6 august 2010

Next Gen VR

Am decis totuși ca prima variantă din cadrul sondajului (sunteți de acord, gata, gata!) să fie noul site VR. Aceasta va înlocui pagina ce se va încărca la adresa vivatromania.tk dar nu și pagina vivatromania2.blogspot.com, care va rămâne aici.

Răspundeți la sondajul de mai jos

Din toamnă VR va suferi o schimbare totală de design. Prin sondajul de mai jos aveți posibilitatea să hotărâți care variantă va fi aplicată ca și finală.


5 august 2010

UEFantasticii

Update (septembrie 2011): GSP chiar nu a mai avut drept de televizare pentru Liga 1, insa magarii au reusit sa ramana pe piata transformandu-se in post public, difuzat gratis de toata lumea, iar grupul Intact difuzeaza meciul care trebuia dat pe A1 pe acest post. Cat despre DIGI, pai mi-am bagat si eu si sunt super multumit. Iar despre Champions League... sa se uite cine are Dolce Sport.
UEFantasticii, din păcate, nu sunt românii de data asta. Am avut parte de emoții și surprize în seara asta, iar concluzia mea este că ambele echipe românești care au disputat partide s-au prezentat foarte slab.
În primul rând, felicitări Timișoarei fiindcă au un noroc ceva de speriat. Adică, să revii de la 3-0 în a doua repriză și să te califici cu un gol marcat în ultimul minut de prelungiri, la mustață, e categoric noroc. Nu cred că or să mai aibă asemenea sorți favorabile altă dată.
Cât despre Hajduk - Dinamo, ei bine, pot să afirm că am văzut un alt Middlesbrough - Steaua când ne-au făcut de rahat englejii după ce aveam un avantaj de 3 goluri. Și acum Dinamo, care bătuse cu 3-1 în tur, adică în Ștefan cel Mare, avea avantaj de 2 goluri, dar a pierdut acasă la croați cu 3-0. Deci scor final Hajduk 4, Dinamo 3. Am văzut în seara asta o Dinamo slabă rău, un portar demn de liga a 3a și un Andone dezamăgit, pe bună dreptate, și niște suporteri supărați. Nu știu dacă dinamoviștii sau croații au aruncat cu fumigene, dar oricum, vinovaților să le fie rușine.
În final, încă sunt FOARTE NERVOS FIINDCĂ LA ROMÂNI E POSIBIL CA O TELEVIZIUNE LA CARE N-ARE ACCES TOT POPORUL SĂ TRANSMITĂ EUROPA LEAGUE! Ce ar fi ca și meciurile de Champions League să fie transmise tot de Digi Sport?! Atunci v-ați enerva, o, voi, ”fani ai fotbalului”, care stați degeaba? Atunci ați ieși în stradă și i-ați băga în origini pe Voiculescu și pe ceilalți responsabili de GSP și de DIGI SPORT? Cred că nu. Așa-i românul, se mulțumește cu ce piratează de pe net.
Mi se pare stupid din partea burtoșilor care conduc GSP și DIGI SPORT să nu vândă drepturile și altor furnizori de cablu din țară. Pentru că așa își fac rău lor. Dacă ar vinde aceste drepturi, furnizorii (care, trebuie să recunoaștem sunt niște idioți fiincă n-au acceptat oferta inițială) ar fi obligați să împartă câștigurile de pe urma acestor posturi cu ei. Asta pentru că, evident, oamenii vor trebui să plătească în plus să primească DIGI SPORT și GSP. Mă întreb, totuși, ce ar fi dacă măgarii ăștia ar pierde drepturile de televizare?! Vă zic eu, ar da faliment (DOAMNE DĂ!!! MĂ DUC LA BISERICĂ ÎN FIECARE DUMINICĂ DACĂ DĂ DIGI SPORT FALIMENT! ȘI GSP LA FEL!!!).

28 iulie 2010

Tabără, fosta și a ei fiică

Am citit în ziare, am văzut și pe internet și, sincer, nu cred o iotă din ce declară fetița ”traumatizată”. Cică Tabără a pipăit-o. Acum un an. Poftim?! Și numai acuma spui? Dar un an de zile ce așteptai? Să te mai pipăie o dată? Și acum exagerarea exagerării. În titlurile din ziare scrie ”viol”, ceea ce chiar și conform declarațiilor nu a existat. Violul e când are loc și un contact sexual. Ceea ce este descris în ziare este mai degrabă perversiune.
Așadar, de ce nu cred povestea asta cusută cu ață albă?! Mai întâi, dacă studiezi personalitatea lui Cristi Tabără realizezi că nu ar putea face așa ceva. Apoi, povestea vine de la fiica unei ”foste” de-a lui Tabără, care probabil are gânduri răzbunătoare. Plus că a așteptat un an până să facă dezvăluiri. Îmi pare rău, dar eu, cel puțin, nu înghit așa ceva până nu vine duduia aia cu dovezi concrete. Și dacă îl condamnă pur și simplu pe Tabără înseamnă că justiția în România e de căcat.

Cică i-au dezhumat pe Ceaușești!

Se pare că și-au găsit ai noștri ceva de lucru după ce micuțul Boc a mai scos una din perlele lui geniale pe gură (adică să cerem bonuri la orice cumpărătură am face și la finalul anului să mergem să ni se scadă TVA-ul care cică o să scadă de la 24% la 25%). Normal, prostia e omenească și pinguinul o are din plin. Așa că, ce să facă ai noștri guvernanți ca să distragă atenția poporului de la infama criză din urma căreia tot ei vor avea de câștigat fiindcă iau împrumuturi de la FMI (Eu is fucking blind!!!) în neștire și țara tot în căcat e? Sincer să fiu nu știu ce căutăm noi în UE. Aș zice că ne-am încadra mai bine printre țările africane de lumea a treia (știu, o să mă contraziceți, dar nu suntem departe de ei). Dacă la unguri, de exemplu o autostradă se face în 2 ani de zile, românii sunt mai cu coarne și angajează americani, așa că ciuciu bani europeni deci ciuciu autostradă. Cred că nici strănepoții noștri n-or să ajungă să conducă pe Autostrada Transilvania. Și atunci o să arunce cu roșii în strănepoții lui Berceanu!!
În fine, deviez de la subiect și nu e bine. Voiam să zic că l-au dezhumat pe Împușcatu!!! Oare în ce poziție l-au găsit?! Că sunt convins că s-a răsucit în mormânt destul când a văzut cum a ajuns țara în lipsa lui.
Bine, rectific ce am spus mai sus, deși e drept că guvernanții și-au dat acordul datorită motivelor enunțate de mine mai sus. De fapt, am găsit un articol care zice că Ceaușeștii au fost dezhumați la cererea soțului Zoei Ceaușescu, Mircea Oprean, ca să vadă dacă sunt sau nu adevărații Nicolae și Elena îngropați în cimitirul Ghencea. Citiți articolul pentru mai multe: http://www.gds.ro/Ultima%20ora/2010-07-21/Sotii+Ceausescu+vor+fi+deshumati+pentru+prelevarea+de+probe+biologice.
Eu mă depărtez acum de la acest subiect pentru că sunt mai îngrijorat de schimbările astea de climă, odată caniculă odată ploi torențiale, și sunt și mai îngrijorat de faptul că Arieșul se umflă mult prea tare în pene (mai are puțin și trece de primul dig) și cel mai îngrijorat sunt de răceala care mă paște după ce, pe timp de caniculă, m-am menținut în formă cu bere rece ca gheața, direct din congelator.

16 iulie 2010

Șablon de vară!!

După cum vedeți, am înlocuit șablonul cu unul de vară! Sper să vă placă!!! (Da, e unul dintre noile șabloane lansate de Blogger, dar mie îmi place). Am o singură problemă, însă. Încă nu am scăpat de eroarea de design în urma căreia îmi apar postările de două ori (dați în josul paginii și vedeți în dreapta). Dacă aveți o soluție anunțați-mă și pe mine (nu merge să le ștergi pur și simplu, pentru că vor fi șterse și astea care trebuie să rămână).

15 iulie 2010

RIP Mădălina Manole



N-am să intru în detalii pentru că subiectul a fost dezbătut îndelung la TV și în ziare, ba chiar există și multe articole pe net. Dați un search pe Google, atâta puteți și voi.
Ideea e că Mădălina Manole s-a sinucis de ziua ei, înghițind insecticid. Nu vreau să mă apuc să comentez, o fi având ea problemele ei, nu știu, acum n-are rost să o critic, vorba aia ”de morți numai de bine”. Dumnezeu să o odihnească.

TVA de râsul lumii

Deja s-a întrecut orice limită în țara asta. TVA de 24%?! E o tâmpenie și până și Băsescu o recunoaște fiindcă a zis că vrea să fie scăzut. DAR!! Nu la 19% ca înainte ci la 21 - 22%. Bine, și asta ar fi ceva, dar sincer nu cred că joaca de-a TVA-ul o să ne scape de criză. Mărirea TVA-ului a fost o greșeală de la bun început. De fapt Guvernul Boc a fost o greșeală de la bun început. Dar n-ai ce face. I-ați votat, acum suportați-le prostia.
Ca să dau un exemplu, o sticlă de Pepsi la 2,5 litri în Spania costă 1,2 euro (adică aproximativ 5,10 lei). La noi acest produs a ajuns să coste și 6,3 lei. AȘA CEVA NU SE MAI POATE! E jaf la drumul mare! Unde sunt dozatoarele de altădată de unde luai suc cu 10 bani paharul?! Bine că măcar berea nu s-a scumpit. Cum ar fi vara, la plajă, fără o bere? Dacă ne-o mai permitem și pe aia, că după ce îți iei un mic rămâi cu portofelul gol.

