7 aprilie 2009

Revoluţia! Vivat Revoluţia!

Fraţii noştri di peste Prut au ieşit azi în stradă, în Chişinău, în număr di 30.000 (aproximativ, din ce am înţeles), ca să protesteze împotriva faptului că în urma alegerilor din acest an, a ieşit preşedinte tot comunistul Voronin. Aşadar, populaţia a ieşit în stradă mai ceva ca la arestarea lui Gigi Becali, şi a strigat "Jos Comunismul!". O acţiune demnă de aplauzele noastre, deşi poate nu a fost o idee foarte bună. Asta pentru că acum politicienii noştrii au obţinut mai mult decât o diversiune, cum era faza cu Becali. Au obţinut o mega ocazie să mai fure câte ceva fără să ne dăm seama, atenţia poporului fiind teoretic concentrată pe Revoluţia Moldovenilor şi nu pe Criza Financiară de până acum. Asta s-o creadă ei! Cei care au cu ce îşi umple buzunarele nu se plâng, şi se fac că nu văd, însă noi, cei care o ducem cu chiu cu vai de pe o zi pe alta, vedem tot şi înţelegem tot ce se întâmplă, şi cu toate astea suntem neputincioşi în faţa unui sistem care tinde tot mai mult spre comunism... mai lipseşte doar lovitura de stat prin care Băsescu se proclamă Tovarăşu' Dictator.
Să revenim, însă, la Republica Moldova, care are într-adevăr probleme serioase şi nu putem să trecem acest lucru cu vederea. Probabil vor schimba ceva, probabil nu... rămâne de văzut. Eu zic că o să îl dea jos pe Voronin şi o să încerce unirea cu România, dar o să îşi vâre ruşii nasul şi o să facă totul să pară o pierdere de vreme, pentru că populaţia Moldovenească nu se poate pune cu armatele lui Putin. Trebuie să recunoaştem, Rusia este un stat foarte puternic la ora actuală. Chiar prea puternic.
Nu cred că UE se va implica prea tare în problemele interne ale Republicii Moldova, având în vedere că aceasta nu este membră al organizaţiei.