9 aprilie 2010

Circus Gartner la Turda

A venit și la Turda circul Gartner (cică din Germania, și după câte am găsit pe net despre ei chiar sunt de acolo). Eu, neavând ce face, l-am luat pe fratele meu de șase ani și l-am dus să vadă elefanții. Am plătit, totuși un singur bilet pentru că unul s-a dat gratis prin magazine (de obicei dădeau biletul gratis prin școli și grădinițe, dar fiind vacanță nu s-a putut) și am reușit să obțin și eu un specimen.
Deci, acum despre circul propriu zis. Elefanți au fost. A fost și o zebră și câteva cămile, lame și ponei. Au mai fost și niște șerpi (cică veninoși) și un crocodil care nu știa pe ce lume se află (să fim serioși, un crocodil ca lumea nu ar fi stat cuminte să își bage dresorul capul în gura lui). De asemenea au fost multe numere de acrobații în aer, care au fost cât de cât impresionante (în sensul că oricât aș încerca nu le-aș putea face, așa că nu pot să le critic). Clownii, denumiți după balsamul de rufe (nu mă risc să scriu la plural că sigur fac o gafă a la EBA), Cocolino și Lenor, au reușit să facă lumea să râdă, inclusiv pe mine, seriozitatea întruchipată, ceea ce e totuși o realizare din partea lor. În fine, a fost un spectacol pe cinste și și-a meritat toți banii. Singura parte mai nasoală (pentru mine), a fost când piticu' a vrut să se dea pe ponei și nu l-am putut lăsa, pentru că tura costa 10 lei și eu venisem cu bani ficși pentru bilet, nu și pentru alte chestii (eh, tot zgârcit ca de obicei, ce să-i faci!).

PS: Am uitat de tipu' cu jongleriile. Editez special pentru el căci sunt destule clipuri pe YouTube despre el. Și apropo de circ, am o idee senzațională! Nu ar putea oare să o angajeze la circ și pe Lady Gâsca ?! Să zicem ca și... asistenta clownilor? Ar face o figură de neuitat!

M-aș duce și la ”Egoistul”, piesa lui Radu Beligan, care se joacă la Cluj zilele astea, dar ar trebui să merg singur și nu îmi convine. Asta pentru că dacă întreb pe cineva din anturajul meu ”Vii la Cluj?”, mă întreabă ”De ce? Are meci CFR?”. Bine că nu mă întreabă nimeni dacă se difuzează filme porno la IMAX. Doamne, iartă-mă că nu știu ce zic!