23 iunie 2010

DDD arestat!

Am citit pe net și am văzut și la OTV că a ajuns și Diaconescu la DNA cu nu știu ce afaceri dintre el, Doru Pârv și nu știu ce primar de comună, Ion Moț. În fine, nu mă bag, nu știu despre ce e vorba și nici nu mă interesează. Ceea ce e interesant, însă, e că fanii OTV-ului s-au adunat în față la DNA și au făcut scandal, strigând slogane de genul ”DDD te iubim și cu tine vrem să fim”, ba chiar instigând autoritățile cu chestii de genul: ”Ne-ați luat banii, acum și televiziunea poporului”.
Și mai interesant, însă, este interviul lui DDD dinainte de vizita la DNA, în cadrul căruia ”liderul poporului” a lansat un zvon conform căruia își va face partid și va candida la președiție la viitoare alegeri. Păi în cazul ăsta, DIACONESCU PREȘEDINTE! Are votul meu! Mai bine decât Băsescu și ai lui sau ”Bunicuța” și ai lui.

18 iunie 2010

Contraatacul Naturii

Vremea e dată dracului în zilele astea... la fel ca Boc... a plouat (și încă plouă) torențial... la fel ca legile tâmpite date de guvern... a bătut grindina, ne-a distrus grădinile și acum ne înecăm amarul într-un pahar cu apă, că de-aia avem destulă... la fel ca prostia din parlament. Vântul bate cu putere, iar copacii cad... ca și moțiunea de cenzură a opoziției.
Ce să mai zic, a plouat torențial la Turda azi, a bătut și gheață, dar nu orice fel de gheață ci de-aia mare, cât mingea de ping-pong (sau, mă rog, aproximativ cât mingea de ping-pong). Probabil și-a greșit ținta furtuna. Cred că se îndrepta spre București, mai exact spre Palatul Victoria, să-l prindă pe Boc și să-l acopere de gheață.
Sfârșitul lumii? 2012? Posibil. Sau poate că pur și simplu natura s-a gândit să ne ”răsplătească” pentru că ”am protejat-o” cum am putut.
În fine, acum vă las, mă duc să văd câte țigle mi-a spart gheața.

1 iunie 2010

Începe CM 2010!!!

Vine vara... în România e grevă generală... iar în Africa de Sud începe Campionatul Mondial de Fotbal 2010. Nu am să intru în detalii, din moment ce am menţionat acest eveniment, oftând la gândul că nu m-am născut în Africa de Sud. Ţară săracă, dar de, se ţine Campionatul Mondial de Fotbal acolo, nu? În România ce se ţine?! Greva foamei eventual, că altceva mai greu.
În fine, hai să nu deviez de la subiect că n-am chef de greve azi. Iată grupele CM 2010: aici.
Uite şi programul meciurilor, cel puţin al grupelor: aici.
Şi cam atât. Am să fac o predicţie, care nu ştiu dacă va ţine sau nu: câştigătoarea CM 2010 va fi ori Spania ori Germania. Mă rog, vom vedea până la urmă cine joacă în finala din 11 iulie.
Iată un bonus de la mine - o colecţie de fonturi pe care să le folosiţi în documente, prezentări şi alte chestii: Click aici.

31 mai 2010

Locul 3 la Eurovision!!!

Nu-i rău deloc! Paula Seling şi Ovi au ieşit pe 3 cu piesa "Playing With Fire" aseară. Asta e bine.
Ceea ce e rău, însă, e că Românii sunt nişte sugaci. Moldova ne-a dat nouă 12 puncte, iar noi am dat Germaniei 12. Păi cum vine asta?! Nu sunt ei fraţii noştrii de peste Prut?! În plus, piesa Germaniei nici nu mi s-a părut cine ştie ce! Da' ce să-i faci, politica asta e prezentă peste tot. În plus, putem fi pe locul 3 că tot nu nu lasă direct în finală la anu'. Nu, că trebuie să meargă Anglia direct în finală, să iasă iar pe ultimul loc! Nu ştiu cum să vă spun, puţin îmi pasă că ei sunt organizatori: Anglia, Franţa şi alţi 3 şi merg direct în finală! BĂI! AM TERMINAT PE 3?! DA! Sutem peste locul 5? DA! Deci mi se pare corect şi cinstit să mergem direct în finală! Altfel de ce să mai concurăm?! Dacă oricum se practică discriminarea! Parcă UE descuraja chestia asta! De ce trebuie să aibă organizatorii întâietate dacă sunt varză? Pentru că piesa Angliei aşa a fost, VARZĂ! Cu V mare. Şi ce naiba caută Azerbaijan la Eurovision?! Nu concep ca o ţară din Asia să participe la un concurs a cărui nume începe cu EURO! Fir-ar să fie! Mă rog, ştiu că ăştia sunt între Europa de Est şi Asia de Vest şi au avut piesă faină, dar totuşi!
În concluzie, în UE nu vom trăi niciodată corect. Discriminarea există şi chiar dacă ei o descurajează, o practică cu neruşinare.

26 mai 2010

A murit Jean Constantin

Îndrăgitul actor Jean Constantin a încetat din viaţă, astăzi, în locuinţa sa din Constanţa.Avea 81 de ani.
În ultimul an, Jean Constantin a fost internat la spitale din Constanţa şi din Capitală, cu afecţiuni cardiace.
Jean Constantin s-a născut la 21 august 1928 la Techirghiol, în judeţul Constanţa. A debutat pe scenă la secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanţa, in 1957.
Actorul a jucat în peste 50 de filme,precum Baronul Ecluzei (1960), Răzbunarea haiducilor (1968), Zile de vară (1968), Prea mic pentru un război atât de mare (1969).
Succesul l-a cunoscut în anii ‘70, cu seria de filme de comedie BD: Brigada Diverse, unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu şi Puiu Călinescu.
Jean Constantin mai este cunoscut pentru rolul lui Ismail din miniseria Toate Pânzele sus, regizată de Mircea Mureşan şi pentru rolul Limbă din seria filmelor cu Comisarul Moldovan.
Printre cele mai recente filme în care a jucat se numară Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii (r. Cătălin Mitulescu, 2006), Roming (r. Jiri Vejdelek, 2007), Supravieţuitorul (2007) şi Poker (2010), ultimele două în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Dumnezeu să-l odihnească!

SURSA:cinefan.ro

21 mai 2010

Oare s-a lovit Diaconescu la cap?!

Dau pe OTV de curiozitate în seara asta şi nu mică mi-e surpriza să îi văd acolo, invitaţi la DDD pe Adrian Păunescu, Radu Pietreanu şi Axinte, care, bombă, REÎNFIINŢEAZĂ CENACLUL FLACĂRA! Bravo Diaconescule! Măcar tu să ne bagi cultura în cap după ce i-ai făcut pe cei din concurenţă să ne bage pe gât otevisme.

20 mai 2010

Guvernul Pinguinului

Nu mai pot fi deloc obiectiv faţă de evenimentele ce se petrec la noi în ţară. Mai întâi scad ăştia pensille şi salariile, apoi îşi măresc lor salariile şi vor să mărească taxele. Păi aşa nu facem nimic! Cum vreţi să salvaţi economia ţării dacă de conturile parlamentarilor nu vă atingeţi?! Degeaba! Guvernul nostru e de căcat! Nu se mai poate, trebuie cuvinte grele. Nu mă mir că a luat bătaie ăla... nici nu mai ştiu cum îl cheamă şi nici nu mă interesează pentru că nu vreau să ţin minte numele tuturor gunoaielor din ţara asta. Respectivul era lider de sindicat, adică d'alde dobitocii dracu' care vor să mărească taxele. Noi suntem de acord să mărească taxele dacă mai întâi îşi scad salariile cu 50%. Pentru că nici dacă le-ar scădea cu 50% nu ar ajunge să aibă venituri cel puţin egale cu ale oamenilor de rând. Tot ar fi peste din găinăriile şi mătuşile lor Tamara şi alte chestii, 'tu-le naţia în gură de corupţi!
Îmi pare rău că îmi ies aşa din fire, dar nu se mai poate! Trebuie să cadă guvernul! De asemenea, transmit FMI-ului şi implicit Uniunii Europene un "suck my cock" călduros (în engleză, că română sigur nu ştiu ăia). Pentru că ei văd ce se întâmplă şi totuşi continuă să ne impună fel de fel de condiţii pentru un împrumut care s-ar putea la fel de bine să nu vină deloc cu tot cu cureaua pe care o tot strângem dar de desfăcut nu putem deşi ne doare rău deja.
Probabil nu ar fi existat toate aceste probleme dacă nu ar fi ajuns toţi foştii securişti în parlament şi nu ar fi furat cu nesimţire crezându-se încă în Epoca de Aur, şi pe bună dreptate, pentru că evident suntem cu mult în urma Europei de azi. Era şi un banc:
Întrebare: "Ce vor face nemţii când vine sfârşitul lumii?"
Răspuns: "Vor veni toţi în România, că noi suntem cu 50 de ani în urmă!"
Nu ştiu... probabil jumătatea de veac de dominaţie comunistă a schimbat ţara, probabil doar defectele oamenilor care o conduc. Nu am prins perioada comunistă, dar aud mulţi oameni mai în vârstă ca mine, care se plâng şi strigă în gura mare că era mai bine pe vremea cizmarului, că atunci măcar aveai de toate, etc.
Dacă aşa stă treaba, atunci poporul român e prost. Fiindcă poporul român a ieşit în stradă în '89 în loc să stea acasă şi astfel să boicoteze revoluţia care a adus ţara în ruină. Dar am fost orbiţi de ideea de democraţie Occidentală. Credeam că dacă îl dăm jos pe Ceauşescu o să ajungem să trăim ca şi Americanii. Ei bine, nu e aşa. Trăim cu vreo 5% mai bine decât Africanii. Adică suntem o ţară din lumea a doua, nu chiar a treia, ca să nu exagerez. L-am dat jos pe cizmar şi am pus în loc alţii mai răi ca el. Dacă o să cadă guvernul, şi probabil asta nu se va întâmpla (nu mai sper, m-am resemnat cu rahatul ce se petrece în ţara mea, vreau doar să îmi termin studiile şi să plec cât de departe), or să vină alţii, poate cu maxim 2% mai buni decât ăştia. Adică tot o laie, cu alte cuvinte. În concluzie, jos cu Boc! Jos guvernul pinguinului!
Mai departe, nişte muzică. Mai întâi imnul guvernului pinguinului, cântat de Buzdugan, apoi piesa nouă a lui C.R.B.L - Românu' n-are noroc, apoi o altă parodie a lui Buzdugan, "Să nu-mi iei niciodată pensia", şi pe urmă Guess Who - Locul potrivit.

