu gardul? N-aud! Si au mai scos si un tap ispasitor pentru asta! Cica de vina e ciobanul care nu a avut grija corespunzator de turma. L-au si sanctionat pe baza asta! Mizerii de oameni! Ce vina are ciobanul ca sunteti voi niste hoti nesimtiti?!
M-am cam infierbantat pe aici, dar situatia e una cat se poate de serioasa si pe mine cel putin ma enerveaza sa vad ca treburile sunt facute de mantuiala in tara asta. Dar poate ca ar trebui sa ma obisnuiesc. Asta-i tara mea!

Ce a fost si ce este...

Inainte:

Dupa:


Bai Antonescule, nu imi mai merg diacriticele, dar tot tre' sa iti zic ceva. Daca ce faci tu e pentru tara si nu pentru a fi la putere, atunci eu imi mananc tastatura litera cu litera, numar cu numar si simbol cu simbol. Ai ajuns un pupincurist al lui Iliescu... adica Geoana, pardon, si eu care iti apreciam ideile si chiar as fi vrut sa ajungi presedinte... ce oameni! Si sa mai ziceti ca se merita sa mergi la vot!

4 decembrie 2009

Băse Manelarul

Da, aţi citit bine, nu mai e Băse Marinarul (adică e, dar aici vorbim despre altceva), ci Băse Manelarul. Am găsit pe YouTube cea mai mare porcărie din câte mă aşteptam să găsesc azi (pentru că eu mă aştept tot timpul să găsesc câte o porcărie pe net, dar asta le-a întrecut pe toate!). Cică "Nicolae Guţă şi Roxana - Pe Băsescu îl votăm".
Doamne fereşte! Căpitane, vine icebergu şi mata te-ai închis în cabină şi asculţi manele?! Ce marinar eşti tu? Ruşine să îţi fie! Bine că nu îl pui pe Guţă premier că ai fi în stare! Doar el e un mare tehnocrat! În fine, nici tovarăşul Iliescu... scuze, am vrut să zic Geoană, nu e mai bun. Aşadar... cum dracu' să mergi la vot când nu ai pe cine să votezi?!
Nu o să urc maneaua lui Băsescu pe blog pentru că nu vreau să îmi "murdăresc" spaţiul web cu aşa ceva.

1 decembrie 2009

VIVAT ROMÂNIA!!!

Eu sunt mai matinal, aşa că vreau să urez tuturor românilor pe oriunde-or fi ei, ştiu eu, prin Italia la ciordit portofele, prin Spania pe la pârnaie, La mulţi ani de ziua României!
De fapt chiar ESTE momentul potrivit să fac chestia asta, pentru că e un pic trecut de 12 noaptea, ceea ce înseamnă că deja e marţi 1 decembrie (la naiba, mâine iar mergem la şcoală/lucru!!!).

Trebuia să o spun şi pe asta!

Mi-am amintit în ultimul moment de chestia asta. Băsescu a dat pe la OTV azi, doamnelor şi domnilor! Senzaţional! Traian Băsescu se află în studioul nostru, şi în direct şi în reluare! Nu schimbaţi canalul că nu ştiţi ce pierdeţi! Hă!Hă!Hă! Ce-mi plac glumele mele!

30 noiembrie 2009

Bere cât cuprinde + El Classico = O seară beton

Duminică seara a fost un moment foarte bun de ieşit la bar cu băieţii. Zic cu băieţii, că nu poţi să mergi cu prietena la o terasă, la bere, să vă uitaţi amândoi la meci, nu?! Sau poţi?! Fie cum vreţi, nu asta e ideea aici. Am ieşit şi eu în oraş cu gaşca, că vezi doamne e "El Classico" în seara asta. Drept să vă spun, nu mă prea dau eu în vânt după fotbal, dar când e vorba de un meci ca Barcelona - Real, nu e frumos să îl ratezi. Stau la terasă, cu berea în faţă, urmărind meciul pe o plasmă. Undeva în dreapta, pus pe mut, un mic televizor e pornit pe celălalt meci difuzat la aceeaşi oră, Steaua - Vaslui. Ce să vă spun, e aşa o diferenţă mare între meciurile din Spania şi cele de la noi, că mă gândeam să îi zic barmanului să închidă televizorul cu Steaua, că ne distrage atenţia de la fotbal. E drept, ce-i al nostru-i pus deoparte, dar... să fim serioşi. Dacă ne întâlnim cu ăştia în Champions League "ne fac de mici". Cred că băiatul cu apa de la Barcelona driblează jumate din orice echipă românească fără probleme. Asta numai el singur. Dacă se bagă şi rezervele echipei a doua, ne bat oriunde şi oricând. Ăsta ne e nivelul. Bine, poate exagerez un pic. Nici chiar rezervele echipei a doua, dar a echipei mari fără nicio îndoială. Aţi văzut şi ce gazon aveau ăia la un derby?! Nu ca la Steaua - Dinamo de zici că se joacă pe Stadionul Municipal din comuna Urlaţi.
Bine, cam atât despre fotbal, săptămâna asta sărbătorim ziua naţională a României. MARE SĂRBĂTOARE MARE! Şi după aceea, ne pregătim pentru turul II al alegerilor pentru preşedinte, unde, apropo, Antonescu s-a aliat cu Iliescu... adică cu Geoană, mă scuzaţi.

23 noiembrie 2009

Ei vezi, de-asta îmi trebuia sondaj!

În sondajul despre aspectul blogului am primit un răspuns "E naşpa rău!". Acum, dacă aş fi unul din aceia care nu dau doi bani pe părerea vizitatorilor, nu mi-ar păsa. Dar mie îmi pasă, pentru că vreau să fac ceva de calitate, care să placă lumii, ca să nu scriu numai de dragul de a scrie. Aşadar, dacă aveţi o propunere mai bună pentru aspectul blogului (nu ceva de genul fă pagina roz sau aşa ceva, vreau link spre un site cu blogger templates, către un template pe care să îl folosesc), faceţi o propunere la adresa de mail c.mircea24@gmail.com

Era de ştiut...

Era de ştiut că Băsescu şi Geoană or să trimită microbuze cu obuze... adică microbuze cu oameni la vot. Asta e, îi dau dreptate revoltatului Vadim, a fost fraudă. Dar şi fără fraudă, Vadim tot ar fi fost unde este. Adică la egalitate cu UDMR-ul. După părerea mea, Antonescu trebuia să meargă în turul 2. Omul ăsta chiar merita să devină preşedinte. Singurul lui minus, unul comun cu a lui Geoană, e că îl vrea pe Klaus Johannis premier. Păi hai atunci să îl facem pe Kelemeni Hunor preşedinte! Ce dracu' dacă e să avem premier neamţ să avem şi preşedinte ungur! Ce-i asta?! Bătaie de joc! Asta e! Sunt curios cât la sută o să mai aibă marinarul în turul 2. Şi vă mai spun ceva. Aş fi surprins dacă NU ar ieşi Băsescu preşedinte. O să fure voturile cum a furat şi fondurile de la FMI. Asta-i ţara mea!

21 noiembrie 2009

Părerea mea...

Despre dezbaterea de vineri de la 19.00, transmisă de Antena 3, Realitatea şi TVR, am şi eu câteva cuvinţele de zis.
M-a amuzat mai înainte de toate încercarea lui Vadim de a pătrunde şi el în Parlament pentru a discuta cu ceilalţi candidaţi. În mod normal şi democratic, ar fi trebuit să i se dea voie, din moment ce la o dezbatere într-un stat democratic, poate vorbi oricare dintre candidaţi (deh, şanse egale, în puii mei!). Oricum n-are şanse să iasă preşedinte oricât ar turui că e furat în alegeri. Probabil dacă îl lăsau să participe el ar fi plecat iar Băsescu la fel ca data trecută, când trebuia să fie dezbaterea aceea între 5 şi apoi 7 candidaţi care nu a mai avut loc. Oricum, la meetingul PRM organizat în faţa parlamentului, şi dat în direct la TV (pus pe mut la un moment dat, se pare că Vadim nu mai ştie să tacă. Dacă începe nu-l mai opreşte nici Oprescu), CVT s-a legat în genere de preşedintele Băsescu, făcându-l în fel şi chip ("marinar beţiv").
Să trecem acum la faptele propriu zise. O să îi iau pe fiecare la rând. Băsescu, pot să zic, nu mai are replică. E pur şi simplu terminat. Când Antonescu face referire la flotă, însă, sare ca ars. De exemplu la Cluj (filmuleţul de mai jos), Antonescu i-a adus aminte că a zis că dacă pierde la alegeri pleacă pe mare, şi apoi l-a întrebat CU CE pleacă pe mare, că flotă n-avem. Atunci el a sărit ca ars. Că ce, că am dosare, că eu n-am furat. Da' stai jos, nene, că n-a zis nimeni că ai furat! Omul a zis pur şi simplu că flota nu este. Băsescu, prin reacţia sa, s-a dat de gol.
Geoană... păi lui Mirciulică i s-a blocat placa pe promisiunile electorale. Nu îl prea interesa ce ziceau ceilalţi, vorbea tot timpul de faptul că el ne ştie situaţia, că el poate face, poate drege, etc. Dom'le, la o dezbatere tre' să rupi din adversar! Să contraataci cu argumente pertinente orice afirmaţie împotriva ta! Nu să vinzi poporului gogoşi. Degeaba... Mircea Geoană nu are capacitatea intelectuală de a răspunde unor provocări într-o dezbatere. Se pare că nea Ilici nu şi-a făcut bine treaba de instruire a candidatului său. Asta o să-l coste. Poate chiar să îşi piardă al patrulea mandat.
Antonescu acum, ca să fiu imparţial până la capăt, s-a gândit că dacă vrea să prindă Turul II (pentru că Băse şi Geoană sunt favoriţi pentru acest lucru), trebuie să lovească în adversar cu toată forţa. De aceea a acuzat în stânga şi-n dreapta, a numit hoţi, etc. Dom'le, ştim. Ştim ce le poate pielea. Dar fi tu mai deştept şi opreşte-i. Atacă! Muşcă! Şo pe ei! Aşa te vrea nenea Patriciu. Şi cel mai important: fă-l bucăţi pe Hrebenciuc!
Spunând acestea, vă las pe voi să judecaţi şi să mergeţi Duminică 22.11.2009 la vot ştiind pe cine alegeţi. Credeţi-mă, nu e bine să puneţi ştampila pe cineva la întâmplare că nu se ştie ce vă rezervă plesneala asta. Fiţi raţionali, gândiţi-vă cine e mai novice şi ne fură mai puţin (clar nu Băsescu!!!). Eu nu vreau să instig pe nimeni, nici să insinuez că vreunul din candidaţi e mai rău decât altul. Aşadar, Să Trăiţi Bineeeeeeeeee.... BĂ! NU TRAGE!

16 noiembrie 2009

Ce şi-a luat-o Băsescu la Cluj!!!!

