31 ianuarie 2010

Beţivul

Astăzi.. sau mai degrabă ieri, căci e trecut de 1 noaptea în momentul în care scriu aceste rânduri, am asistat la o scenă cât de cât comică (mă rog, poate unora nu li se va părea aşa, dar, în fine, să trecem la povestea în sine).
Mergeam cu nişte prieteni pe o străduţă lăturalnică. Pe aceea stradă, erau două cârciume. Şi, exact când treceam pe acolo, dintr-o cârciumă, era dat afară un bătrânel, de vreo 60 de ani, mort de beat. Ăsta, ajuns afară, îşi dă jos geaca şi puloverul şi rămâne la bustul gol, după care traversează strada şi se aruncă pe trotuarul de peste drum de cârciumă, lăsându-şi hainele la uşa acesteia. După vreo cinci minute în care omul a stat pe jos, în frig, iasă lumea din cârciumă şi toţi văd beţivul întins pe jos. Barmana vrea să sune la salvare, dar un tip din cârciumă îi zice: "Doamnă, nu suna la nicio salvare, ce, ăsta merită?! Nu-l vezi cât e de beat?! Dacă nu are măsură la băutură, de-amar!". Acelaşi om a ieşit apoi afară, încercând să îl ajute pe beţiv să se ridice. Beţivul nici pomeneală! Se ridica până la un anumit nivel, apoi se arunca iar pe jos.
În fine, când veneam înapoi spre casă, vreun sfert de oră mai târziu, tot pe respectiva stradă, beţivul fusese ridicat de jos şi îmbrăcat, dar acum era confuz, nu ştia unde se află, iar cei din jurul lui se chinuiau să îi explice că drept înainte ajunge la poştă, că de acolo o ia la dreapta şi ajunge pe Principală, etc.
Niciodată nu am înţeles cum poate cineva să bea până cade lat. Adică, îţi dai seama când ai întins coarda, căci începi să fii un pic ameţit, şi apoi tot mai mult, până când apare starea de somnolenţă, de care nu scapi decât după ce tragi un pui de somn. Omul ăsta nu şi-a dat seama că e beat?! Sau şi-a dat seama şi totuşi a continuat să bea?! Îşi îneca astfel amarul?! L-a afecat criza chiar aşa?! Nu am de unde ştii, aşa că las aceste întrebări fără răspuns... un singur lucru e cert. Dacă se mai agravează criza asta economică şi sărăcim în continuare, beţivii or să ajungă o tipologie numeroasă în ţara asta.

25 ianuarie 2010

Parapsihologu' lui pește

În ultimele zile, mogulii ne-au băgat practic pe gât încă o porcărie care se presupune că ar trebui să îl discrediteze pe Traian Băsescu. Cică atât la meetinguri, cât și la confruntarea televizată între el și ceilalți candidați era pe acolo un tip care cică e parapshiholog și i-a pus farmece lui Geoană ca să îl deruteze, să facă prostii și să piardă alegerile... nu știu exact despre ce e vorba, căci nu m-am uitat cu mare interes la emisiunile respective - nu mă pasionează prostia. Era o fază cu nu știu ce flacără vișinie sau așa ceva.
Astfel, la Sinteza Zilei, într-una din zilele săptămânii trecute, iete peste ce titlu îmi dau ochii: ”L-a ajutat Tata Omida pe Băsescu să câștige alegerile?!”. Vă spun sincer că m-a pufnit râsul când am văzut așa ceva. Asta e deja prostie în masă, propangandată de niște oamenii disperați după putere care nu pot suporta ideea că au pierdut alegerile și fac circ, deși în mod evident nu vor rezolva nimic, pentru că nu s-a putut dovedi că alegerile au fost fraudate, și deci Băse rămâne bossu încă 5 ani, să mă exprim în limbaj de cartier.
Și ce e faza cu flacăra vișinie?! Că nu am înțeles. Și sincer, nici n-am să caut pe net, pentru că nu mă interesează.

21 ianuarie 2010

Link proiect

Știu eu despre ce e vorba. Vă rog nu descărcați că vă băgați viruși în calculator. Prostia asta o să dispară curând.
Link: http://www.megaupload.com/?d=KMB0OXXP

20 ianuarie 2010

(Im)perfecțiunea întruchipată...

Până la urmă m-am săturat de fostul template, care din punctul meu de vedere era bun, dar avea marele dezavantaj de a utiliza casete de text predefinite și de aceea nu se vedea toată postarea într-una singură, și am decis ca, după doar 3 săptămâni, să modific iar aspectul blogului. Sper că vă place... dacă nu n-am ce face, cel puțin nu acum. Nu mai am nici timpul și nici energia necesară să îl pun la punct ca la carte. Poate mâine... sau poate altădată.