1. Să nu-mi iei niciodată pensia

Asculta mai multe audio Muzica
2. Imnul Grevei - Guvernul Pinguinului

Vezi mai multe video din Muzica
3. C.R.B.L - Românu' n-are noroc

4. Guess Who - Locul potrivit

12 mai 2010

Dreamin' the American Dream

De ce trebuie întotdeauna ca Americanii să aibă mai multe decât noi în orice domeniu?! De ce suntem mereu în urmă la toate?! Acestea sunt întrebări care nu vor primi curând răspuns. Am descoperit recent că în America există vreo şapte arome de Mountain Dew, pe când în România nu există decât una, şi anume cea originală. Sunt revoltat, în special pentru că nu e mare lucru să se exporte nişte lăzi cu sucuri. Să fim serioşi. Nu cer milioanele de euro necesare pentru plata împrumutului la FMI sau pentru plata datoriilor PSD, ci doar un pic de interes în acest scop. Probabil fabrica Pepsi din România e de vină pentru chestia asta, ei neavând resursele fabricii Pepsi din SUA, dar, în fine, ar fi o chestie tare să apară celelalte arome MD la noi în ţară. Există pe net o petiţie pentru susţinerea acestei cauze: o puteţi vedea aici, dar cred că la cum se mişcă treaba petiţia nu va fi trimisă mai departe. În fine, poate emigrez în America până se hotărăsc ei să bage şi la noi aromele noi Mountain Dew.

9 mai 2010

Scad salariile!!!!

Da, aţi auzit bine! Scad salariile şi pensiile! Salariile bugetarilor cu 25%, iar pensiile cu 15%. E nebunie curată! Domnule Boc, dar din salariile parlamentarilor nu tăiaţi?! Lor nu li se aplică legea? Că nu s-a zis absolut NIMIC despre salariile lor. E bătaie de joc! Şi dacă românii ar fi fost mai deştepţi ar fi ieşit de mult în stradă ca şi grecii şi ar fi dat guvernul jos. Pentru că guvernul e pus la mişto ca să poate Băse conduce ţara cum vrea el.Dar ce să faci, ăsta-i românul! Tace şi suferă! Oameni buni, daţi-o dracu' de Mioriţa! Alea erau alte vremuri! Politica era politică, economia era economie! Atunci puteai sta liniştit şi răbda că nu exista corupţie ca şi astăzi! Dar acum gata! S-a schimbat! Trăim într-o perioadă de neo-comunism, pentru că ceea ce avem noi nu se cheamă democraţie! De-ar şti ce se întâmplă în ţara lor, Kogălniceanu şi Brătianu s-ar răsuci în mormânt! RUŞINE GUVERNULUI BOC! RUŞINE!

4 mai 2010

Hai sa euro!

În ultimul timp văd peste tot "euro". Euro, euro şi iar euro. Ăştia cu telefoanele mobile taxează în euro deşi noi plătim oricum în lei. Pe net licitaţiile se fac tot în euro, chiar dacă situl e românesc. Ceea ce nu înţeleg ăştia, însă, este că până adoptăm Euro în România (se zice că în 2013, dar mă îndoiesc.. oricum, vom vedea dacă supravieţuim crizei până atunci), mai este. Ce vreau eu să subliniez aici este că avem de-a face cu nişte cretini. Şi la fel de cretini sunt şi cei care susţin că am ieşit din criză. Pentru că nu e aşa. Ei încearcă doar să motiveze populaţia, ca să evite grevele şi scandalurile ce pot degenera datorită nemulţumirilor. Bineînţeles, pe cei din UE îi doare la pedală. Ei îşi văd de economia lor, noi de criza noastră.

28 aprilie 2010

Le salut romaine...

Astăzi sunt extrem de nervos! Un dobitoc ordinar care se dă comediant - francez de origine - a făcut mişto de români! A venit într-o emisiune îmbrăcat în fustă de ţigancă şi a "imitat salutul românesc" (vedeţi video mai jos). Băi jigodie nenorocită, ascultă la mine. Dacă îndrăzneşti numai să calci în ţara asta îţi arătăm noi salut românesc! Noi suntem români şi nu ştim multe! Dacă ne provoacă cineva îl facem zob! Să fie clar! Ai noroc că nu ştiu franceză altfel te-aş înjura un pic să vezi ce zic românii despre tine! Dă-te dracu' de gibon fără creier! Ştii ce aş vrea eu?! Să ne arăţi cum se dă un sărut franţuzesc, dar nu pe faţă ci într-un loc pe care nu îl voi menţiona pentru că spre deosebire de francezi, noi românii mai avem oareşce decenţă în noi!
Iete şi clipul, cu o oarecare replică de la români. Eu aş fi dat o replică mai dură, sincer, dar merge şi asta.

26 aprilie 2010

Pastrati bonul de casa pana la iesirea din piata!

Au înnebunit ăștia! Fiți atenți lege ce vor să introducă: cică de acum încolo, toți comercianții din piețe tre' să dea bon de casă la orice cumpărător! Ăsta mi se pare cel mai josnic abuz de putere de care dă dovadă Guvernul Boc. E cât se poate de idioată ideea să îi ceri lui Nea Vasile, comerciantul de cartofi, de exemplu, bon de casă! De unde mama mă-sii să aibă el casă de marcat?! Dar nu știu de ce mă plâng... țară de rahat, guvern de rahat... la ce să te aștepți dacă nu la legi de rahat?!

20 aprilie 2010

Pac! Pac!


Aflu, din câte se pare, destul de târziu de chestia reprezentată în imaginea de mai sus. Adică faptul că mai nou se sparg ouă în capul lui Boc! Măi oameni buni, nu e chiar aşa mic să îi confundaţi capul cu un ou de paşte! Hai să fim serioşi!
Banc: -Cum îşi bate joc nevastă-sa de Boc?
-Îi pune cheile pe frigider.
EDIT: Știu că bătrânul e tac'su, dar simțeam nevoia să fac mișto de cineva și Boc era cel mai la îndemână.

14 aprilie 2010

Oda Bucuriei - Atunci si acum

Am găsit pe net câteva variante ale acestei melodii. Oda Bucuriei a lui Beethoven a ajuns atât manea cât şi remix rock. Eu însă merg pe original. E mult mai bun decât orice remix s-ar face. Sunt rocker incurabil, dar Beethoven se ascultă cel mai bine în original. Voi ce credeţi?! Am pus toate cele trei variante, plus un sondaj mai jos.


1) Fragment din original:

Asculta mai multe audio Diverse
2) Variantă remix manea:

Asculta mai multe audio Haioase
3) Variantă remix rock:

9 aprilie 2010

Circus Gartner la Turda

A venit și la Turda circul Gartner (cică din Germania, și după câte am găsit pe net despre ei chiar sunt de acolo). Eu, neavând ce face, l-am luat pe fratele meu de șase ani și l-am dus să vadă elefanții. Am plătit, totuși un singur bilet pentru că unul s-a dat gratis prin magazine (de obicei dădeau biletul gratis prin școli și grădinițe, dar fiind vacanță nu s-a putut) și am reușit să obțin și eu un specimen.
Deci, acum despre circul propriu zis. Elefanți au fost. A fost și o zebră și câteva cămile, lame și ponei. Au mai fost și niște șerpi (cică veninoși) și un crocodil care nu știa pe ce lume se află (să fim serioși, un crocodil ca lumea nu ar fi stat cuminte să își bage dresorul capul în gura lui). De asemenea au fost multe numere de acrobații în aer, care au fost cât de cât impresionante (în sensul că oricât aș încerca nu le-aș putea face, așa că nu pot să le critic). Clownii, denumiți după balsamul de rufe (nu mă risc să scriu la plural că sigur fac o gafă a la EBA), Cocolino și Lenor, au reușit să facă lumea să râdă, inclusiv pe mine, seriozitatea întruchipată, ceea ce e totuși o realizare din partea lor. În fine, a fost un spectacol pe cinste și și-a meritat toți banii. Singura parte mai nasoală (pentru mine), a fost când piticu' a vrut să se dea pe ponei și nu l-am putut lăsa, pentru că tura costa 10 lei și eu venisem cu bani ficși pentru bilet, nu și pentru alte chestii (eh, tot zgârcit ca de obicei, ce să-i faci!).

