1 aprilie 2009

Nea Piţi zboară!

M-am amuzat copios pe seama selecţionerului naţionalei, care a apărut azi pe coperta unui titrat cotidian de sport (numele îmi scapă), legat de o rachetă, cu titlul de o şchioapă alături: Piţurcă zboară!
Meciul s-a terminat 2-1 pentru Austria, situaţie nasoală pentru Victor Piţurcă, pentru că va ajunge să fie, pe bune, legat de o rachetă şi trimis unde-o vedea cu ochii.
Haideţi să studiem de fapt care e problema naţionalei noastre. Mutu?! Nu. Se poate şi fără Mutu şi echipa a avut ocazia de mai multe ori să demonstreze acest lucru şi chiar a reuşit, parcă într-un meci de la Euro 08, dacă ţin bine minte. Max Nicu?! Nu cred. Cu sau fără el în teren, naţionala nu va juca mai bine decât joacă acum. Ceilalţi selecţionaţi?! Da! Dar nu vreau să vorbesc despre asta acum. În fond, problema e cu steliştii: Bănel de exemplu nu mi se pare jucător de naţională. Înţeleg că se chinuie şi el săracu' să bage un şprint, să mai fure nişte mingi, dar nu arată a jucător de naţională. Probabil Nea Piţi l-a chemat numai ca să arate că nu este rasist. Şi mai am o problemă cu un fost stelist, care acum joacă la Al Hilal: Rădoi - o greşeală ca a lui la golul 2 este inadmisibilă pentru o echipă care vrea să joace în CM 2010.