21 noiembrie 2009

Părerea mea...

Despre dezbaterea de vineri de la 19.00, transmisă de Antena 3, Realitatea şi TVR, am şi eu câteva cuvinţele de zis.
M-a amuzat mai înainte de toate încercarea lui Vadim de a pătrunde şi el în Parlament pentru a discuta cu ceilalţi candidaţi. În mod normal şi democratic, ar fi trebuit să i se dea voie, din moment ce la o dezbatere într-un stat democratic, poate vorbi oricare dintre candidaţi (deh, şanse egale, în puii mei!). Oricum n-are şanse să iasă preşedinte oricât ar turui că e furat în alegeri. Probabil dacă îl lăsau să participe el ar fi plecat iar Băsescu la fel ca data trecută, când trebuia să fie dezbaterea aceea între 5 şi apoi 7 candidaţi care nu a mai avut loc. Oricum, la meetingul PRM organizat în faţa parlamentului, şi dat în direct la TV (pus pe mut la un moment dat, se pare că Vadim nu mai ştie să tacă. Dacă începe nu-l mai opreşte nici Oprescu), CVT s-a legat în genere de preşedintele Băsescu, făcându-l în fel şi chip ("marinar beţiv").
Să trecem acum la faptele propriu zise. O să îi iau pe fiecare la rând. Băsescu, pot să zic, nu mai are replică. E pur şi simplu terminat. Când Antonescu face referire la flotă, însă, sare ca ars. De exemplu la Cluj (filmuleţul de mai jos), Antonescu i-a adus aminte că a zis că dacă pierde la alegeri pleacă pe mare, şi apoi l-a întrebat CU CE pleacă pe mare, că flotă n-avem. Atunci el a sărit ca ars. Că ce, că am dosare, că eu n-am furat. Da' stai jos, nene, că n-a zis nimeni că ai furat! Omul a zis pur şi simplu că flota nu este. Băsescu, prin reacţia sa, s-a dat de gol.
Geoană... păi lui Mirciulică i s-a blocat placa pe promisiunile electorale. Nu îl prea interesa ce ziceau ceilalţi, vorbea tot timpul de faptul că el ne ştie situaţia, că el poate face, poate drege, etc. Dom'le, la o dezbatere tre' să rupi din adversar! Să contraataci cu argumente pertinente orice afirmaţie împotriva ta! Nu să vinzi poporului gogoşi. Degeaba... Mircea Geoană nu are capacitatea intelectuală de a răspunde unor provocări într-o dezbatere. Se pare că nea Ilici nu şi-a făcut bine treaba de instruire a candidatului său. Asta o să-l coste. Poate chiar să îşi piardă al patrulea mandat.
Antonescu acum, ca să fiu imparţial până la capăt, s-a gândit că dacă vrea să prindă Turul II (pentru că Băse şi Geoană sunt favoriţi pentru acest lucru), trebuie să lovească în adversar cu toată forţa. De aceea a acuzat în stânga şi-n dreapta, a numit hoţi, etc. Dom'le, ştim. Ştim ce le poate pielea. Dar fi tu mai deştept şi opreşte-i. Atacă! Muşcă! Şo pe ei! Aşa te vrea nenea Patriciu. Şi cel mai important: fă-l bucăţi pe Hrebenciuc!
Spunând acestea, vă las pe voi să judecaţi şi să mergeţi Duminică 22.11.2009 la vot ştiind pe cine alegeţi. Credeţi-mă, nu e bine să puneţi ştampila pe cineva la întâmplare că nu se ştie ce vă rezervă plesneala asta. Fiţi raţionali, gândiţi-vă cine e mai novice şi ne fură mai puţin (clar nu Băsescu!!!). Eu nu vreau să instig pe nimeni, nici să insinuez că vreunul din candidaţi e mai rău decât altul. Aşadar, Să Trăiţi Bineeeeeeeeee.... BĂ! NU TRAGE!