PS: Am uitat de tipu' cu jongleriile. Editez special pentru el căci sunt destule clipuri pe YouTube despre el. Și apropo de circ, am o idee senzațională! Nu ar putea oare să o angajeze la circ și pe Lady Gâsca ?! Să zicem ca și... asistenta clownilor? Ar face o figură de neuitat!

M-aș duce și la ”Egoistul”, piesa lui Radu Beligan, care se joacă la Cluj zilele astea, dar ar trebui să merg singur și nu îmi convine. Asta pentru că dacă întreb pe cineva din anturajul meu ”Vii la Cluj?”, mă întreabă ”De ce? Are meci CFR?”. Bine că nu mă întreabă nimeni dacă se difuzează filme porno la IMAX. Doamne, iartă-mă că nu știu ce zic!

6 aprilie 2010

Prezervative de 1 Aprilie


De ceva vreme încoace s-au format adevărate companii a căror scop este diminuarea pirateriei pe internet, pentru care țel au fost demarate anumite acțiuni care i-au nemulțumit pe fanaticii torentelor, pirații internetului. De aceea, membrii trackerului vertor.com au trimis membrilor anti-piraterie câte un prezervativ însoțit de mesajul ”We wish your parents had used it”, adică ”ne dorim ca părinții voștrii să-l fi folosit”, cu prilejul zilei de 1 Aprilie. Aceasta nu este o păcăleală, e pe bune.
Am postat această știre ca un fel de pauză de la mondenități d'alde Blonda lui Bote, sau de la chestiuni legate de politică la nivel de flacără violet. Nu are legătură cu România, dar mie mi se pare o farsă tare așa că o expun aici în speranța că cineva (scuzați cacofonia) va fi destul de inspirat(ă) să facă o farsă asemănătoare Guvernului României.

Pasteti fericiti

A venit și paștele, am strigat iar ”Adevărat a Înviat!” ca răspuns la tradiționalul ”Hristos a Înviat!”, și am văzut iar oameni care au mers la slujba de Înviere numai pentru că se dădea pâine și vin. Cu accentul pe vin. Nu mă includ aici, bineînțeles. Nu oi fi eu sfânt pe perete, dar nici chiar așa nu am ajuns. Îmi permit singur vinul de toate zilele, nu îmi trebuie pomană.
În fine, ciocăniți-vă ouăle și bucurați-vă, căci a mai trecut un an și criza încă îi trece peste cap lui Boc, oricât s-ar chinui să se ridice pe vârfuri ca să se vadă și el un pic. PAȘTE FERICIT!
Apropo, hai să facem referire și la mâncare un pic:


Gata! Sunt sătul! Am savurat destul pozele. Măcar atât, că anul ăsta carnea de miel e doar un vis.. scump, dom'le, scump! Și dincolo era și mai scump! Hai să și punem niște muzică de paște dacă tot vorbim de asta:

Asculta mai multe audio Muzica

Asculta mai multe audio Muzica
Atenție la a doua piesă. În loc de ”și celor din morminte...”, zice ”și celor din mormânturi...”. Oare asta e varianta modificată de Elena Băsescu?!

28 martie 2010

Monden

Acces Direct vs CNA
În ultimul timp am observat că Mădălin Ionescu și compania au demarat o campanie împotriva CNA-ului care îi ”hărțuiește„. Dați-mi voie să fac și eu o observație în acest caz. Mi se pare normal ca o emisiune TV difuzată la ora 17:00 să primească amendă de la CNA când în cadrul acesteia, un tip care suna în legătură cu un viol zicea despre un violator: ”Când îl prind îi tai pula jos!”. Scriu necenzurat pentru că așa a fost și în emisiune. Moderatorul nu s-a obosit să îl întrerupă și telefonul nu i-a fost închis respectivului decât după ce a mai scos pe gură alte câteva astfel de perle.
”Blonda lui Bote” fără ”Bote”
Ca să mă culturalizez și eu un pic, am zis să mai văd câte o emisiune la TV. Și, pentru că lumea zice că e tare, am dat pe show-ul lui Capatos, de la Antena 1. Exact atunci, se vorbea de faptul că Bianca Drăgușanu, alias Blonda lui Bote (asistentă la emisiune, mi se pare) a rămas fără Bote. Totul a degenerat de la niște poze pe care papparazzi (nu știu dacă am scris corect, dar ce contează?!) unui tabloid le-au surprins, și în care blonda se afla la balconul apartamentului lui Adrian Cristea, fotbalist la Dinamo. Ea susține că era însoțită de alte patru prietene și erau într-o simplă vizită. Bote, însă, băiat deștept, nu vrea să audă și pace! E decis să rupă orice legătura cu ”diva” (mamă, în ziua de azi orice panaramă cu silicoane e divă!) și vrea astfel să pună punct relației. La auzul veștii, speriată că își pierde marca înregistrată de ”Blonda lui Bote”, Bianca a izbucnit în plâns și a leșinat în direct (mă rog, pe pauza publicitară, dar dacă ei susțin că a fost în direct cine sunt eu să îi contrazic), aducând emisiunii audiență în plus (sper că îi dă Voiculescu o primă pentru asta, altfel s-a chinuit degeaba săraca). Părerea mea e că Botezatu a procedat bine în acest caz. De la o femeie ca și Bianca Drăgușanu nu ai la ce mare lucru să te aștepți. Dacă merge cu patru prietene în vizită la Adrian Cristea de unde știi că nu o să meargă la el singură pe urmă?! Sau, mă rog, nu neapărat la Adrian Cristea, ci la alt fotbalist ”dotat”. Că așa merge treaba cu pițipoancele. Ori se mărită cu moși libidinoși cu conturile grase ori cu fotbaliști fără creier, tot cu conturile grase. Ce să mai zic... ”blondo, ți-ai făcut-o cu mâna ta”, iar pentru Bote: ”spor la dans”, pentru că participă la ”Dansez pentru tine”.
Guță se face rocker... continued
Am postat anterior un clip care îl înfățișează pe Guță îmbrăcat în metalist, deși el susține că e rocker, distrugând piesa ”20” a trupei Voltaj cu vocea lui de manelist. Să fim serioși, dacă vrea să se reorienteze n-are decât, dar eu i-aș recomanda să rămână la manelele lui pentru că acolo are succes și face bani. Dacă se face rocker nu face decât să se facă de râs, pentru că nu i se potrivește.

