1 decembrie 2008

Ceaţă electorală de 1 Decembrie



Cu titlul de faţă le-am spus pe toate! Adică toate chestiile discutabile pe ziua de azi. Mai întâi, felicitări Antena 3 pentru că l-au invitat pe Victor Ciutacu la Sinteza Zilei, emisiune la care oricum nu se uita prea multă lume înainte... ei, la ediţia asta s-au uitat şi mai puţini, mai ales că ProTV (care face 13 ani!!! la mulţi ani!!!), difuza în acelaşi timp megaproducţia Spiderman 2 cu care "spargem toate audienţele! pac! pac!".
Cât despre Mircea Badea, iar vorbeşte despre politică, parcă numai ca să mă enerveze. Spun chestia asta pe faţă: urăsc să văd politică la televizor. Şi dacă tot vine vorba despre politică, ţin să vă reamintesc ceea ce am spus într-un articol anterior: "vom bate recordul la cea mai mică prezenţă la vot". Nu ştiu dacă într-adevăr România a bătut un record, dar cert e că prezenţa a fost foarte mică: 39,24% la nivel naţional. Aşadar trag concluzia că 60,76% din Români sunt oameni inteligenţi. Oricum, nu prea contează dacă ai mers sau nu la vot. Tot la fel se termină acest bâlci politic. Cât despre aşa-zisul "vot alb", parcă văd cât de alb va mai fi după ce este "prelucrat" de cinstiţii noştrii oameni politici.
Acum trecem la ceaţă. Mă refer bineînţeles la meciul Steaua - Unirea Urziceni, câştigat de formaţia din Ghencea cu 1-0, din noroc (of, nu puteau să piardă?! aveam o super idee să fac mişto de ei!!!). Era să nu se mai joace acest "derby" (dacă se mai poate numi derby vreun meci al Stelei. Poate dacă joacă în Liga a II a cu Dinamo II mai poate veni vorba de aşa ceva).
Şi ceea ce este mai important, Gigi Becali s-a retras din politică!!! URAAA!
Am obiceiul să las pe final ceea ce e mai important: 1 decembrie. Tot mai mulţi români uită semnificaţia acestei zile şi nu mai sărbătoresc cum se cuvine Ziua Naţională a României. Am un exemplu concret în acest sens. În oraşul X, 1 decembrie a însemnat doar comemorarea eroilor căzuţi şi o depunere de coroane. Atât. O ceremonie searbădă, fără pic de esenţă. Parcă ai fi la o înmormântare. Păi oameni buni, de Ziua Naţională se sărbătoreşte cu muzică, balone, şampanie, etc. Dar ştim noi de ce nu s-a organizat nicio festivitate! A fost campanie electorală, bre! Acolo s-au dus toţi banii, pe baloane, tricouri, pixuri, afişe, bla, bla, bla! În final baloanele se sparg, tricourile intră la apă, pixurile nu mai scriu, iar afişele sunt rupte cu brutalitate de pe stâlpi => bani duşi pe apa sâmbetei.