Acum câteva zile a avut loc, la Cluj, o dezbatere între Crin Antonescu şi Traian Băsescu. Am înţeles că Antonescu l-a pus la zid pe Băse... aşa şi trebuie. Ne-am săturat de minciuni şi promisiuni făcute doar de dragul obţinerii unor voturi. Şi nu vom pune botul nici la promisiunile lui Geoană, pentru că ştim că dacă ajunge el preşedinte va guverna Nea Ilici din umbră.
În fine, iată dezbaterea de care vorbeam mai devreme:

Să trăiți bine!!!!

Ce face bou', face și măgaru'. După ce Băsescu a lansat acele filmulețe pe net în care parodia o emisiune de la Antena 3, respectiv ”În gura presei”, și Geoană s-a apucat de treabă. Astfel, pe YouTube am găsit două filmulețe în care marinarul este luat la mișto și apoi apare logo-ul lui Geoană. Măcar ăsta știe cine îi sunt contracandidații. Ceea ce m-a surprins, însă, cel mai tare, este că actorii din clipurile respective sunt nimeni alții decât Țociu și Palade. Adică stai așa! Ce, nu iau destui bani de la Bingo sau de ce fac și ei bășcău politic?! Sau așa a zis mogulul Voiculescu?! În fine... asta nu vom ști niciodată. Iată filmulețele:



Şi asta nu e tot! Ia uite nene cât îl duce capu' pe Geoană! Cică "Poporul te vrea cu vaporul". E pentru Băse! Să moară de ciudă!



Ia stai aşa! Vocea de la final mi se pare cunoscută! Nu e cumba băiatu' ăla care făcea pe Mircea Badea în clipurile lui Băsescu?! Dacă e, înseamnă că se vinde la oricine pentru bani! Săriţi bre pe el!!!

12 noiembrie 2009

Udrea mamă, cine ţi-e clona??

Bănuiesc că aţi auzit şi voi de "admiratoarea" Elenei Udrea, care a sunat în direct la Realitatea FM pentru a-i apăra numele. Dacă nu, vă spun acum. În timpul unei emisiuni de la radio, de la Realitatea FM, s-a primit un telefon, de la ascultători, în care o "admiratoare" a Elenei Udrea, a cărei voci semăna izbitor de mult cu a doamnei ministru, o lăuda îndelung pe respectiva. Drept răspuns, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei din 8 noiembrie, prezentatorul Mihai Gâdea, alături de invitaţii Valentin Stan, Mircea Badea şi Victor Ciutacu au parodiat acest eveniment, fiecare având ceva de împărţit cu celălalt, apoi părăsind platoul, moment în care venea un telefon de la un telespectator, admirator al celui plecat, care critica modul în care acesta a fost tratat. După ce se termina convorbirea, cel implicat se reîntorcea în platou.
Nu are sens să postez clipuri cu aceste chestii, le puteţi găsi atât pe blogul lui Mircea Badea cât şi pe situl Antenei 3.
Dar vreau să adaug încă ceva. Duduie Udrea, data viitoare când sună un admirator de-al dvs în direct, angajaţi doamnă pe altcineva să vorbească la telefon, că nu suntem proşti, ce naiba! Ne-am dat seama că singura admiratoare a Elenei Udrea e... Elena Udrea.

Alegerile din 2009: Băsescu vs Badea

Se pare că Traian Băsescu nu înţelege cine îi sunt contracandidaţii la alegeri. Băsexu.. adică Băsescu, scuzaţi, a scos nişte filmuleţe în care îi ironiza pe domnii Badea, Gâdea şi Stan de la Antena 3. Am să le postez mai jos, precum şi replica celor în cauză. Dar înainte mai avem o bombă! În percepţia lui Băse, criza a luat sfârşit! MAMĂĂĂ, SERIOS?! VIN BANII?! A trecut 1 Aprilie, Băse, lasă ţepele! A, şi încă ceva. Chestia asta a fost spusă pe postul ETNO TV. Deci aşa. Băsescu a ajuns să îşi facă reclamă politică pe ETNO TV! Fain, ce să zic. Băsescu de fapt se contrazice singur. La început zicea că în 15 - 20 de ani vom trăi foarte bine în România. Totodată, înainte ca emisiunea să se termine a declarat: "Recesiunea s-a terminat. Am ieşit din criză!". Poate dumnealui a ieşit, că noi... mai greu. Mamă, auzi idei, cică din trimestrul 2 a anului 2010 o să fie o creştere economică. Hai să fim serioşi. Au trecut 20 de ani de la căderea comunismului şi acum ni se zice că mai trebuie să treacă încă 20 până să trăim şi noi ca lumea. În fine, concluzia e că Băse o să vadă ciu-ciu încă un mandat de preşedinte, iar noi o să trăim în continuare în Românica asta, în care, vorba ceea, fie pâinea cât de rea tot ţi-o fură cineva.
Deci, clipurile promise:
1. Parodie Băsescu Mircea Badea:

2. Răspuns Mircea Badea la parodie Băsescu:

Şi cam atât. Cel cu Gâdea şi Stan e pe YouTube. O să îl găsiţi uşor.

10 noiembrie 2009

RIP Gheorghe Dinică


Am aflat şi eu acum, e pe toate posturile. A murit maestrul Gheorghe Dinică! Dumnezeu să-l odihnească!
Gheorghe Dinică - Sunt vagabondul vieţii mele:

5 noiembrie 2009

Băsesculeeee! Acum joci şi la Bingo?!

Băsesculeee!! Ce faci măi, Popeye al timpurilor noastre?! Te dai pe Bingo acum?
Ia să vedeţi ce am văzut eu! Mergând prin oraş pe ruta mea zilnică de la datorie spre casă, am văzut un tip care vindea bilete la SuperBingo Metropolis, bingo'ul lui peşte de pe Antena 1. Aşa, până acum nimic neobişnuit. Dar ia ghiciţi ce purta tipul cu Bingo?! Tricou cu Băsescu! Exact! Şi pe deasupra avea şi pixul portocaliu de campanie a marinarului. Fir-ar ea să fie de campanie electorală! Chiar aşa am ajuns să îşi bage botu' aleşii noştrii până şi la Bingo?! Ce-ar fi să vină vreunul dintr-ăştia deştepţi la, să zic, Divertis, şi să îşi facă campania acolo... vezi să nu! Ar fi culmea culmilor, picătura care umple paharul în ţara asta de rahat. Ăia se chinuie de ani buni să îi ironizeze şi ei vin cu nesimţire peste ei să îşi facă campanie electorală?! Hai că e prea de tot! Dar, bineînţeles, asta nu se va întâmpla, pentru că cei de la ProTv sunt băieţi de treabă şi nu se bagă peste cei mai buni. Că doar ăştia le fac audienţă, alături de emisiunea aia cu dansuri care a ajuns la al nu ştiu câtălea sezon...
Apropo, că tot vine vorba de copiat străini, ProTv face o treabă bună cu "Pe muchie de cuţit", care deşi este o copie după o emisiune foarte cunoscută americană (sau documentar?!), difuzată pe Discovery. Se ocupau aproximativ cu aceleaşi lucruri. Nu mai ştiu cum se numea documentarul respectiv, dar oricum, emisiuna de pe ProTV mi se pare o idee foarte bună, mai ales că are drept concurent "Pariu că ştiu", o emisiune regizată cu nesimţire de cei de la Antena 1, care cred că dacă fac nişte fete să pară proaste de dau în gropi ne amuză câtuşi de puţin. La fel şi "Te pui cu blondele?!", format bineînţeles copiat de la americani, că deh, măcar la asta suntem şi noi buni, e deja enervant. La început a fost bun de divertisment, un sezon, două, dar mai vrem şi noi schimbare. La un moment dat dădea şi Antena 1 o emisiune bună, "Secret Talent" parcă se numea, dar au renunţat proştii la ea. Nu îmi place să o recunosc, dar Antena cade tot mai jos odată ce toţi "miticii" pleacă spre mese mai bogate. Singura emisiune la care mă mai uit în cadrul acestui trust este "În gura presei", şi numai datorită lui Mircea Badea (Am auzit că se uită la Dr. House mai nou. Bravo lui! Am văzut şi eu toate episoadele apărute şi mi se pare un serial genial, dar să nu vorbim despre asta acum), care îşi vede în continuare de treabă, chiar dacă mica lui răceală îl cam îngrijorează din câte am văzut. În afară de "În gura presei", nu vezi decât Nikita, Naomi, Piticu Porno, maneliştii lui peşte şi multă multă politică. Hai sictir, noi ne-am săturat de astea! Românii nu sunt aşa înapoiaţi precum cred mogulii! Apropo de moguli, bravo şi pentru Prima TV, care a iniţiat "Mobilul", show care deşi e inspirat tot dintr-o emisiune americană, merită văzut (faţă de "Să te prezint Părinţilor" de pe Antena 1 e raiul pe pământ!). Şi bravo şi pentru "Cireaşa de pe tort", pe care Antena 1 a copiat-o cu neruşinare! (vedeţi "Bun de cinste"). Antena mă dezamăgeşte pe zi ce trece. A ajuns rău de tot. Bine că i-au adus pe Dragoş Moştenescu and company (cunoscuţi din La Bloc), care le fac niţică audienţă miercurea de la 22.00 cu "Şi milionarii plâng". În rest.. e varză, ce să mai.
Hai că vă las, sper că m-am compensat pentru lipsa acută de articole din ultimele 3 săptămâni.

19 octombrie 2009

A căzut guvernul... și?!

Nu am scris mai repede de chestia asta pentru că nu am avut chef. Adică ce e așa mare lucru?! În afara analiștilor care fac gură că vai, facem istorie, că a căzut guvernul, pe nimeni nu interesează chestia asta pentru că noi, românii, suntem învățați cu de-astea. Guvernul a căzut. Bun. Punem altul care fură la fel de mult. Dacă ajunge Băse președinte, va fi exact la fel. Și apropo de Băse: cică dacă nu iasă președinte se duce pe mare. Hai sictir! Nu cred așa ceva! Dar dacă totuși e pe bune... ducă-se! Îi urez ca nava lui să aibă soarta Titanicului. Pe de altă parte, dacă se face cum vor ceilalți (adică celelalte partide politice în afară de PD-L), și bagă guvern de tehnocrați, o să avem măcar privilegiul de a fi furați de oameni cu studii.
Cât despre săracu' Boc, el se știe cu căzăturile, așa că faza asta nu o să îi facă probleme.

10 octombrie 2009

Dirt Bike 4 - O nouă provocare...

Nu are legătură cu criza economică, nu are legătură cu greva lui pește prăjit, practic nu are nicio legătură cu Land of Choice, dar l-am urcat aici pentru că fiecare dintre noi merită să se recreeze puțin. Controlezi motocicleta cu săgețile. Apeși SPACE dacă mori ca să încerci din nou.