Romania, Land of Shit

Nu știu cum a ajuns țara noastră cum este în momentul actual... e greu să dau vina pe cineva anume pentru că sunt prea mulți nesimțiți ahtiați după partea financiară prin zonă. Citesc prea multe discuții pe net în care lumea e nemulțumită de serviciile companiei X sau Y, promovând altă companie, Z, care oferă servicii de o calitate infim superioară celorlalte. E cazul providerilor de internet. Aveam într-o vreme o mulțime de întreprinzători mici care aveau servicii ireproșabile. Dar cu timpul au apărut companiile mari care i-au preluat pe micii întreprinzători și, implicit au preluat și clienții acestora. Pot da mai multe exemple în acest sens: Astral Telecom preluat de UPC, sau MWS preluat de RCS - RDS. Vechii clienți Astral au devenit clienți UPC și vechii clienți MWS au devenit clienți RDS. Eu, personal, făceam parte din a doua categorie, dar nu mai e cazul. MWS a ”murit” în toamna lui 2008 dacă bine țin minte. Atunci a fost preluat de RDS, care, vezi doamne, a promis tuturor conexiune prin fibră optică tuturor foștilor clienți MWS. Eu am rămas cu vechile cabluri și aș fi rămas cu ele și acum dacă nu aș fi acționat la momentul potrivit. Fiindcă au trecut mai bine de șase luni de când RDS promisese instalarea fibrei optice, iar ei promiseseră îndeplinirea acestei sarcini în trei luni, am mers la sediul lor să cer explicații (nu că aș fi avut ceva cu netul normal, prin cablu, dar plăteam deja pentru conexiune cu fibră optică și nu aveam așa ceva). Să reluăm. M-am dus la sediul lor, le-am expus problema și ei au motivat prin faptul că ”Blocurile sunt prioritatea. La case încă nu avem fibra optică disponibilă.” Atunci am zis că nu-i nimic, am așteptat șase luni, mai pot aștepta un pic. Trece o lună, două, nimic. Mă duc iar la sediu și iar primesc același răspuns (atunci deja începusem tratativele cu UPC pentru internet de la ei, având în vedere că tot ei îmi furnizau și televiziune), dar de data asta nu mai las după ei și, ieșindu-mi din fire le zic câteva cuvinte ”grele” (să vă băgați conexiunea cu fibra voastră optică cu tot, de exemplu), cu mulți de ”p” și mulți de ”a”, pe deasupra. Atunci am și reziliat pe loc contractul. Știu că există porcăria aia cică îți faci contract pe doi ani și trebuie să le plătești pe urmă despăgubiri dacă îl desfaci mai repede, dar eu nu am avut problema asta. Vara 2009 mi-am băgat internet de la UPC, prin modem, și regret enorm. Netul de la UPC merge groaznic. Vitezele de download sunt de rahat, iar conexiunea este lentă, deși plătesc pentru 12mbps (Internet Medium). Hai să fim serioși, eram mulțumit și cu jumătate din viteza asta, dar nu primesc nici atât. Ce să mai vorbesc de serviciile televiziune (am TV de la UPC de ani buni) analogică?! UPC își bate joc în mod nesimțit de telespectatorii care nu au chef să își bage Digital TV. Păi ce, o pui pe baba Leana de 90 de ani să își bage Digital TV pe televizorul alb-negru?! Hai să fim serioși! Dar UPC face în așa fel încât lumea să renunțe la televiziunea analogică (sau prin cablu, cum o cunoaștem noi) în favoarea celei Digitale. Bine, sunt de acord, dar de unde știu că e de calitate?! De exemplu, la Dolce au o grilă foarte bună de programe, dar aici nu am de unde ști pentru că nu am încercat. La fel și la RDS, care se laudă, libidinos, cu GSPTV-ul lor. Adevărul e că toți sar după ciolan, după valută care să le îngroașe portofelele. Asta e. Vreau să mai dau o șansă RDS-ului și să încerc serviciul Digi. În acest mod am să văd dacă ăștia într-adevăr fac totul numai cu pile. Lucrurile stau în felul următor: un vecin are DigiTV, dar știu că soția lui e angajată la compania respectivă (mi se pare că are o poziție destul de înaltă sau cunoaște pe cineva cu o poziție destul de înaltă), așa că ei beneficiază de acest serviciu fără dificultăți. Să vedem ce o să zică dacă mă duc eu să întreb (probabil, dacă sunt aceleași casierițe la sediu or să îmi răspundă cu p-uri și a-uri).
Încă ceva: nu vreau Digi pentru canalele de sport, pe care toată lumea le prinde ușor pe net. Sunt în căutarea unei companii serioase, cu servicii de calitate (cred că aș putea să renunț de pe acum și să încerc în altă țară), cel puțin în acest domeniu.
Concluzia: trăim într-o țară de rahat și nu trebuie să ne așteptăm să primim decât rahat din partea acesteia.
Cam atât despre Land of Shit pe astăzi, că deja mă lungesc prea mult cu vorba și plictisesc audiența.

26 martie 2010

S-a apucat Gutza de Rock!

Am trăit s-o văd și pe asta! Guță la Happy Hour, îmbrăcat în rocker și cântând piesa ”20” a celor de la Voltaj. Mdeah... ăsta a făcut ceva în genul „manele rock„, pentru că altfel nu am cum să descriu chestia asta.
Priviți clipul:

24 martie 2010

Offfff viata mea!!!

Am o mare problemă. Nu mă mulțumesc niciodată cu ce am. De aceea am căutat pe internet și m-am pus pe modificat coduri html ca să obțin acest font de la titlul postărilor. Nu știu ce m-a apucat... poate pur și simplu simțeam nevoia să experimentez.. deși dacă stau bine să mă gândesc nu e o idee bună să faci experimente pe blogul principal. Dacă stricam totul?! Făceam Vivat România 3? Sau reluam Vivat România 1? Pentru că, apropo de blogul original, parcă template-ul simplu îmi place mai mult decât toate chestiile astea pe care le găsesc pe internet.

20 martie 2010

Săracii ciobani bogaţi


Am văzut azi la ştiri o chestie care m-a surprins peste măsură. S-au informatizat ciobanii!!! Au laptop la stână şi postează pe internet anunţuri gen "Vând Miei de Paşte". Tare, nu?! Adică noi murim de foame, abia ne permitem o pâine pe zi şi ei au bani de laptopuri. Mai ştii?! Poate au primit vreo donaţie de la Ciobanu' Şef Nea Jijel (ştiţi de cine e vorba). Pentru mai multe detalii urmăriţi ştirea de la Observator:

12 martie 2010

Reacţiile maimuţelor albastre când Avatar a pierdut Oscarul...

Avatar a pierdut la Oscaruri în favoarea lui "The Hurt Locker", film difuzat duminica trecută de ProTV (wow! mai dau şi ăştia filme noi.. minune!). Deşi a luat şi Avatar vreo trei oscaruri, pentru efecte vizuale, cinematografie şi regie artistică, The Hurt Locker i-a bătut la Oscarul cel mai important: Cel mai bun film.
"În puii mei", ar zice James Cameron, care cred că se aştepta să ia vreo 10 Oscaruri cu maimuţele albastre. Dar ce zic Avatarele despre asta?! Ei bine, cei de la Happy Fish au scos un clip pe această temă, este hilar, şi îl aveţi mai jos:

Vezi mai multe video Haioase

Pro TV Turda... ce banc prost!

ProTV are o staţie de emisie la Turda. Asta înseamnă că dobitocii ăştia care se dau drept jurnalişti pot întrerupe oricând programul postului pentru ştiri locale sau alte chestii. Cred că a fost o mare greşeală din partea ProTV-ului să îngăduie o filială la Turda. Nu am nimic împotriva celor de la ProTV Turda, nu mă înţelegeţi greşit. Aici mă leg pur şi simplu de competenţa lor. Cine naiba le dă voie să întrerupă programul când nici măcar nu era pauză publicitară, ci începea reluarea la Divertis şi să dea teleshopping?! Şi cine naiba le dă voie să dea teleshopping în primul rând?! ProTV Bucureşti nu monitorizează staţiile astea locale?! Cred că nu, altfel i-ar fi închis de mult pe deştepţii ăştia de la Turda. Lăsaţi dracu' teleshoppingul! ProTV e cel mai bun post din România tocmai pentru că nu are Teleshopping şi voi îi stricaţi renumele! Ruşine ProTV Turda!

7 martie 2010

C'est fini

După încercarea mea jalnică de a critica piesele de la Eurovision, am decis că n-am să mai fac asta vreodată. Ceea ce am spus în postarea anterioară pur şi simplu nu sună a critică. N-am făcut decât să prezint programul Eurovision când eu voiam să critic piesele. Mai bine mă las de meserie! Oricum, în urma show-ului de aseară s-a ales reprezentantul României la Eurovisionul de la Oslo, din mai. Piesa câştigătoare este:
Paula Seling şi Ovi - We're playing with fire. O puteţi asculta mai jos dacă vreţi.
Legat de titlul postării, "C'est fini", mă refer la iniţiativa de a mai critica ceva vreodată, nu că aş vrea să renunţ la blog sau aşa ceva.

5 martie 2010

Ce avem anul ăsta la Eurovision...

Pentru că nu mai am chef să scriu de politică o vreme, mai ales fiindcă acum singurul lucru notabil e cum se ceartă barosanii pentru şefia partidului, m-am gândit să abordez un subiect monden, de actualitate. Nu, nu e vorba despre Moni şi Iri care ba divorţează ba fac iar filmuleţe prin gaura cheii, ci de Eurovision.
Sâmbătă are loc următoarea fază a selecţiei Eurovision, aşa că am să privesc fiecare piesă cu un ochi critic. Ca să fac totul mai simplu, le iau în ordinea intrării în concurs.
1.Răzvan Krivach - Jackpot

Piesa lui Răzvan Krivach se remarcă prin combinarea genurilor muzicale şi prin mesajul puternic, în comparaţie cu celelalte melodii. Nu critic acum mişcarea scenică, pentru că ceea ce vedem azi pe net şi ceea ce vom vedea mâine la selecţie o să difere considerabil.
2.Luminiţa Anghel - Save their Lives

Anul acesta, Luminiţa Anghel mizează pe o piesă despre copiii loviţi de soartă, "Save Their Lives", şi, din câte am auzit, o să se folosească de un slide pe această temă, cu poze de la ONU, la selecţie. Îi urez succes, deşi nu ştiu dacă juriul o să fie impresionat de chestia asta. Până la urmă e concurs de muzică, nu teledon umanitar, nu?
3. Paula Seling şi Ovi - Playing With Fire

Paula Seling e şmecheră anul ăsta. Participă cu două piese. Una din ele, "Playing With Fire", o cântă alături de Ovidiu Cernăuţeanu. Aici amândoi cântăreţii stau la pian, nu ştiu dacă şi cântă la acesta, şi prestează de acolo. Piesa e interesantă, şi, după mine, are şanse mari să fie cea aleasă să ne reprezinte.
4. Dalma Kovacs - I'm running from the stars

Dalma Kovacs nu se lasă nici de data asta şi vine la Eurovision pregătită cu o piesă beton, I'm running from the stars. Cunoscută mai ales pentru prestaţiile de la Divertis, Dalma ne încântă cu vocea ei şi de această dată, aducând concurenţă serioasă celorlalţi competitori. Îi dau 80% şanse de câştig.
5. Alexandra Ungureanu - Crazy

