13 mai 2009

Uite greva, nu e greva!

La fel ca toate celelalte lucruri care se petrec în ţara noastră dragă, nici greva.... nu e grevă. Profesorii întind coarda prea taaaare cu mărirea asta de 50% la salariu, şi riscă să o rupă. De aceea au ezitat să facă grevă. Ce le pasă lor că elevii suferă datorită grevei. Pentru că o mică grevă poate ajunge o grevă generală şi anul şcolar poate fi îngheţat. Or, fiindcă mai sunt vreo 4 săptămâni de şcoală (fără asta), asta ar fi un dezastru.
Dar noi nu trebuie să ne facem griji pentru asta... pentru că la noi în ţară greva nu e grevă! O simplă amânare de 2 zile a tezei cu subiect unic la Limba şi Literatura Română nu va convinge guvernul să le dea profesorilor acele uriaşe procente în plus la salariu. Niciodată! Cât despre eroarea din subiectul respectivei teze, adică faptul că i-au încurcat pe Ghiţă Niţescu şi Niţă Ghiţescu din "Triumful Talentului" a lui Caragiale, cred că dacă ar şti de chestia asta, maestrul Caragiale s-ar învârti în mormânt! Serios! Dacă nici măcar educaţiei nu mai dă atenţie guvernul, atunci ce se va alege de ţara asta?! În curând ne trezim cu un preşedinte căruia îi curg balele din gură de prost (scuzaţi expresia, dar e crudul adevăr), dacă nu ne vedem de educaţie. La naiba şi cu grevele astea.
Cred că profesorii au un salariu suficient de mare. Uitaţi-vă la bieţii muncitori din fabrici care se spetesc 8 - 12 ore pe zi pentru un sfert de salariu de profesor, ei ce grevă pot să facă?!
În final, îmi exprim deschis părerea că profesorii sunt nişte idioţi cu I mare dacă au impresia că guvernul le va da VREODATĂ mărirea de salariu cu 50%, indiferent de câte greve ar face.