9 octombrie 2009

În țara grevei generale...

Iar scriu cu întârziere despre un subiect fierbinte, și asta pentru că timpul nu îmi permite să mă dedic blogului cât de mult aș vrea.
Land of Choice - sau mă rog, în cazul nostru ”Land of the dead”, căci așa o să ajungem dacă țara merge tot așa. Subiectul pe care îl abordez acum este greva generală de pe 5 octombrie.
Ce grevă a fost aia? Simplu. Toți bugetarii au intrat în grevă. Grozav, nu? Așa mă gândeam și eu. Doctorii te lasă să putrezești pe coridoarele spitalelor, cică primesc numai urgențele - e grevă, ce puii mei?!
Școală nu se face - tot pentru că e grevă. Bine, și ce-i cu asta? Adică ”Băi, hai să facem grevă, poate ne mărește ăștia leafa, mâncaț-aș!”. Ăsta e un gând la care profesorii își permit să zâmbească vicleni pe sub mustață, iar elevii trebuie să se mulțumească să strâmbe din nas și să stea acasă, o zi întreagă, de pomană. E o bătaie de joc în toată puterea cuvântului. Da, asta e, își bat joc de bieții elevi. Bun, deci se face grevă, nu se fac ore, rezultă că se rămâne în urmă cu materia. Punem o acoladă și încă un rezultă: recuperări sâmbăta. La acest gând atât profesorii cât și elevii strâmbă din nas nemulțumiți, pentru că nimănui nu îi arde sâmbăta de școală. În concluzie, în sâmbetele de recuparare clasele sunt goale. Mai știți greva aceea de acum 4 ani, când profii au protestat trei săptămâni și s-a stat acasă?! Ei bine, după aceea ni s-a zis să venim sâmbăta la recuperări. Nu știu ce fac alții, cum gândesc ei, dar eu prefer un weekend full, nu doar un demo de o zi (ceva în genu... ”Azi e weekend, copii. Bucurați-vă de el, că mâine aveți zi grea. Vă dau lucrare din toată materia.”). Cert e că eu nu m-am prezentat la ore atunci și nu am să vin nici de acum înainte sâmbăta la școală pentru recuperări pentru că o ceată de bugetari vrea salarii mai mari.
Și tot legat de grevă, ar fi o chestie interesantă să facă și pompierii grevă (tot bugetari și ei, mâncai-ar tata!), și să facă diferența - doar urgențe - ceva în genul: ”- Nu intervenim decât la urgențe, ne pare rău. - Bine, dar mi-a luat foc casa! - Și ce mă interesează pe mine?! Sunt în grevă! Pune mâna pe o găleată și stinge focul singur.”
În concluzie... ce să mai zic... baftă în continuare cu grevele, oricum guvernul va găsi o cale să vă fure și tot la ei or să ajungă banii... dar, pentru numele lui Dumnezeu, faceți grevă!

P.S: Dedicație pentru idiotul(-oata) care mă tot sună cu număr necunoscut: Băgați-aș telefonu în nas să îți cadă în batistă când îți suflii mucii!

21 septembrie 2009

Ha! Ha! Ha! Trăiască Europa!

Să nu ziceţi că microbiştii nu sunt inteligenţi. Dacă vi se pare că a fi suporter înseamnă să fii un descreierat care înjură la meciuri, mai gândiţi-vă. Şi gândiţi-vă bine, pentru că ceea ce urmează e absolut SENZAŢIONAL! (ştiu că sună a Diaconescu, dar de data asta chiar e senzaţional). Ia aruncaţi o privire aici. Aveţi grijă să nu râdeţi prea mult, că ştiţi vorba ceea, râsul îngraşă.

20 septembrie 2009

Păţanie de român...

Mergeam azi cu maşina de la Turda la Cluj, la meciul CFR Cluj - Braşov. Am ieşit din Turda, am mers vreo 10 km în ritm normal şi apoi, brusc, blocaj de trafic. Bineînţeles, toţi din maşină ne-am gândit... oare ce-o fi aici? Ştiam că avusese loc un accident. Era evident, din moment ce singura alternativă pentru un astfel de blocaj era că se lucra pe undeva, ceea ce în ROMÂNIA e imposibil pentru că e DUMINICĂ. Astfel, din cauza asta am făcut un traseu care de obicei se face fără probleme în 30 de minute în nu mai mult, nu mai puţin de... 1 oră şi jumătate. Astfel că în momentul în care am ajuns la stadion era deja ora 18, deci meciul începuse. Toate ca toate, da' mulţi dintre cei implicaţi în blocajul din trafic mergeau tot la meci. Aşa că stai frate la coadă la casa de bilete. Frustrant. Se dă gol. Şi mai frustrant. Se egalează. Mai frustrant. Apoi 2-1, chiar înainte de minutul 30 când am reuşit în sfârşit să ne ocupăm locurile în tribune. Şi niciun alt gol până la final. Foarte frustrant. Câteva înjurături la adresa arbitrului care chipurile a ţinut cu Braşovul fiindcă nu le-a dat cartonaş roşu când meritau, şi cam atât. Drumul înapoi a fost mai uşor, având în vedere că banda de coborâre era mai liberă. Am stat la coadă doar cât să ieşim in Cluj, că de, plecau oamenii de la meci. Da' să vezi grozăvie! Pe banda pe care venisem noi la ora 16.30, la ora 21.00 încă era blocaj de trafic! O coadă de vreo 7 km nu alta! Şi asta după aproape 4 ore de când a avut loc accidentul. Şi nu a fost un accident foarte grav să zici că era nevoie de cine ştie ce asistenţă medicală, descarcerare, etc. Nu. Doar un tâmpit cu tirul s-a izbit de betoanele plasate în mijlocul drumului şi bidoanele cu combustibil pe care le transporta au căzut pe nişte maşini. Desigur, tirul s-a răsturnat şi a durat mai bine de o oră juma până l-au ridicat de acolo, ceea ce a făcut traficul imposibil. Aşa ceva numai în românia vezi, să mor de nu! Se vehiculează de mulţi ani ideea unei rute ocolitoare a Feleacului (cum va fi Autostrada Transilvania care din câte se pare nu va mai fi gata niciodată. Anul trecut ziceau că o finalizează în 2012, anul ăsta zic 2013), dar până o vedem şi pe asta or să aibă loc multe alte astfel de accidente pentru că e groaznic să urci şi să cobori Feleacul cu tirul. Mai ales că dacă faci cea mai mică greşeală poţi provoca o catastrofă. Nu, nu. Tirurile trebuie să aibă un alt drum pe care să meargă, NU peste dealuri. Dar cine mama mă-sii să facă drumuri când tot ce au parlamentarii noştrii în cap e cum să fure mai mult de la alegători. Da' să-i mai voteze dracu' că noi ne-am săturat. Băsescu s-a înfundat încă de când a afirmat că şcoala scoate tâmpiţi, azi vară, dar şi-a astupat groapa complet când a zis că singura instituţie care a mers în ţara asta a fost Turismul. Păi normal, doar acolo s-a furat cel mai mult. Dacă Băse prinde turul II eu îmi dau foc în faţa Parlamentului. La câte a făcut şi câte a spus ar fi un miracol să mai ajungă în viaţa lui preşedintele acestei ţări. Am auzit o teorie interesantă. Cică ar putea Băse să îl pună pe Boc să candideze la preşedinţie şi el să se facă premier, ca Putin în Rusia... nah! N-are Băse nici mintea şi nici puterea să facă aşa ceva.

Recapitulare...

Nu am mai scris de mult pe blog, aşa că recapitulez acum. În primul rând, Dumnezeu să-i odihnească pe Patrick Swayze şi pe Nicu Constantin, ambii decedaţi în cursul săptămânii trecute. E greu să vezi cum una câte una se sting toate fostele glorii ale ţării tale. De câţiva ani încoace am pierdut o grămadă de astfel de oameni memorabili. De exemplu Marga Barbu şi Ilarion Ciobanu. Şi vor mai urma. Până la urmă o să rămânem fără aceste genii care au adus, prin arta lor, actoria la stadiul în care se află azi. Ar trebui să îi cinstim pe oamenii aceştia, căci fără ei cultura noastră ar fi la pământ. În schimb noi ce facem?! Ne furăm căciula unul altuia, conducem ca descreieraţii pe şosele provocând accidente şi ucigând oameni nevinovaţi, ne facem de râs prin străinătate. Practic distrugem tot ceea ce o întreagă generaţie de oameni s-a chinuit să întemeieze: un renume bun pentru ţărişoara noastră. Pe dracu! Acum ne ştie lumea ca hoţi, violatori sau cine ştie cum. Ce Dumnezeu, în ritmul ăsta or să ajungă mai civilizaţi ţiganii ca şi românii. E grav, grav de tot.

10 septembrie 2009

Spune şi tu!

Interesantă iniţiativa băieţilor ăstora, cu situl Spune şi tu.ro, deşi eu personal cred că acolo doar ne plângem unul altuia, căci mă îndoiesc că ai noştrii politicieni ar catadicsi să arunce o privire pe acolo. De parcă le-ar păsa lor ce credem noi... furaţi măi, hăi! hăi!

28 august 2009

Foarte sugestiv...

Se apropie toamna...

Gata, am făcut destul pe microbistul, acum să trecem la chestii serioase. Se apropie toamna, ceea ce înseamnă că începe un nou an şcolar... dar ceea ce înseamnă şi că... SE APROPIE ALEGERILE PREZIDENŢIALE! Parcă văd ce reclame politice or să facă ăştia. Băse după ce propune câte în lună şi stele, se retrage în biroul lui şi şopteşte ca pentru sine: "Ce-mi plac glumele mele!", Crin Antonescu cu PNL-ul lui ar putea avea şanse la preşedinţie, dar nu le prea dau vreuna, nu de alta, dar sunt convins că dacă rămâne (şi va rămâne!!!) Boc premier, tot Băsescu va decide. Despre Vadim & Company nu zic nimic, lasă că e bine şi europarlamentar ce tot vrei şi tu?! Du-te şi militează la Bruxelles împotriva lui Marko Bela şi lasă-ne în pace. Apropo de Marko baci, parcă văd că iar candidează şi iar o ia în freză, că de, nu ajunge Covasna şi Harghita (deşi totul e posibil) să facă majoritatea voturilor. Zic că totul e posibil, că vezi doamne, cum românii nu merg la vot, merg "românii" din Harghita şi Covasna şi îl aleg pe Marko baci, după care ne mirăm că avem preşedinte ungur. Nu, nu e bună soluţia cu absenţa de la vot, asta e clar. Apropo, oare nu candidează şi Elena Băsescu la preşedinţie, aşa ca "candidată independentă" (cacofonia e intenţionată), să vedeţi atunci ce o altoieşte Băse. "Preşedinte îţi trebuie ţie?? Du-te înapoi la Bruxelles sau te lingi pe bot de Vuitton şi de Armani!"
În fine... ce va fi va fi. Mulţumim lui Dumnezeu pt această vară minunată, plină de manele, în care am stat cu buzunarele lipite de pantaloni privindu-i pe alţii cum mănâncă mici proaspăt luaţi de pe grătar şi cum beau bere luată de la gheaţă. Mulţumim de asemenea ProTV-ului, Antenei 1, TVR-ului şi altor posturi TV care ne-au dat privilegiul de a vedea marea pe ecrane, şi în final, mulţumiri speciale lui Nicolae Guţă pentru că există!