Alexandra Ungureanu are o piesă tare în concurs, şi, să fiu sincer, cred că juriul asta o să o aleagă. Am spus juriul, nu publicul, pentru că în public fiecare are păreri diferite, nu trebuie să se înţeleagă toţi să aleagă un concurent. Oricum, dacă aş fi în juriu, aş trimite piesa asta mai departe. Merită!
6. Pasager - Running out of time

Mă credeţi sau nu, eu până acum nu am auzit de formaţia Pasager, dar de când le-am ascultat piesa mi-am dat seama că au potenţial. În primul rând m-au câştigat pentru că, virgulă, cântă rock... mă rog, nu chiar hard rock cum îmi place mie, dar merge şi ăsta.
7. Lora, Sonny Flame - Come Along

Asta e piesa de care mă tem cel mai mult. Pentru că face exact ce a făcut Elena Gheorghe anul trecut. Introduce instrumente folclorice într-o piesă modernă. NASOL! De-asta am luat locul pe care l-am luat anul trecut! Sper că juriul a învăţat din greşeli şi nu va alege piesa asta, pentru că nu avem nicio şansă cu ea.
8. Hotel FM - Come as one

Iată încă o trupă de care nu am mai auzit până acum. Hotel FM e în concurs cu o piesă liniştitoare, care, dacă asculţi versurile, îţi dai seama că are o poveste în spatele-i. Asta e muzică uşoară, adică exact tema Eurovisionului. Din păcate asta cu muzica uşoară a rămas doar cu titlu de prezentare, din moment ce premiul a fost câştigat până şi de o bandă de rockeri finlandezi... şi rock e antonim cu muzica uşoară. Dar piesa celor de la Hotel FM e... să zicem pur şi simplu că se încadrează în tipare, este relaxantă pentru timpane, etc. dar nu îi prea dau şanse în faţa pieselor cerute în ziua de azi.
9. Zero - Lay me down

Trupa lui Mă-Măruţă nu ne dezamăgeşte cu nimic anul acesta. Prestaţia lor mi se pare ok, piesa foarte bună, şi cred că au şi ei, să zicem 50 - 60% să fie selectaţi pentru finala din mai.
10. Lucia Dumitrescu - See you in heaven, Michael

Piesa asta e extraordinară ca tribut pentru Michael Jackson. Când o ascult, parcă ar cânta însuşi Regele muzicii pop. DAR... piesa e bună ca tribut MJ, nu ca participantă la Eurovision. Părerea mea. Poate aşa o să câştigăm voturile fanilor Michael Jackson, poate că nu ar fi foarte greşit să trimitem piesa asta mai departe, dar.. cum să zic.. tributul Michael Jackson nu mi se pare alegerea cea mai bună pentru acest concurs, deşi îmi place foarte mult.
11. Paula Seling şi Kamara - It's not too late

It's not too late e a doua piesă a Paulei Seling, pe care o cântă, de data asta, alături de Kamara. De această dată, spre deosebire de cealaltă piesă, Paula... cântă la pian. Dacă asta poate să facă, ce vreţi?! Atâta că eu numai pian nu aud în piesa asta... bine, doar puţin la început. Pe de altă parte, ce interpretare piesa e tare, îmi place cum alternează engleza cu franceza (puii mei şi cu româna ce facem? o aruncăm în WC şi tragem apa?!), şi vreau să spun că poate, şi subliniez POATE, această piesă ar fi bună pentru noi la Oslo... dar totuşi nu îi dau votul meu.
12. Lulu and The Puppets - Searching for perfect emotions

Cred că trebuie să las naibii politica şi să ascult mai multă muzică. Nici de Lulu and The Puppets nu am auzit în viaţa mea. Piesa e mişto, dar nu vă ce spectacol poate face un tip care cântă la microfon şi nişte fete care stau în spatele lui şi se prefac că cântă (scuzaţi cacofonia). Bine, hai să nu ne luăm de asta. Spectacolul de abia acum începe!
13.Anda Adam, Connect-R - Surrender

Nici piesa asta nu îmi prea place. Adică, mă rog, începutul nu îmi place pentru că sunt de părere că viorile alea nu au ce căuta acolo. În rest merge, pentru cei cărora le place genul acesta muzical, pe care eu îl ascult doar când trebuie să aleg între el şi manele. Nu, nu insinuez că ar avea Connect-R ceva de-a face cu manelele.
Şi tre' să am grijă ce zic de Anda Adam că nu se ştie când o să trebuiască să mă duc la "Pe Muchie de Cuţit", şi atunci să vezi ce "cuţite" îmi iau de la Victor Slav.
14. Tina Geru şi Keo - Love is war

Primul lucru pe care îl observ aici e că în orice reclamă, chiar şi în clipul muzical, nu se dă numele complet al solistei - Tina Geru - ci doar Tina G. Mă rog, poate aşa a vrut ea, nu contează. Important e că piesa e foarte bună, şi de asemenea foarte mediatizată la Antenă (mi-e lene să caut, că v-aş arăta faza de la Observator). În fine, şi melodia asta are potenţial, aşa că nu m-ar mira să treacă de selecţia naţională.
15.Alexa - Baby

Când ascult piesa asta mă gândesc "Pe unde o fi Nicola?!" , pentru că în mod cert, când a compus-o, Mihai Alexandru s-a gândit la Nicola. Nu îmi spuneţi că nu i se potriveşte Nicolei, că mă împuşc! Ascultaţi doar. Până şi vocea solistei, Alexa, seamănă cu a Nicolei. De aceea, nu am să spun nimic rău despre această piesă, care, cred eu, are cel puţin 85% şanse să meargă mai departe.
16.Cătălin Josan - Around, Around

Ultima, dar nu cea din urmă, piesa lui Cătălin Josan, Around, Around, nu are nimic deosebit faţă de celelalte piese, şi nu îmi inspiră mare lucru. Din nou apare un flaut (parcă - întrebaţi-l pe domnul de la Realitatea FM, el are "oareşce ureche muzicală",eu nu am). Altfel, nici piesa aceasta nu e rea.

În fine, ce să spun, avem nişte piese foarte bune la Eurovision anul acesta. De aceea nu mi-e teamă să afirm că avem şansa să prindem măcar locul 3. Bine, trebuie să mai studiez concurenţa înainte să afirm asta, dar din ce am auzit, piesele sunt destul de bune, toate peste nota 8. Din păcate trebuie să ne bazăm şi pe voturile altor ţări când ajungem la Oslo, iar celelalte ţări de obicei nu votează cu România... mulţumim mult emigranţilor pentru asta!

1 martie 2010

Cutia Magică

Sign by Danasoft - For Backgrounds and Layouts



Asta îţi ghiceşte IP-ul, sistemul de operare, ISP-ul şi browserul folosit. Tare, nu? E ultimul bonus înainte un articol despre cum să faci bani pe net, care vine cât de curând.

24 februarie 2010

Happy Dragobete's Day!

Noi românii avem o tendinţă enervantă de a-i copia pe alţii, de a prelua tradiţii de la ei şi a ni le însuşi. Aşa am preluat de la Americani Valentine's Day. Adică pe 14 februarie, în fiecare an, de Sfântul Valentin, e ziua îndrăgostiţilor. Toate ca toate, dar noi, din al nost' folclor mai avem o zi a îndrăgostiţilor - Dragobetele, care are loc 10 zile mai târziu - pe 24, aka azi (mă rog, pentru următoarele 20 de minute azi, dar asta nu contează).
Asta e interesant la poporul român. Noi preluăm o parte din cultura occidentală, sărbătorim odată cu ei Halloweenul, Valentine's Day şi altele, însă cu toate astea nu ne pierdem tradiţiile noastre. Dovadă fiind că în România se sărbătoreşte atât Valentine's Day, cât şi Dragobetele. Deci love la dublu, cu alte cuvinte. Bănuiesc că ar fi inutil să mă apuc acum să spun toată tărăşenia cu Dragobetele, cu pasaje din Luceafărul, aşa că n-am să fac aşa ceva. În schimb vreau să vă urez un Dragobete's Day fericit (na, la sfârşitul zilei, că aşa sunt eu, toate să vă meargă bine, dar nu când aveţi nevoie).
Bonus: O mică glumă de la retusuri.blogspot.com

Noul logo

Am încercat să fac un logo pentru acest blog de doi lei pe care nu îl citeşte nimeni. E sus de tot, la vedere. Vă place sau nu?! Spuneţi-mi şi mie să ştiu dacă merită ţinut pe site sau nu.