Vorbesc ca să nu tac...

Fiindcă tot nu am mai zis nimic de mult (oricum nu prea am ce să mai zic în afară de faptul că ăştia de la UPC sunt bulangii!!!! şi vă zic şi de ce: de un an de zile nu s-au putut înţelege draq pt GSPTV şi pe net îl prinzi când ai noroc, iar de DIGI ce să zic.. nici nu mă aştept să îl bage). Apropo, dacă vreţi să vedeţi meciurile pe DIGI SPORT sau pe GSPTV, intraţi pe acest site şi daţi click pe bannerul de sub titlul meciului dorit. De menţionat că vă trebuie Sopcast.
Aşa, să trec la subiect. Am făcut o croncică să îi zicem aşa a meciurilor din această seară din Europa League:
Azi cu toţii am strigat:
Dinamo s-a calificat!
Dar şi Steaua, de altfel,
Datorită lui Bănel!
Vasluiul nu a câştigat,
Că trei goluri a-ncasat!
Pe cehi tare i-a durut
Când CFR i-a f***t!
Timişoara vine-n grupe,
Hai la Iancu să vă pupe!
Urziceni e în Champions League
De toţi trece ca şi un MIG.
Şi cu asta am încheiat
V-am spus tot ce s-a întâmplat!


Cam asta e... clar şi răspicat, nu?! Faceţi loc, Românii dau năvală în Europa! Şi staţi liniştiţi! Pe ăia care intră pe teren când pierde echipa îi lăsăm acasă... că doar le-a ajuns distracţia! Să ne mai lase şi nouă! (glumeam).

15 august 2009

Un mic sondaj...

Ce ganduri aveti acum?

View Results
Create a Blog Poll

Hai să râdem de Băse!

Îmi imaginam adineauri imaginea lui Băse pe Google. Uite ce a ieșit!

Nuuuuuuuuuuu!!!!!!!

Gata! Am văzut totul! După asta pot să mă duc în fața parlamentului și să îmi dau glonț! Reclame politice pe YouTube! Vizionam un clip de pe YouTube, și când s-a terminat, deodată, ce credeți că apare pe ecran?! Reclama sitului lui Mircea Geoană. Păi, măi oameni buni, azi mâine o să îi vedem fățăul lui Băsescu pe Google sau Goagăl cum i se zice mai nou. Parcă și văd, nu se mai numește Google Search ci Băse Search. Cu șuvița lui Băsescu în locul siglei Google și cu un câine vagabond în locul butonului „Mă simt norocos” (sau I feel lucky, cum vreți). Nu vreau să îmi imaginez cum ar arăta chestia asta. Deja ăștia cu politica au ajuns peste tot. Absolut peste tot. Au ajuns chiar la limita disperării dacă își fac reclamă pe YouTube. Nici măcar pe internet nu mai pot sta fără să aud de libidinoșii care ne fură zi și noapte?! Dacă așa stă treaba, îmi bag picioarele în el abonament la internet și la televizor, mai puțin la canalele XXX care sunt cele mai tari pentru că acolo CHIAR n-ai nicio șansă să găsești reclame politice, în afară de cazul în care duduia Udrea se gândește să își facă reclamă pe Private Spice.
În concluzie, le dedic celor de pe la noi de prin politică următorul citat din Paraziții, piesa Fuck You România:
Vreți să faceți ceva pentru mine? Faceți infarct!

14 august 2009

RIP Valeriu Lazarov

Nu am avut nici timp, nici chef să citesc ziarele sau să urmăresc știrile săptămâna asta, astfel că am fost surprins să aflu azi, citind într-un ziar pe care l-am văzut întâmplător la ghișeul de ziare că a murit Lazarov. Se vede, sunt în urmă cu știrile, nici n-am mai scris pe blog așa des cum scriam înainte... dar în fine, să trecem la lucrurile importante.
Înmormântarea.. adică incinerarea a avut loc Miercuri, la catedrala La Paz. Am aflat din același ziar că la respectiva ceremonie funerară au venit, printre alții, fostele soții ale producătorului TV, precum și actuala soție a acestuia, Augusta Dumitrașcu. Ceea ce m-a șocat în mod negativ este că singura vedetă din România care a apărut la înmormântare a fost Andreea Marin. Cred că la ce a realizat omul acesta pentru televiziunile din România, merita să fie comemorat de mulți dintre oamenii pe care îi vedem la TV în fiecare zi, pentru că datorită lui au ajuns ei la TV.
Și bomba! Se pare că Lazarov (73 de ani), a murit la cinci zile după operația de cancer la colon. Medicii din Spania bagă motive, normal. La început au zis de septicemie, apoi au dat vina pe insuficiența pulmonară. Doctorii români nu sunt de aceeași părere. Ei cred că a fost vorba de o eroare medicală. Tot ce se poate. Asta ca să vedeți că nu numai românii o pot da în bară.
La final... câteva cuvinte în memoria lui Valeriu Lazarov: a fost un om extraordinar, care prin realizările sale ar fi făcut televiziunea un loc mai bun dacă n-ar fi apărut OTV-ul sau emisiunile gen ”Acces Direct”. Odihnească-se în pace!

Diaconescu vânat de paparazzi

În ultimele două numere a ziarului Click (de vineri), a apăru o ”știre”, conform căreia, senzațional, Dan Diaconescu a fost surprins de un citior ieșind din locuința lui Gabriel Fătu (cel cu farsele de la OTV, din emisiunea „Nu te supăra frate!”), unde, susțin cei de la Click, a fost alături de o duduie, cu care zice-se a stat o oră. Fătu, bineînțeles, neagă totul. El susține că Diaconescu de fapt vizita un restaurant de la parter. Hai, nu zău! La 6 dimineața! Ce să caute Senzaționescu în vizită la restaurant la 6 dimineața?! Mai lasă-mă! Mai bine ziceți pe față că șeful ZeroTV-ului e un gagicar cu Rolls Royce. Și ce mi se pare și mai interesant e că jurnaliștii Click au ezitat să publice respectivul fapt. Faza vizată de tabloid a avut loc în 4 iunie, iar articolul l-am găsit în ziarul din 7 august.
Oricum ce a fost a fost. Cert e că atâta timp cât există maneliști, pițipoance, cocalari, Elodia, Cioacă, Magda Ciumac, Nikita și alții în țara asta, Senzaționalul OTV va face audiență și Diaconescu va putea face în continuare vizite la restaurantul de la parterul blocului lui Fătu. Asta-i Românica noastră dragă, ce să-i faci?!

5 august 2009

Mi-am ”tras” forum!

Adresa forumului e în dreapta, unde era înainte un link spre o căsuță de chat. Sunteți invitați să intrați pe forum și să vorbiți până vă ia foc tastatura și vă pușcă monitorul.

Și v-am spus povestea așa!...

Nu prea are legătură cu România următorul comentariu al meu, dar țin să îl fac, pentru a evidenția o anumită trăsătură a umanității în general.
Am văzut recentele filme făcute după cărți de succes. Best-selleruri. Mă așteptam să înțeleg ceva din ele, să văd evenimentele din carte pe viu. În final eram fericit că citisem cărțile înainte de vizionarea filmului. Doamne ferește! Se duce de râpă cinematografia dacă or să continue să facă filme de genul ăsta. Să luăm ca exemplu filmele după romanele lui Dan Brown, ”Codul lui DaVinci”, respectiv ”Îngeri și Demoni”. Ce am putut să observ a fost că au scos sau modificat scene, s-au jucat cum au vrut ei cu personajele, ceea ce NU se face când ecranizezi o carte. Nu știu cum de a fost autorul de acord cu producătorii, când mie (și sunt convins că nu numai mie) mi s-a părut o prostie și filmele respective m-au dezamăgit complet. Apoi ar mai fi seria Harry Potter. Au început bine, primele 3 filme au fost bunicele, dar apoi au luat-o pe arătură. Ecranizarea celei de a IV a carte a fost teribilă din punctul meu de vedere. Se sare peste scene de n-ai treabă. Din nou bravo mie că am citit cartea înainte. Părțile 5 și 6 parcă tind spre o îmbunătățire dar tot au lipsurile lor.
Nu mai e necesar niciun exemplu ca să expun ce vreau să expun. Toate aceste ecranizări ratate au și vor avea un singur scop: mălaiul. Nimeni nu se gândește la ce vor zice fanii, ci doar la câți biștari vor face de pe urma filmului. Adică...
”Băi, uite, ai citit cartea aia?”, ”Da.”, ”Să vezi ce film facem după ea, batem toate audiențele!”, ”Da?! Să mori tu!”. Nu, am exagerat, un fan nu i-ar zice așa ceva producătorului, pentru că un fan, se înțelege, TREBUIE să vadă filmul oricât de prost ar fi. Doar după film, după ce a simțit gustul amar al unor bani dați degeaba, atunci vor putea să îi spună producătorului să se ducă „undeva„. Banii, oameni buni, banii ne distrug societatea, civilizația. O să ajungem să ne batem pentru o monedă de 10 bani! Umanitatea merge pe drumul lent și fără de întoarcere al involuției.

Elena de Roumanie

Elena Udrea în sus, Elena Udrea în jos, da' până când?! Până când trebuie să auzi peste tot numai de Elena Udrea și de declarațiile ei de avere?! Deja e inutil, sau de ce nu chiar penibil să mai crezi că oricine din parlament e om cinstit și nu a furat în viața lui/ei. Să fim serioși! Dacă ai de unde, fură! Știți vorba ceea: ”Nu lăsa pe alții să fure mâine ce poți fura tu azi!”. În fine, e prelucrată ca să se potrivește, dar mă gândesc că mesajul e cât se poate de clar. Și Udrea și Ridzi au furat, dar diferența e că Udrea are pile la guvern, adică nu trebuie decât să îi dea cuiva un telefon și să îi zică: ”Marinarule, dacă mă dai afară poți să-ți iei gândul de la păsărică!” și marinarul execută.
În concluzie ce ar putea oricine să facă dacă așa e la noi?! Elena era și aia de a cauzat Războiul Troian, Elena e și a noastră. Fiecare se face cunoscut(ă) cum poate. Asta-i viața și nu ai ce să îi faci.