16 februarie 2010

Gaiţele la Turda

Am avut plăcerea să vizionez noua piesă jucată la teatrul din Turda, o adaptare după Gaiţele lui Kiriţescu. Nu premiera, pentru că sunt sigur că nu aş fi încăput printre mulţimea adunată acolo, ci o rejucare a piesei de azi, marţi 16 februarie. Azi nu a mai fost aşa multă lume, aşa că nu a trebuit să mă întind ca o girafă ca să pot vedea pe scenă.
Adaptarea regizoarei Doina Miclezi a fost una destul de reuşită, după ce am putut vedea în seara aceasta. Totuşi, mi s-a părut că actorii nu şi-au dat foarte mult silinţa. Şi nu mă leg aici de interpretare, care a fost impecabilă, ci de numeroasele bâlbe ale acestora, mult mai multe decât în seara premierei.
Dar acum despre povestea în sine. Piesa este o tragicomedie, scrisă la sfârşitul anilor '30, şi a cărei evenimente se petrec tot atunci. Mi-a plăcut în mod deosebit prestaţia directoarei teatrului, doamna Narcisa Suciu, în rolul Anetei Duduleanu, precum şi a lui Stelian Roşian în rolul lui Mircea Aldea. M-am amuzat copios pe seama nemţoaicei - Fraulein - care era făcută să pară un fel de Hitler, şi pe seama celor doi fraţi, Ianache şi Georges Duduleanu, care se ceartă mereu.
Umorul negru a lui Kiriţescu este predominant de-a lungul piesei, cum ar fi scena memorabilă în care "Gaiţele" dau fuga să urmărească o procesiune funerară. Apropo de "Gaiţe", mi-am adus aminte o scenă puţin ciudată, când Aneta se enervează pe Zoe şi o trage de păr. Atunci peruca doamnei Nina Antonov cade şi ea se străduieşte să o pună la loc. Din mimica actorilor nu s-a înţeles că a fost o greşeală şi că peruca trebuia să rămână la locul ei, dar încă sunt nedumerit, pentru că în tot restul piesei, Zoe apare la fel, cu perucă.
În concluzie, TMT a pus în scenă o piesă genială, şi pot să spun că m-a impresionat mult mai mult decât piesa din toamnă, "Slugă la doi stăpâni", care nu este decât o comedie cu personajele Comediei Dell Arte, în timp ce "Gaiţele" e.. românească, să zicem aşa. "Gaiţele" e o piesă extraordinară şi actorii de la Turda, în combinaţie cu cei de la teatrul Ariel din Arad (presupun, căci pe mulţi dintre ei i-am văzut şi în "Slugă la doi stăpâni", şi atunci scria clar pe poster că sunt din Arad) au pus-o în scenă foarte bine. Aşadar, oameni buni, mergeţi la teatru! Merită toţi banii! Şi asta v-o spune un om mai zgârcit decât Hagi Tudose în persoană!
Video de la premieră, de pe Turdanews:

13 februarie 2010

Accident fatal la JO de iarnă

Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver se deschid cât se poate de prost. Vineri, în timpul antrenamentelor, un sportiv - georgianul Nodar Kumaritashvili - competitor la proba de sanie, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident. Mai multe detalii aici.
Să sperăm că nu vor mai exista victime la această competiţie. Ar fi chiar păcat. În plus, s-a dovedit că nu pista a fost de vină pentru această situaţie, ci pilotul saniei, care a luat prea repede o curbă şi s-a izbit de un parapet, pierzându-şi cunoştinţa.
Între timp, noi cei din România ne strângem în jurul focului, dârdâind de frig, şi aşteptăm vreme mai caldă.

5 februarie 2010

Piraţii din Caraibe

Ziceam mai demult că m-am săturat de Piraţii din Caraibe (seria cu Johnny Depp), care a fost difuzat la noi şi de ProTV şi de PrimaTV. Pe atunci mi-am spus că ar fi culmea să mai dea şi Antena 1 Piraţii... şi ghiciţi ce reclamă am văzut întâmplător pe Antena 1... reclamă la Piraţii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre, care va fi difuzat vinerea viitoare.
Se pare că ăştia nu se satură să se copieze unul pe altul. Ori Antena nu conştientizează că filmul a fost difuzat înaintea lor de ALTE POSTURI, ori intenţionează să difuzeze toată trilogia, ceea că mă îndoiesc. Şi acum, ProTV-ule, bagă repede contraatacul. Nu trebuie mare lucru, căci orice film e o alternativă bună pentru Piraţii din Caraibe, pe care l-am mai văzut de nu ştiu câte ori şi mi s-a acrit de el. Nu critic filmul, care este excepţional, ci faptul că este difuzat, pe rând, de toate posturile de la noi. Ce mai urmează acum? Să îl dea şi pe OTV?! Rămân la decizia mea de a nu utiliza televizorul decât dacă e absolut necesar.
EDIT: M-am interesat. ProTV-ul o să dea Terminator 3 în ziua respectivă. Chiar sunt curios ce audienţe or să aibă ambele posturi.

31 ianuarie 2010

Beţivul

Astăzi.. sau mai degrabă ieri, căci e trecut de 1 noaptea în momentul în care scriu aceste rânduri, am asistat la o scenă cât de cât comică (mă rog, poate unora nu li se va părea aşa, dar, în fine, să trecem la povestea în sine).
Mergeam cu nişte prieteni pe o străduţă lăturalnică. Pe aceea stradă, erau două cârciume. Şi, exact când treceam pe acolo, dintr-o cârciumă, era dat afară un bătrânel, de vreo 60 de ani, mort de beat. Ăsta, ajuns afară, îşi dă jos geaca şi puloverul şi rămâne la bustul gol, după care traversează strada şi se aruncă pe trotuarul de peste drum de cârciumă, lăsându-şi hainele la uşa acesteia. După vreo cinci minute în care omul a stat pe jos, în frig, iasă lumea din cârciumă şi toţi văd beţivul întins pe jos. Barmana vrea să sune la salvare, dar un tip din cârciumă îi zice: "Doamnă, nu suna la nicio salvare, ce, ăsta merită?! Nu-l vezi cât e de beat?! Dacă nu are măsură la băutură, de-amar!". Acelaşi om a ieşit apoi afară, încercând să îl ajute pe beţiv să se ridice. Beţivul nici pomeneală! Se ridica până la un anumit nivel, apoi se arunca iar pe jos.
În fine, când veneam înapoi spre casă, vreun sfert de oră mai târziu, tot pe respectiva stradă, beţivul fusese ridicat de jos şi îmbrăcat, dar acum era confuz, nu ştia unde se află, iar cei din jurul lui se chinuiau să îi explice că drept înainte ajunge la poştă, că de acolo o ia la dreapta şi ajunge pe Principală, etc.
Niciodată nu am înţeles cum poate cineva să bea până cade lat. Adică, îţi dai seama când ai întins coarda, căci începi să fii un pic ameţit, şi apoi tot mai mult, până când apare starea de somnolenţă, de care nu scapi decât după ce tragi un pui de somn. Omul ăsta nu şi-a dat seama că e beat?! Sau şi-a dat seama şi totuşi a continuat să bea?! Îşi îneca astfel amarul?! L-a afecat criza chiar aşa?! Nu am de unde ştii, aşa că las aceste întrebări fără răspuns... un singur lucru e cert. Dacă se mai agravează criza asta economică şi sărăcim în continuare, beţivii or să ajungă o tipologie numeroasă în ţara asta.

25 ianuarie 2010

Parapsihologu' lui pește

În ultimele zile, mogulii ne-au băgat practic pe gât încă o porcărie care se presupune că ar trebui să îl discrediteze pe Traian Băsescu. Cică atât la meetinguri, cât și la confruntarea televizată între el și ceilalți candidați era pe acolo un tip care cică e parapshiholog și i-a pus farmece lui Geoană ca să îl deruteze, să facă prostii și să piardă alegerile... nu știu exact despre ce e vorba, căci nu m-am uitat cu mare interes la emisiunile respective - nu mă pasionează prostia. Era o fază cu nu știu ce flacără vișinie sau așa ceva.
Astfel, la Sinteza Zilei, într-una din zilele săptămânii trecute, iete peste ce titlu îmi dau ochii: ”L-a ajutat Tata Omida pe Băsescu să câștige alegerile?!”. Vă spun sincer că m-a pufnit râsul când am văzut așa ceva. Asta e deja prostie în masă, propangandată de niște oamenii disperați după putere care nu pot suporta ideea că au pierdut alegerile și fac circ, deși în mod evident nu vor rezolva nimic, pentru că nu s-a putut dovedi că alegerile au fost fraudate, și deci Băse rămâne bossu încă 5 ani, să mă exprim în limbaj de cartier.
Și ce e faza cu flacăra vișinie?! Că nu am înțeles. Și sincer, nici n-am să caut pe net, pentru că nu mă interesează.

21 ianuarie 2010

Link proiect

Știu eu despre ce e vorba. Vă rog nu descărcați că vă băgați viruși în calculator. Prostia asta o să dispară curând.
Link: http://www.megaupload.com/?d=KMB0OXXP

20 ianuarie 2010

(Im)perfecțiunea întruchipată...

Până la urmă m-am săturat de fostul template, care din punctul meu de vedere era bun, dar avea marele dezavantaj de a utiliza casete de text predefinite și de aceea nu se vedea toată postarea într-una singură, și am decis ca, după doar 3 săptămâni, să modific iar aspectul blogului. Sper că vă place... dacă nu n-am ce face, cel puțin nu acum. Nu mai am nici timpul și nici energia necesară să îl pun la punct ca la carte. Poate mâine... sau poate altădată.

15 ianuarie 2010

Video: Premiile Vivat România 2009

Vorbeam în zilele trecute de un clip cu premiile VR 2009. Atunci am zis că se anulează, dar apoi m-am răzgândit și l-am terminat până la urmă. Era păcat să-l las așa, aveam toate materialele pregătite, Power Director-ul pe poziții, și tot ce a trebuit să fac a fost să pun fișierele laolaltă.
Priviți clipul și criticați-l pe măsură:

14 ianuarie 2010

Dă-i un șut lui Geoană!!!

Creeat ca parte a unui material mai complex care urmează să apară în zilele acestea.