29 iulie 2009

Steaua - Blatherwell

Joi, Steaua joacă cu Blatherwell în turul 3 preliminar al Europa League. Spun Blatherwell în loc de Motherwell pentru modul josnic în care au tratat ei meciul ce l-au avut de disputat în turul trecut, în care au câştigat cu 8 la 1. De fapt şpilul aici a fost manipularea caselor de pariuri, altfel de ce naiba peste tot s-a pariat pe EXACT acest scor?! Hai să fim serioşi! Dacă nici în Europa League nu există fairplay, atunci unde?! (Spun fairplay pentru că nu e corect să joci la un anumit scor numai de dragul de a te băga în treburile caselor de pariuri).

Ce-ai făcut cu parcu', Opresculeeeee?!

Iete ce zice în Evenimentul Zilei.
Doamne, mor când văd aşa ceva! Adică un grup care vrea să se plimbe prin parcuri nu poa' să fie mai mare de cinci persoane?! Adică e ceva în genul: "călcaţi iarba, da' nu mai mult de cinci odată". Ce dracu' mai e şi asta, oameni buni?! Nu mai poţi face chiar nimic în Românica noastră dragă?! Cum am mai zis, ne ducem de râpă în ritm tot mai rapid. Deci noi vrem să jucăm fotbal în parc. O fi voie, n-o fi voie, nu contează, eu vorbesc teoretic. Cum vreţi să facem două echipe din cinci persoane, mă? Îmi ziceţi şi mie? 2,5 la o echipă şi 2,5 la alta?! Hai să fim serioşi!
Dacă nici asta nu e o metodă de a stoarce banii contribuabililor în cel mai josnic mod, atunci îmi dau singur cu o tigaie în cap!!!

28 iulie 2009

Bomba! Stallone mai face un Rambo!

Nu ştiu dacă chiar e adevărat sau nu, dar conform site-ului imdb, e programat filmul Rambo V pentru anul 2011. Întrebarea e... oare mai apucă moşu' Stallone să termine filmul sau nu?! Nu e vorba că ne-am plictisit de John Rambo, dar să fim serioşi. Ca şi Indy la 60 de ani, nici Rambo nu mai are acelaşi farmec ca filmele originale. Serios, nu prea văd un om la vârsta aia să care puşti în spate şi să învingă armate de unul singur. Dar în fine, dacă asta e viziunea americanilor, ce să-i faci... şi ca să fie şi mai şi, uite încă una: filmul se face după un scenariu scris de însuşi Stallone! Mă rog, o să aştept să o văd şi pe asta.

18 iulie 2009

De la ruşi vine bomba...

Cam târziu vorbesc despre asta... cu aproape o lună mai târziu decât a avut loc evenimentul propriu zis. Nu ştiu cum am reuşit să fiu aşa în urmă cu ştirile... îmi vine să mă dau cu capul de pereţi!
În fine, chestia asta s-a întâmplat pe bune. Cică a venit Putin într-un supermarket, la Moscova, şi plimbându-se el pe acolo a observat că preţul cremvuştilor era prea mare (tocmai fusese majorat cu mult). A chemat patronul supermarketului şi i-a zis scurt şi la obiect: "E prea scump.", obligându-l astfel să scadă preţurile.
Ce să vă spun... faza asta e pe bune una memorabilă. Aşa ceva mai rar vezi într-o ţară mai ales dacă ţara respectivă se vrea democratică. Partea plină a paharului însă este că în felul ăsta cetăţenii Moscovei vor putea să îşi procure cremvuşti la un preţ mai mic. Partea goală a paharului... asta nu e democraţie. Ziceam, cred, şi mai demult, în Rusia nu există democraţie oricât teatru or fi jucând Putin şi compania. Se vede clar. După ce îi expiră mandatul actualului preşedinte-marionetă, Putin va reveni la putere prin noile legi date la ruşi. Adevărul pe care trebuie să îl vedem aici e că Putin deţine controlul în statul rus şi nu actualul preşedinte. Şi numele parlamentului rus, "Duma" e semnificativ. Pentru că în Rusia parlamentul democratic e o mare Dumă.
Apropo, ştiţi cum ar fi să intre şi Băsescu într-un supermarket şi să vadă că preţul cremvurştilor e prea mare?! Cred că el în loc să ceară scăderea preţurilor ar cere să scumpească respectivul produs, că nu intră destul la TVA. Dar ce să-i faci?! Asta-i Românica, ţara mea!

5 iulie 2009

Unde e Carmelita?!

Iniţial intens mediatizată, telenovela "Carmelita" a fost mutată de la 20.30, ora de maximă audienţă, la 14.30, tot de Luni până Vineri. Ori la 14.30 mulţi cetăţeni care urmăresc acest program nu au cum să mai vadă vreun episod, căci unii mai şi lucrează.
Evident, audienţele nu au fost pe măsura aşteptărilor şi astfel au mutat-o pe Carmelita fără ca măcar să anunţe!!! Vă daţi seama?! După ce difuzau reclama Carmelitei de nu ştiu câte sute de ori pe zi acum nici măcar nu se obosesc să anunţe că au mutat-o la altă oră... deci, Carmelita, nu te mărita!

Am revenit


În memoria lui Michael Jackson...

Nu ştiu cum reuşesc ca de fiecare dată când plec în vacanţă să stau departe de orice legătură cu internetul, dar cert e că timp de 18 zile am tăcut.
Şi trebuie să spun că perioada asta nu a fost una liniştită defel. Mai întâi am fost frustrat că nu am avut ocazia să comentez afirmaţia aia a lui Băsescu "şcoala scoate tâmpiţi", pentru că aveam ce zice, dar acum e prea târziu, pentru că a trecut şi nu mai e de interes general. Totuşi am o replică pentru preşedinte: "Da, şcoala scoate tâmpiţi, dar tâmpiţii ăia se fac marinari şi apoi intră în politică şi ajung şefi de stat!".
Apoi ar mai fi moartea super mediatizată a lui Michael Jackson. Zici că s-au transformat emisiunile de ştiri în "Acces Direct", cu tot felul de prostii legate de testament cu speculaţii cum că ar fi luat nu ştiu ce medicamente. Măi, omul a murit, lăsaţi-l să se odihnească în pace!

13 iunie 2009

Iluzia fotbalului adevărat





Sus, bannerul Cupei României Timişoreana. Jos, "fotbalul adevărat" care a avut loc în cadrul acelui meci. A fost o prostie din partea FRF să creadă că totul va fi în regulă cu Balaj arbitru. Hai să fim serioşi. Nu zic, pierdea Timişoara, dar să îl delegi pe imitaţia aia de arbitru la un meci aşa mare... trebuie să fie prost cu P mare. Nu îmi place să fiu de acord cu oamenii din fotbal, care se uită numai la echipele lor, dar de data asta îi dau dreptate lui Borcea. Balaj trebuie exclus din arbitraj. Adică înţeleg, omule, să greşeşti la un fault, la un henţ, dar să dai penalty pe gratis e de neiertat! Mai ales că după aceea a refuzat Timişoarei un penalty clar care putea întoarce situaţia meciului. Şi nu e prima oară când Balaj face aşa ceva. Aici trebuiesc luate măsuri. Şi o să ziceţi că am ceva cu CFR, dar nu e aşa.
Sunt de acord cu Timişorenii, care au zis toată săptămâna că trebuiesc arbitrii străini. Dar nu! Federaţia ştie mai bine decât cei care vin la meciuri şi văd ce se întâmplă. Dacă era un arbitru străin nu erau discuţii. Îi înţeleg şi pe fani. Nu a fost o mişcare prea inteligentă să intre aşa pe teren, dar totul are o limită, iar Balaj a reuşit să umple paharul.
Nu îmi dau cu părerea cine e şi cine nu e de vină. Mai sus am expus părerea generală. Probabil fanii CFR-işti n-au nimic împotriva arbitrajului, doar au fost ajutaţi, ce Dumnezeu! Dar cineva e vinovat şi trebuie luate măsuri pentru a se descoperi cine. Suporterii ăia, vezi Doamne nu au intrat aşa, de capul lor pe teren, pentru că nu le-a convenit ceva. Ei aveau clar ceva cu cineva. Vedeau că Timişoara nu e în stare şi au vrut să dea ei gol.
Cât despre decizia lui Iancu de a nu lăsa echipa să vină la premiere... e oftică, dom'le!

Declaraţii contra arbitrajului:
- Preşedintele Timişoarei, Chivorchian
- Mitică Dragomir
Declaraţii pro arbitrajului:
- Mircea Sandu
De menţionat că Mircea Sandu era clar în stare de ebrietate în momentul când a dat interviul (asta ca să nu spun "beat", cum ar trebui).

Filmul evenimentelor:
Pe gsptv.ro

9 iunie 2009

Adresă nouă!

De acum puteţi accesa blogul de la adresa www.vivatromania.co.nr. Puteţi folosi şi vechea adresă dacă vă este mai la îndemână.

Se confirmă!

Ce spuneam eu acum câteva zile despre alegeri se confirmă prim faptul că prezența la vot a fost de 22% pe țară. Nu e de mirare, căci oamenii sunt deja sătui de regim, scârbiți de hoțiile din parlament și băgați până-n gât în criza financiară.

7 iunie 2009

Post Scriptum

Am lansat un nou blog, cu muzică de colecţie: Vivat Muzica. Linkul se află printre celelalte chestii, pe bara din dreapta.

Alegeri vs Pescuit

Am deschis subiectul alegeri nu pentru că m-ar durea undeva de Europarlamentarele lor (oricum, orice ne-ar da Europa tot "graşii" halesc), ci pentru că am fost plăcut surprins să aflu că majoritatea oamenilor şi-ar petrece Duminica mai degrabă la iarbă verde sau la pescuit decât să meargă la vot! Asta da atitudine! Adică ce dom'le, numai voi să chefuiţi?! Ei, lasă! Voi chefuiţi în timpul anului, iar poporul chefuieşte în zi de alegeri!
Mulţi cunoscuţi, din câte ştiu din discuţii, vor merge mâine la pescuit. Ceea ce înseamnă nema votare! Şi asta e bine. În fond, ce rost are să îţi iroseşti timpul liber (şi ăla puţin!!!) ca să mergi la vot?! Ce, ţi-au făcut ei viaţa mai uşoară?! Nu! Mergi dom'le la pescuit, la un grătar, ceva, atunci!
Apropo, nu v-am spus încă, dar cred că aţi observat şi voi, că orice om se holbează măcar în trecere la afişele electorale existente peste tot. M-a amuzat lozinca adoptată de aliaţii Becali şi Vadim: "Doi creştini şi patrioţi vor scăpa ţara de hoţi!". Deci, pe bune, asta m-a făcut să râd în hohote. Ei... cum să zic, or fi ei creştini, nu neg, dar patriotismul lor lasă de dorit. Cel puţin al lui Vadim, că Becali săracu' face şi el ce îl duce capu'. Dar Vadim... ei, Vadim, sau cum îmi place mie să îi zic, Limbricu' din Cotroceni, nu mi se pare un mare patriot. Înţeleg că are ceva cu ungurii... dar poate avea mai mult succes dacă nu zicea pe faţă că vrea să îi dea afară din ţară!
Eu sunt de acord cu Vadim, dar nu cred că ungurii ar trebui expulzaţi, pentru că ăsta ar fi un act demn de comunişti, nu de un regim democratic. Şi propunerea mea e tot un act comunist, dar se referă la altă naţie. Şi anume la ţigani. Nu am nimic personal cu cineva anume, ci cu ei în general. Poate nu sunt toţi aşa, dar majoritatea fură, se iau la bătaie cu cine apucă, scuipă, înjură, etc. Poate există şi ţigani puţin mai cultivaţi, care nu ne fac neamul de ruşine, dar eu nu prea am dat de ei. Mă enervează mai ales faptul că, dacă unul vrea să se ia de cineva, nu vine singur la bătaie, ci în gaşcă. Şi cred că ştiţi deja că e nasol să te pui cu o bandă întreagă de ţigani. Ăştia sunt uniţi, e drept, dar chestia asta e foarte nasoală. Pentru că dacă baţi un ţigan când îl prinzi singur, ăla sigur îţi va pune toată şatra pe cap mai târziu, şi probabil vei sfârşi înjunghiat, împuşcat, sau în cel mai bun caz, doar bătut bine. Dacă vrei să te duşmăneşti cu ţiganii nu e de ajuns să te dai curajos, asta e clar.
Oricum, să revin la ideea mea. Eu cred că ţiganii ar trebui expulzaţi din România. Deja se înmulţesc cam mult, pleacă în străinătate şi ne fac de ruşine. Exemplu concret: situaţia din Italia. Dar... dacă ţiganii care ne fac de ruşine nu ar mai fi Români?! Atunci probabil nimeni nu ar putea învinui românii pentru ce fac ţiganii. Din păcate, mă tem că nu vom scăpa prea curând de ei... dar sper în continuare. Ştiţi cum se spune: speranţa moare ultima!

23 mai 2009

Vin alegerile!

Se apropie alegerile europarlamentare (7 Iunie)! Din nou se pregătesc preoţii să îşi deschidă larg uşile Bisericilor şi să îi primească pe politicieni la spovedanie după ce se termină campania electorală. Normal, doar mint cu carul în faţa lui Dumnezeu şi a poporului. Ne bagă pe gât o mie şi una de promisiuni (pe care noi însă nu suntem proşti să le credem) şi se aşteaptă să îi votăm.
Anul ăsta îmi permit să am şi eu un preferat la Europarlamentare. Ba chiar 2. Şi am să motivez opţiunile mele:
- Mai întâi EBA, fiica Marinarului, care a decis să îi dea ţeapă lui Băse şi să se facă candidată independentă. S-a gândit, poate, că nefiind în partidul lui tăticu' va avea "succesuri" în carieră. Dar oricum, mi-e simpatică fata şi cred că ar trebui să o alegem să le dea lecţii de limba română ălora din parlamentul european. Şi desigur, trebuie să îl trimitem şi pe Vanghelie cu ea, doar amândoi au cunoştiinţe vaste în domeniu.
- Apoi, Gigi Becali. Pentru că poate dacă va fi ocupat cu parlamentul european nu va mai băga Steaua în căcat cum face de obicei. Şi totuşi nu e o idee foarte bună, pentru că dacă ăsta ajunge să ne reprezinte în Europa, chiar nu mai scăpăm de renumele de Mămăligari. Doamne fereşte să meargă cu oile la Bruxelles, că am pus-o de oaie! Ne mănâncă cu zile! Şi prietenul lui, Vadim, la fel! Ăsta e în stare să intre în parlamentul de la Bruxelles cu un alai de unguri spânzuraţi, cu Marko Bela în frunte, după el.
Deci, spun pas şi de data asta alegerilor, deşi... mda, votaţi EBA dacă vreţi (eu vă recomand!), dar eu rămân ferm pe poziţie!
Apropo, uite cum să scăpaţi mai uşor de chinurile de după alegeri. Aşa ar trebui să facă la orice secţie de votare:

Nea Jiji, performanţă nema?

Am ajuns să o văd şi pe asta! Gigi Becali s-a autoproclamat antrenor la Steaua! Am aşteptat să joace Steaua primul meci cu el antrenor înainte să comentez, şi din moment ce am văzut cum merge treaba, adică bătaie, pac! pac!, am decis să desfiinţez hahalerele care zic că Becali e antrenor bun.
Nu e de mirare că pleacă toţi antrenorii de la Steaua. Cu Jiji Viteazu' acolo la ce bun să mai scoată patronu' 5.000 - 10.000 de euro pe lună din buzunar ca să îşi plătească antrenorul?! (Nu mă criticaţi prea tare dacă am greşit suma, nu mă pricep la valuta din fotbal). Treaba stă în felul următor. De exemplu Lăcătuş e în stare să facă minuni cu o echipă, aţi văzut doar, la UTA ce a fost. Cum s-a dus Lăcătuş, cum a retrogradat echipa! Dar cu Gigi Becali prin preajmă, care nu îşi poate închide gura şi nici nu şi-o va închide până nu i-o coase cineva, nu poţi face performanţe. Cu Olăroiu a fost altă treabă. În Oli avea încredere Gigi pentru că Oli a dus Steaua în Champions League, dar dup-aia să îţi baţi joc aşa de fostele glorii ale Stelei, Hagi, Dorinel şi Lăcătuş... aşa ceva nu e permis! Sincer, cred că Gigi ar trebui să se lase de fotbal şi să vândă echipa. Şi ar trebui să se lase şi de politică. Se vede că nu are minte de aşa ceva. Se vede după ce aliat are. Şansele ca PRM să câştige alegerile cu alianţa Vadim - Becali sunt sub 0. Asta e sigur.
Un singur sfat am pentru Gigi Becali: Întoarce-te, frate la stână! Acolo poţi fi preşedintele oilor, patronul oilor, chiar şi antrenorul lor. Cu oile faci ce vrei 'mata, dar pe noi lasă-ne în steaua noastră! Nu vezi că suntem nişte amărâţi?! Nu suntem demni de atenţia pe care ne-o acorzi! Du-te la oi! Ele te merită cu adevărat!

17 mai 2009

Întrebare

Acum înţeleg...

Acum înţeleg de ce TVR face tot posibilul să aleagă o piesă care nu are şanse adevărate la câştigarea Eurovisionului în fiecare an. Nu ştiu despre voi, dar după ce am văzut la Moscova (scenă, efecte, lumini, etc), am dedus totul. Toată conspiraţia din spatele alegerilor proaste făcute de juriul TVR. Nu spun că piesa Elenei Gheorghe nu a fost bună, doar că mereu e loc de mai bine. Probabil nu meritam să fim în a doua jumătate a clasamentului, dar asta e. Singurii care ne-au dat 12 puncte au fost fraţii noştrii de peste Prut, Republica Moldova, şi asta numai pentru că şi noi le-am dat lor tot atâtea puncte.
Deci, să revenim la motivul iniţial a acestei postări. De ce alege TVR-ul mereu piese care foarte clar nu au şanse să câştige concursul. E la mintea cocoşului! Aţi văzut ce scenă au avut ruşii? Ce lumini, ce efecte speciale... cum naiba credeţi că îşi va permite statul român să îndeplinească aceste condiţii?! Cum se vor îndura burtoşii din parlament să scoată din buzunare şi să finanţeze un asemenea eveniment când pot pur şi simplu să tragă nişte sfori şi să rămână cu banii?! "Adică, ce dracu', noi am făcut împrumuturi pe la UE, pe la FMI, ca să organizăm Eurovisionul? Dă-l încolo! Mai bine rămânem noi cu banii în buzunar!". Aşa gândesc ei.
Cu finala Europaleague a altă chestie. Acolo pot face bani din vânzarea biletelor. Şi în plus evenimentul e finanţat de Federaţia Română de Fotbal cu bani de la UEFA. E trist ce se întâmplă. Noi dăm dracului totul, singurele evenimente la care mai merg românii sunt meciurile de fotbal! Adică: "Hai, gagică la un film!" "Ce film, mă?! Nu ştii că joacă Steaua cu Dinamo în seara asta?! Hai repede la stadion până mai sunt bilete!".
Câştigarea Eurovisionului nu se bazează numai pe voce, ci şi pe spectacol. Offff! Iar! Eu nu înţeleg chestia asta. Pentru că tocmai din spectacol s-a născut maneaua. Au ăştia un videoclip cu maşini tunate şi gagici şi mai şi, şi gata! Ce contează că ăla din videoclip, un burtos la costum, cu ghiuluri pe fiecare deget, cu lanţ de bicicletă la gât şi cu o freză făcută de băiatul de serviciu de la magazinul de peste drum de frizerie, cântă ca un porc pe cale să fie sacrificat?! Important e ca manelarul să se holbeze la ţâţele ăleia de dă din buric în videoclip.
Bine, nu spun că Norvegianul nu a cântat bine sau ceva în genul, doar că nu cred că el trebuia să câştige. Pur şi simplu au fost alţii mai buni. E ca şi cum ar primi premiul 1 la olimpiadă cel cu 9,80 în loc de cel cu 9,90 pentru că profilor le-a plăcut ochii lui şi i-au mai dat de la ei 20 de sutimi ca să-l întreacă pe cel mai bun. Probabil o să mă urâţi pentru asta, dar eu aş fi dat premiul Islandei. Tipa a cântat mult mai bine decât puştiu' din Norvegia. Dar asta e părerea mea şi nu oblig pe nimeni să mi-o împărtăşească.

13 mai 2009

Derby de pomină

Postez cu întârziere despre derby-ul Steaua - Dinamo (respectiv 5 zile întârziere), pe motiv că mi-a fost lene să tastez în zilele astea. Oricum, nu e mare lucru de zis despre acest derby. În primul rând e impropriu spus "derby", pentru că în afară de câteva torţe aruncate de suporteri, nu am văzut nimic care să dea impresia de derby. Pe teren erau 2 echipe de jaloane, care nu au jucat nimic. Dar ar fi cazul să ne obişnuim, pentru că în România slabe şanse să vezi fotbal adevărat (şi nu mă luaţi cu Poli Timişoara, Craiova sau CFR, că ştiţi voi despre ce vorbesc). Nu se compară fotbalul nostru ca tehnică şi ca valoare cu fotbalul internaţional. Uitaţi-vă la Barcelona - Real şi comparaţi cu Steaua - Dinamo. Practic suntem MULT sub nivelul fotbalului de "afară". Degeaba visează d'alde Gigi şi d'alde Borcea Cupe Europene... nu avem nicio şansă în faţa echipelor din cupele europene. Cât despre Braşov, despre care se tot vorbeşte... măi, e o echipă proaspăt promovată din Liga a II a. Faptul că a ajuns unde a ajuns se datorează jucătorilor cu experienţă şi a antrenorului adus. Când se vor trezi în Europa League (parcă aşa i se zice mai nou Cupei UEFA, nu?), vor avea un mare şoc! Da' unu mare, frate! Şi, desigur, conducerea clubului nu va putea să reproşeze nimic jucătorilor. Prima dată în Cupele Europene e absolut normal să îţi pierzi elanul şi să iei bătaie din primul meci. E firesc. Dacă nu câştigi experienţă nu ai cum să joci bine.
Concluzia: România nu are fotbal adevărat. Nu avem faţă de cupele europene şi singurul motiv pentru care şefii de club insistă atât ca echipele lor să se califice sunt banii pe care îi primesc ca fonduri de la FIFA.