10 ianuarie 2010

YouTube, scenă de lupte politice?

Căutând pe YouTube material pentru clipul cu premiile VR 2009 (care din păcate nu va mai fi scos), am dat peste câteva materiale politice, și, ca să nu mor prost, am căscat ochii la comentarii. Dumnezeule! Păi de-asta ne tratează ăștia din afară așa pe toți românii. Niște cretini se ceartă care ar fi fost mai bun ca președinte: Geoană sau Băsescu. Și găsesc lucruri de genul Geoană comunist, Băsescu marinar, bețiv, chior, și altele pe care nu le voi menționa aici.
Păi măi, PATRIOȚILOR, să nu mă apuc acum să înjur aici, deși aș putea să fac și asta fără nicio reținere, cum ați ajuns așa?! Auzi, să vă certați pentru doi găozari care nu urmăresc decât să fure cât mai mult de la noi, contribuabilii plătitori de taxe! Păi chiar așa? Să fim serioși, când citesc ce scrieți voi îmi vine să îmi fac bagajele și să mă mut dracu' din țară.
Adevărul e că m-am săturat de candidați care promit câte-n lună și stele și în final ne trimit pe toți de unde am venit, de mafioți care fraudează alegerile, fie ei reali sau imaginari, și de-astea. M-am săturat să mi se vândă gogoși de douăzeci de ani cum că odată vom trăi mai bine, că odată vom fi la nivelul europei de azi... da, sigur. Sunt convins că nu o să apuc nici măcar momentul când România va ajunge la nivelul nu a Angliei sau a Franței de azi, ci măcar a Ungariei. Asta e trista realitate, oricât ați încerca să mă contraziceți.

9 ianuarie 2010

Rezultatele premiilor VR 2009!!!

Iată și rezultatele (pregăteam ceva, dar am renunțat din lipsă de timp și resurse):

1. Cel mai bun cuplu al anului 2009:
Traian Băsescu & Emil Boc

2. Premiul ”Găozarul Anului 2009”:
Dan Petrescu

3. Premiul pt realizarea anului 2009:
Lucian Bute

4. Cel mai tare post TV din 2009:
Pro Tv

5. Cel mai tare cântăreț din 2009:
Mircea Geoană, la egalitate cu Bendeac

6. Candidatul anului 2009:
Traian Băsescu

7. Cel mai bun actor al anului 2009:
Dragoș Stoica

8. Cea mai bună bere din 2009:
Heineken

9. Cel mai bun film al anului 2009:
2012

10. Cel mai regretat artist internațional al anului 2009:
Michael Jackson

11. Cel mai regretat artist român al anului 2009:
Gheorghe Dinică

12. Premiu Special VR 2009:
Valeriu Lazarov (postum)

7 ianuarie 2010

Povestea Taxei Pe Aer

A fost odată ca niciodată o țară minunată, cu un slogan turistic foarte tare, și care era condusă de un președinte foarte bun, care știa cum să conducă țara ca să fie bine.
Dar urmau să vină vremuri grele... în următorii ani președintele a realizat că el era doar un mare miraj pentru acea țară și a dispărut odată cu bunăstarea din țară. Noul președinte ales CORECT și CINSTIT s-a dovedit a fi un marinar găozar care nu voia decât să își stoarcă poporul de bani. Desigur, nu voia să împartă nimic cu guvernul așa că a organizat un referendum prin care i-a dat afară din parlament pe cei care erau prea lacomi și furau de la popor... adică de la el. În timpul primului său mandat, în țară și-a făcut apariția Criza Financiară... țara a fost secată de bani, guvernul disponibiliza din ce în ce mai mulți bugetari, iar în cele din urmă grevele au început să se țină lanț. Când țara era în haos, și-a făcut apariția, pe nesimțite, Gripa Porcină. Oamenii au început să moară cu sutele, virusul s-a răspândit peste tot, dar vaccinul existent era de rahat și lumea se temea să îl ia. Și dacă aceste probleme nu erau destule, noul Guvern creeat de președinte în al doilea mandat al său a decis să introducă niște taxe stupide. Mai întâi, ca să se lase lumea de fumat, au scumpit prețurile la țigări cu 30%. Apoi, ca să se lase lumea de mâncat și de băut au băgat și taxa pe vicii. Iar majorări de prețuri... dar bani de unde?! Apoi, brusc, un găozar din guvern a propus o altă taxă: taxa pe aer! Fiecare ar fi primit un tub de oxigen pe zi și nu ar fi avut voie să consume mai mult aer de atât. În plus, un tub de oxigen ar fi fost foarte scump, pentru ca astfel să își umple ei buzunarele și mai mult. Din fericire pentru popor, acea lege nu s-a votat, fiindcă toți o considerau stupidă... dar taxa pe vicii de ce nu a fost considerată stupidă?! Azi - mâine oamenii urmau să audă că se impune taxă pe rahat! Adică se scumpește hârtia igienică pentru ca oamenii să nu se mai c**e atata ca nu face bine mediului.
În fine, toți speră în continuare pentru o viață mai bună în acea țară în care s-a impus o taxă pe viciu, și în cele din urmă, se pare, vor rămâne doar cu speranța. Aceasta nu este o poveste cu happy ending și ar fi foarte greu să devină una... în continuare, vom trăi și vom vedea!
VA URMA... până la adânci bătrâneți!

RIP Toni Tecuceanu


În 5 ianuarie a plecat dintre noi un mare actor. Toni Tecuceanu (1972 - 2010), a jucat în numeroase piese de teatru, a fost la un moment dat în trupele pentru apărarea Păcii ale ONU sau cam așa ceva, și, mai nou, imita personaje pentru Cronica Cârcotașilor de la Prima. Totodată îl știm și din clipul acela de la Unguru Bulan în care făcea pe Gigi Becali aka Moș Crăciun. De asemenea a jucat și în filmul ”Amintiri din Epoca de Aur”. Dumnezeu să îl odihnească! Pentru mai multe detalii, vedeți linkul de mai jos.
RUȘINE OTV!
Azi, la 13.00, OTV-ul dădea live înmormântarea lui Toni Tecuceanu. Da, ăștia se vor ”televiziunea poporului”, ce să zic! Asta e treaba lor: să se bage în viețile oamenilor și să le exploateze intimitatea. Nici măcar după moarte nu te lasă în pace! Și pe deasupa, prezentatorii au avut nerușinarea să susțină că celor de la Prima nu le pasă de el fiindcă nu au întrerupt programul ca să dea și ei înmormântarea live! Ei, drăcie! Dacă voi ăștia de la OTV aveți sloganul ”Senzațional! La televiziunea poporului dăm nunți, botezuri și înmormântări”, nu înseamnă că toți trebuie să fie la fel! Și oricum, cei de la Prima au fost devastați după moartea lui Toni. Uite și dovada:
Click aici

1 ianuarie 2010

Noua față Vivat România...

M-am gândit că ar fi cazul să schimb fața acestui blog. Am găsit o interfață profesională, fără prea multe complicații în gen elemente grafice, reclame, etc. Singurul impediment acum e că oricine vrea să citească un articol întreg trebuie să dea click pe Read More, fiincă fiecare articol are un chenar predefininit în care trebuie să se încadreze, și cum mie îmi place să tărăgănesc mult (mă rog, să scriu, în cazul de față), cei care vor să citească articolele întregi vor trebui să dea click pe ”Read More”. Cam atât pentru astăzi. Ne vedem săptămâna viitoare, când vom afla și câștigătorii Premiilor VR 2009, desemnați în urma voturilor voastre, care sper că se vor înmulți, pentru că se termină Sărbătorile și lumea se întoarce acasă, astfel rezultând mai mult timp pentru navigat pe internet, verificat mailuri, votat în sondaje pe Vivat România, etc.

Să îmi fie rușine!

Am făcut o mică mare greșeală cu sondajele Premiilor VR 2009. Votarea rămâne deschisă încă o săptămână, cu aceiași candidați. Totuși trebuie să menționez că l-am uitat pe Valeriu Lazarov la rubrica ”cel mai regretat dispărut în 2009” și în schimb l-am pus acolo pe Heath Ledger care e mort din 2008 săracu'. Îmi cer scuze de greșeală, o să mă revanșez eu cumva. Și alt lucru pentru care ar trebui să îmi fie rușine e că nu am pus și Avatar în rândul celor mai bune filme. Dar asta nu e mare lucru, fiindcă e foarte posibil să apară în rândul celor mai bune filme ale anului 2010. Asta pentru că, apărând cu o săptămână și ceva înaintea anului nou, noi, cei care nu am fost să îl vedem la cinema 3D din diverse motive, nu am apucat să îi admirăm efectele speciale cum trebuie.
Rețineți, votarea pentru Premiile VR 2009 e încă deschisă până săptămâna viitoare pe vremea asta.

La mulți ani!!!!

Happy new year, la mulți ani,
Să ne dea Domnul mulți bani,
Să îi spargem pe dușmani,
Că suntem cei mai baștani, mâncaț-aș!

Am intrat în 2010. La mulți ani!!! Nu îmi fac speranțe pe anul ăsta. O spun pe șleau: NU cred că va fi mai bine în România în 2010.
Cu toate astea, nu vreau să mă gândesc la asta, cel puțin nu în primele 3 zile ale anului, că după aceea ne întoarcem la vechea rutină...