Uite greva, nu e greva!

La fel ca toate celelalte lucruri care se petrec în ţara noastră dragă, nici greva.... nu e grevă. Profesorii întind coarda prea taaaare cu mărirea asta de 50% la salariu, şi riscă să o rupă. De aceea au ezitat să facă grevă. Ce le pasă lor că elevii suferă datorită grevei. Pentru că o mică grevă poate ajunge o grevă generală şi anul şcolar poate fi îngheţat. Or, fiindcă mai sunt vreo 4 săptămâni de şcoală (fără asta), asta ar fi un dezastru.
Dar noi nu trebuie să ne facem griji pentru asta... pentru că la noi în ţară greva nu e grevă! O simplă amânare de 2 zile a tezei cu subiect unic la Limba şi Literatura Română nu va convinge guvernul să le dea profesorilor acele uriaşe procente în plus la salariu. Niciodată! Cât despre eroarea din subiectul respectivei teze, adică faptul că i-au încurcat pe Ghiţă Niţescu şi Niţă Ghiţescu din "Triumful Talentului" a lui Caragiale, cred că dacă ar şti de chestia asta, maestrul Caragiale s-ar învârti în mormânt! Serios! Dacă nici măcar educaţiei nu mai dă atenţie guvernul, atunci ce se va alege de ţara asta?! În curând ne trezim cu un preşedinte căruia îi curg balele din gură de prost (scuzaţi expresia, dar e crudul adevăr), dacă nu ne vedem de educaţie. La naiba şi cu grevele astea.
Cred că profesorii au un salariu suficient de mare. Uitaţi-vă la bieţii muncitori din fabrici care se spetesc 8 - 12 ore pe zi pentru un sfert de salariu de profesor, ei ce grevă pot să facă?!
În final, îmi exprim deschis părerea că profesorii sunt nişte idioţi cu I mare dacă au impresia că guvernul le va da VREODATĂ mărirea de salariu cu 50%, indiferent de câte greve ar face.

29 aprilie 2009

Sondaj de 1 Mai

Click aici pentru redirecţionare către sondaj.

Post Scriptum

Am uitat să menţionez că avem un nou selecţioner la Naţională (toată lumea ştie, dar trebuie să notez şi eu undeva, altfel rămân prost). L-au pus pe Răzvan Lucescu în locul lui Piţurcă. V-am zis eu cu puţin timp în urmă că îl leagă de rachetă pe Nea Piţi şi îl "zboară" de la Naţională?! Uite că aveam dreptate.
Şi uite că mi-am mai adus aminte ceva. Corupţia. E peste tot: şi în politică, şi în fotbal, şi în poliţie... nu te mai poţi încrede în nimeni să facă ceea ce îi ceri fără să îi dai o mică şpagă de asigurare. Chiar şi medicii la spital îţi cer, indirect, mită. Există situri care descurajează darea de mită, dar până şi creeatorii acelor situri ştiu că fără şpagă nu se poate. Atâta timp cât există corupţie în România, treaba stă în felul următor:
Ai şpagă, bine, n-ai şpagă iarăşi bine, dar nu de la mine.
Sper că aţi înţeles. Pentru că la fel cum Popa nu repetă slujba pentru babele surde, nici eu n-am s-o spun de două ori.
Voiam de fapt să mă leg de arbitrii de fotbal... dar oricine a urmărit Sport.Ro şi nu numai în zilele astea ştie tot ce se poate şti despre acest subiect. Am pus şi un sondaj legat de asta, mai jos, pe bara din dreapta.

Plăcintă Românească

Nimic special în ultima vreme... nu s-au întâmplat prea multe. Doar i-au "prins", vorba ceea, că nici nu au încercat să fugă în primul rând, pe hoţii care au încercat să îi fure maşina lui Gigi Becali. Da de ce acum? De ce au trebuit să aştepte de atunci şi până acum şi chiar să îl bage şi pe Gigi la pârnaie ca să treacă în sfârşit la fapte?! Acum se dă de gol DNA-ul! Acum e oficial, deşi noi o ştiam tot timpul: totul a fost o faţadă! Acum aştia de la DNA or să încerce să se scoată din căcat declarând că i-au făcut-o lui Gigi ca să le dea siguranţă hoţilor şi să îi prindă mai uşor. Numai că... nu o să creadă nimeni porcăria asta.
Şi altceva ce? Presupusa sinucidere a Nikitei? Presupusul amant al vedetei "X" sau ceva în genul ăsta?! Nuuuu! M-am săturat până peste cap de idioţii(-atele), care ar fi în stare să comită suicid în direct numai ca să apară la TV. Chiar mă întreb, oare ar vrea domnul Diaconescu să îi bag tot OTV-ul într-un tomberon?! Poate aşa face şi el nişte audienţă... Parcă văd: "Senzaţional! În direct şi probabil şi în reluare, OTV-ul este aruncat în tomberon, doamnelor şi domnilor! Senzaţional! Rămâneţi pe OTV, revenim după pauză cu imagini în exclusivitate de la faţa locului! Nu schimbaţi canalul, că nu ştiţi ce pierdeţi!". Foarte previzibil, Dan Diaconescu. Oricine care s-a uitat la Divertis Mall sau la Mondenii îl ştie. Deja se face mişto de OTV, ceea ce e foarte bine, pentru că aşa înţelege lumea ce e de capul lor. Sunt dezamăgit însă şi de Antena 1 care dă toate prostiile la "Acces Direct". Îi credeam oameni serioşi, însă se pare că şi Voiculescu o ia pe urmele lui Diaconescu. Păi, cum?! Se poate altfel face audienţă în România?!

23 aprilie 2009

Blonda de la Turism Reloaded: Croatia... adica Romania, Land of Choice

Am văzut-o şi pe asta! Elena Udrea a ales sloganul nostru: "Romania: Land of Choice". Toate bune şi frumoase, dar sloganul e deja folosit de Croaţia. Ia aruncaţi o privire aici şi vă convingeţi. Nu ştiu dacă e chiar sloganul adoptat de Croaţi pentru atragerea turismului sau pur şi simplu titlul articolului de pe situl respectiv, însă cel desemnat să compună un slogan, Marius Moga, a făcut-o rău de tot! Adică el ne crede atât de imbecili încât să nu dăm un search pe Google şi să găsim articolul de mai sus?! Adică ne crede atât de imbecili încât să nu recunoaştem un plagiat. Am văzut eu ipocriţi care se dau mari, dar Marius Moga... să zicem doar că şi-a greşit vocaţia.
Şi ca să ne amuzăm un pic, iată ce au scos cei de la Unguru Bulan pe tema asta:


Unguru' Bulan - Romania Land of Choice (22 apr 2009)
Asculta mai multe audio Divertisment »

21 aprilie 2009

Paştele...

De obicei când ne gândim la Sfintele Paşti asociem acest termen cu Învierea Mântuitorului IIsus Hristos. Ştiţi şi voi, Slujba de Înviere de la doişpe noaptea ţinută în faţa Bisericii unde mii de creştini rabdă frig cu gândul la pasca pe care or să o primească după ce îşi termină popa predica, "Iisus a înviat din morţi / Cu moartea pe moarte călcând" şi aşa mai departe. Dar această sărbătoare nu este percepută numai din punct de vedere religios. Nu... de fapt mulţi văd Paştele ca un bun prilej de a bea până se trezesc în şanţ, sau pur şi simplu se bucură că au şi ei două zile libere. De fapt, de Paşti e posibil orice. Să o luăm teoretic. Să zicem că un tip, Bulă, a băut de s-a spart în noaptea de Înviere şi apoi a condus maşina spre casă şi a făcut cunoştinţă cu primul stâlp. Atunci poliţia l-a luat la întrebări şi el a motivat alcoolemia prin faptul că... a băut pască.
Dar să privim dincolo de glume şi dincolo de semnificaţia religioasă a acestei sărbători. Cu prilejul paştelui, oamenii au posibilitatea de a fi mai buni, de a se înţelege mai bine unii cu alţii şi de ce nu, de a lega prietenii unii cu alţii. În fond de asta şi există această sărbătoare. Căci Iisus Hristos s-a sacrificat pentru oameni, pentru ca ei prin sacrificul Lui să înţeleagă că aşa nu merge, că trebuie să fie mai buni, să se schimbe. Toată lumea ştie, desigur, semnificaţia pâinii şi a vinului din pască, aşadar prin pască ne împărtăşim, ne spălăm păcatele. Şi dacă tot ne împărtăşim, ce-ar fi să nu repetăm păcatele pe care tocmai le-am spălat?!
În fine, vă urez, cu întârziere, Paşte fericit. Hristos a Înviat!

16 aprilie 2009

Doi microbişti povesteau...

Erau odată doi microbişti. Unul stelist şi unul dinamovist. Auzind de treburile care se fac mai nou, cu arbitrii chemaţi de DNA şi tot tacâmul, fiecare se gândeşte cum să îl oftice pe celălalt. Cică mergând cu maşinile, unul paralel cu celălalt, pe o autostradă cu benzi duble, înţesată de radare de-ale lui Columbeanu, se iau la mişto reciproc, vorbind desigur prin telefon:
S (stelistul) şi D (dinamovistul):
D: Ce mai face Nea Gigi la puşcărie? Cum o duce fără oile lui?
S: Mă, să ştii că Nea Gigi o duce bine. Acu' e coleg de celulă cu Corpodean şi îl pune să facă flotări pentru că a ajutat-o pe Dinamo! Vroia să îl ierte, că de, îl ştii pe Nea Gigi, el iartă tot, dar Corpodean nu a ştiut Crezul, aşa că l-a pus să bage 100.
D: 100 de ce?
S: De flotări, mă! A doua zi nu ştia Psalmul 50 şi l-a pus să mai facă 100. A treia zi li s-a alăturat şi Penescu coleg de celulă şi Corpodean a crezut că scapă. Din păcate pentru el, Gigi a luat bătaie la table, că Penescu era mai bun, şi de oftică l-a pus să facă 200 de flotări cu el în spate!
D: Auzi, ai văzut noile tricouri de la Steaua?
S: Ce tricouri?
D: Alea de arbitru
S: A, alea? Păi au preluat moda de la Dinamo. Nu mai ştii, aveau tricouri de arbitru cu bancnote de 1000 de Euro prinse de ele cu ace de siguranţă. Numai că nu erau bancnote normale.
D: Cum aşa?
S: Păi aveau faţa lui Borcea desenată pe ele!
D: Da, da şi pe alea de la Steaua era desenată câte o oaie!
Brusc, cei doi se iau la ceartă şi fac accident de maşină. Ei scapă teferi, însă maşinile lor sunt distruse. Pe marginea drumului, cei doi discută:
S: Pfuai, ce proşti suntem! Ne certăm de la nişte echipe de fotbal şi putem în orice clipă să murim supăraţi unul pe altul şi e păcat. Bine că a avut Dumnezeu milă şi ne-a scăpat ca să ne putem împăca! Uite, am reuşit să salvez o sticlă cu vin. Hai să bem, să sărbătorim eventul.
D: Bine, hai să bem!
Stelistul desface sticla, dar nu bea, ci i-o "pasează" dinamovistului, care o dă pe gât şi i-o returnează stelistului, care însă o închide la loc.
D: Păi bine, tu nu bei?
S: Nuuuuu... eu aştept să vină poliţia să vadă cine a fost de vină în accident!

10 aprilie 2009

Cum să vezi GSP TV pe net...

După cum ştiţi, mulţi dintre noi nu au cablu TV de la Digi sau de la RDS şi atunci nu prind GSPTV. Astfel, urmărim acest post prin intermediul internetului... sau cel puţin îl urmăream, pentru că găseşti foarte greu un server pe care acest post să funcţioneze. Am găsit eu o soluţie mai bună decât să cauţi din site în site, din server în server:

1. Trebuie să aveţi pluginul SopCast instalat. Dacă nu îl aveţi, daţi click aici ca să îl descărcaţi.
2. Descărcaţi programul TV Player de aici.
3. Instalaţi TV Player, porniţi-l şi daţi click pe tab-ul SopCast. Apoi, pe lista de canale, selectaţi GSP TV (e primul).

Pentru orice întrebări, postaţi aici.

8 aprilie 2009

Ironic.ro - să ne amuzăm puţin.

Mai jos aveţi una din caricaturile de pe situl respectiv ca să vedeţi ce poate autorul. Pentru a accesa situl, apăsaţi aici sau pe imagine.

7 aprilie 2009

Sfat pentru Nea Jiji şi ai săi avocaţi...

După cum aţi văzut până acum, Justiţia în România nu există. Justiţia în România e cum vrea păpuşarul să fie (nu dau nume, şi nu de frică, ci fiindcă sper că veţi înţelege singuri despre cine e vorba). Astfel, orice recurs pe care îl veţi face la orice Judecătorie din România va duce la aceeaşi decizie doveditoare de corupţie a juriului. În concluzie, vă recomand să mergeţi la Curtea Supremă pentru Drepturile Omului, de la Haga. Poate UE e în stare să vă facă dreptate, din moment ce legile din România sunt formulate de nişte idioţi care nu au făcut decât şcoala generală şi şi-au luat diplomele de absolvire liceu şi facultate de la bişniţari.
Ca să închei asta ca şi cum aş încheia un mesaj către popor: Îl susţin pe Gigi Becali! Susţineţi-l şi voi! (Atenţie, nu judecaţi fotbalistic, pentru că asta nu are legătură cu fotbalul).

Revoluţia! Vivat Revoluţia!

Fraţii noştri di peste Prut au ieşit azi în stradă, în Chişinău, în număr di 30.000 (aproximativ, din ce am înţeles), ca să protesteze împotriva faptului că în urma alegerilor din acest an, a ieşit preşedinte tot comunistul Voronin. Aşadar, populaţia a ieşit în stradă mai ceva ca la arestarea lui Gigi Becali, şi a strigat "Jos Comunismul!". O acţiune demnă de aplauzele noastre, deşi poate nu a fost o idee foarte bună. Asta pentru că acum politicienii noştrii au obţinut mai mult decât o diversiune, cum era faza cu Becali. Au obţinut o mega ocazie să mai fure câte ceva fără să ne dăm seama, atenţia poporului fiind teoretic concentrată pe Revoluţia Moldovenilor şi nu pe Criza Financiară de până acum. Asta s-o creadă ei! Cei care au cu ce îşi umple buzunarele nu se plâng, şi se fac că nu văd, însă noi, cei care o ducem cu chiu cu vai de pe o zi pe alta, vedem tot şi înţelegem tot ce se întâmplă, şi cu toate astea suntem neputincioşi în faţa unui sistem care tinde tot mai mult spre comunism... mai lipseşte doar lovitura de stat prin care Băsescu se proclamă Tovarăşu' Dictator.
Să revenim, însă, la Republica Moldova, care are într-adevăr probleme serioase şi nu putem să trecem acest lucru cu vederea. Probabil vor schimba ceva, probabil nu... rămâne de văzut. Eu zic că o să îl dea jos pe Voronin şi o să încerce unirea cu România, dar o să îşi vâre ruşii nasul şi o să facă totul să pară o pierdere de vreme, pentru că populaţia Moldovenească nu se poate pune cu armatele lui Putin. Trebuie să recunoaştem, Rusia este un stat foarte puternic la ora actuală. Chiar prea puternic.
Nu cred că UE se va implica prea tare în problemele interne ale Republicii Moldova, având în vedere că aceasta nu este membră al organizaţiei.

4 aprilie 2009

Doamne Dumnezeule!!!!!!

Nu aş fi postat la ora asta târzie, însă am descoperit ceva incredbil! Incredibil de idiot, din punctul meu de vedere. Cică unu' se crede Iisus Hristos şi are un site, şi a scris o carte: "Autobiografia lui Iisus Hristos". De când mă ştiu sunt creştin ortodox, dar ceea ce am văzut pe acest site este o blasfemie cu B mare. Ce fel de cretin ar crede aşa ceva?! După ce am citit, şi după forumul în care nimeni nu îşi exprimă de fapt părerea, iar topicurile sunt închise, trag concluzia că tipu' e ca un fel de Mama Cireşica. Adică un şarlatan care se dă barosan. O spun odată şi vreau să rămână aşa: Când Iisus Hristos va veni va fi sfârşitul lumii. Asta o ştie toată lumea care a citit măcar în trecere Biblia sau a mers la Biserică din când în când. Şi după Iisus au apărut şi Apostolii! Toate astea mă fac să mă întreb... au băgat cumva Internet la Spitalul 9?!

3 aprilie 2009

Experiment

Vă rog să luaţi în serios următorul experiment, pentru că nu e de glumă, şi chiar am nevoie de un pic de ajutor:

Mi-am făcut cont pe Wordpress şi am făcut acolo un blog Vivat România, importând postările de aici printr-un feature de-acolo. Problema e că Wordpress foloseşte limbajul CSS, la care eu sunt varză şi nu ştiu să schimb tema, de exemplu, aşa că folosesc una din temele lor basic (care sunt mult mai tari decât temele basic de la Blogger).
Întrebarea mea este: este Wordpress mai bun decât Blogger? Merită să deschid Vivat România şi pe Wordpress, sau nu are sens?! Vreau nişte opinii ca să ştiu să nu îmi mai bat capul degeaba. Există jos, sub postare, un textuleţ scris sub formă de link: "comentarii 0", pe care dacă daţi click puteţi lăsa un comentariu chiar şi fără a avea cont de Blogger. Vă rog comentaţi şi spuneţi-mi opinia voastră, pentru că aceasta contează! (La naiba, asta începe deja să sune a reclamă politică!)

Mulţumesc.

PS: Ca să fie mai uşor: Comentaţi aici.

Jijilava

Gigi Becali a făcut-o din nou! Sau mai bine zis cineva i-a făcut-o din nou. Cică e arestat preventiv 29 de zile pentru lipsire de libertate a tipilor care i-au ciordit maşina în Ianuarie. Mie asta nu mi se pare un motiv bun pentru a aresta pe cineva. În fond tot ce a făcut a fost să îi aducă forţat la un restaurant şi să le facă niţică morală pentru că au îndrăznit să îi fure maşina. Cam mafiot, recunosc, dar de ce s-au trezit tocmai acum să îl dea în judecată?! Vă spun eu DE CE! Este o conspiraţie împotriva lui, probabil pusă la punct de ANUMIŢI oameni din fotbal (prefer să nu dau nume, căci s-ar putea să greşesc). Şi mie nu mi se pare democratic să scoli omul din pat la 7 dimineaţa şi să îl iei pe sus. Ce?! Se temeau că fuge din ţară dacă vin mai târziu după el?! Adică, se trezeşte omul, clipeşte din ochi, cască leneş, merge greoi până la baie, se spală pe faţă, şi, când să îşi introducă periuţa de dinţi în gură, PAC! Vin mascaţii peste el! Dar până la urmă, asta-i ţara noastră şi n-avem ce-i face.

2 aprilie 2009

Haida, bă urâtule, sparge geamu şi io îi ciordesc casetofonu', să moară mama!

Astăzi mi s-a întâmplat o întâmplare cât de cât specifică pentru ţara asta... unchiul meu are un Jeep pe care şi-l parchează în faţa blocului. Şi cum meseria lui îl poartă pe drumuri lungi, şi-a luat şi el un GPS, pe care l-a lăsat în maşină. Astăzi, când ajung acasă, aflu cu stupoare că i-a fost spartă maşina şi i s-a ciordit GPS-ul. GPS-ul şi atât. Spiritul civic s-a manifestat simplu: un om a chemat poliţia, care s-a tras pe cur, nici nu a luat vreo amprentă sau ceva, cică au alt caz mai important şi s-au tirat.
Asta nu mă surprinde. De fapt, în ţara lui peşte prăjit nimic nu mă mai surprinde. Şi să aflu că au ciordit ţiganii şinele de tren dintre Câmpia Turzii şi Cluj, aş zice: "Normal, noi îi tolerăm, după cum spun legile UE, şi ei uite ce fac!". Bine, se prea poate să nu fi fost ţigani cei care au furat GPS-ul... dar aş fi gata să pun pariu pe cât vreţi voi că am dreptate şi au fost într-adevăr ţigani la mijloc.
Cât despre spiritul civic... tre' să fii prost să te bagi pentru alţii pentru că rişti să ajungi tu la spital în locul celui pe care îl aperi (la spital în cel mai bun caz). Aşadar, dă-l dracu' de spirit civic. Dacă poţi, scapă-ţi fundul! Asta contează.

Am schimbat...

Am încercat să schimb aspectul blogului puţin, pentru că mă cam plictiseam de tema veche. Nu ştiu în ce proporţie am reuşit, dar cred că cel puţin un lucru o să vă bucure: nu mai există sondajul despre ce credeţi despre blog. Ştiu că nu vă plac sondajele, pentru că mai nimeni nu a votat. Felicitări celor 7 totuşi.