15 ianuarie 2010

Video: Premiile Vivat România 2009

Vorbeam în zilele trecute de un clip cu premiile VR 2009. Atunci am zis că se anulează, dar apoi m-am răzgândit și l-am terminat până la urmă. Era păcat să-l las așa, aveam toate materialele pregătite, Power Director-ul pe poziții, și tot ce a trebuit să fac a fost să pun fișierele laolaltă.
Priviți clipul și criticați-l pe măsură:

14 ianuarie 2010

Dă-i un șut lui Geoană!!!

Creeat ca parte a unui material mai complex care urmează să apară în zilele acestea.

10 ianuarie 2010

YouTube, scenă de lupte politice?

Căutând pe YouTube material pentru clipul cu premiile VR 2009 (care din păcate nu va mai fi scos), am dat peste câteva materiale politice, și, ca să nu mor prost, am căscat ochii la comentarii. Dumnezeule! Păi de-asta ne tratează ăștia din afară așa pe toți românii. Niște cretini se ceartă care ar fi fost mai bun ca președinte: Geoană sau Băsescu. Și găsesc lucruri de genul Geoană comunist, Băsescu marinar, bețiv, chior, și altele pe care nu le voi menționa aici.
Păi măi, PATRIOȚILOR, să nu mă apuc acum să înjur aici, deși aș putea să fac și asta fără nicio reținere, cum ați ajuns așa?! Auzi, să vă certați pentru doi găozari care nu urmăresc decât să fure cât mai mult de la noi, contribuabilii plătitori de taxe! Păi chiar așa? Să fim serioși, când citesc ce scrieți voi îmi vine să îmi fac bagajele și să mă mut dracu' din țară.
Adevărul e că m-am săturat de candidați care promit câte-n lună și stele și în final ne trimit pe toți de unde am venit, de mafioți care fraudează alegerile, fie ei reali sau imaginari, și de-astea. M-am săturat să mi se vândă gogoși de douăzeci de ani cum că odată vom trăi mai bine, că odată vom fi la nivelul europei de azi... da, sigur. Sunt convins că nu o să apuc nici măcar momentul când România va ajunge la nivelul nu a Angliei sau a Franței de azi, ci măcar a Ungariei. Asta e trista realitate, oricât ați încerca să mă contraziceți.

9 ianuarie 2010

Rezultatele premiilor VR 2009!!!

Iată și rezultatele (pregăteam ceva, dar am renunțat din lipsă de timp și resurse):

1. Cel mai bun cuplu al anului 2009:
Traian Băsescu & Emil Boc

2. Premiul ”Găozarul Anului 2009”:
Dan Petrescu

3. Premiul pt realizarea anului 2009:
Lucian Bute

4. Cel mai tare post TV din 2009:
Pro Tv

5. Cel mai tare cântăreț din 2009:
Mircea Geoană, la egalitate cu Bendeac

6. Candidatul anului 2009:
Traian Băsescu

7. Cel mai bun actor al anului 2009:
Dragoș Stoica

8. Cea mai bună bere din 2009:
Heineken

9. Cel mai bun film al anului 2009:
2012

10. Cel mai regretat artist internațional al anului 2009:
Michael Jackson

11. Cel mai regretat artist român al anului 2009:
Gheorghe Dinică

12. Premiu Special VR 2009:
Valeriu Lazarov (postum)

7 ianuarie 2010

Povestea Taxei Pe Aer

A fost odată ca niciodată o țară minunată, cu un slogan turistic foarte tare, și care era condusă de un președinte foarte bun, care știa cum să conducă țara ca să fie bine.
Dar urmau să vină vremuri grele... în următorii ani președintele a realizat că el era doar un mare miraj pentru acea țară și a dispărut odată cu bunăstarea din țară. Noul președinte ales CORECT și CINSTIT s-a dovedit a fi un marinar găozar care nu voia decât să își stoarcă poporul de bani. Desigur, nu voia să împartă nimic cu guvernul așa că a organizat un referendum prin care i-a dat afară din parlament pe cei care erau prea lacomi și furau de la popor... adică de la el. În timpul primului său mandat, în țară și-a făcut apariția Criza Financiară... țara a fost secată de bani, guvernul disponibiliza din ce în ce mai mulți bugetari, iar în cele din urmă grevele au început să se țină lanț. Când țara era în haos, și-a făcut apariția, pe nesimțite, Gripa Porcină. Oamenii au început să moară cu sutele, virusul s-a răspândit peste tot, dar vaccinul existent era de rahat și lumea se temea să îl ia. Și dacă aceste probleme nu erau destule, noul Guvern creeat de președinte în al doilea mandat al său a decis să introducă niște taxe stupide. Mai întâi, ca să se lase lumea de fumat, au scumpit prețurile la țigări cu 30%. Apoi, ca să se lase lumea de mâncat și de băut au băgat și taxa pe vicii. Iar majorări de prețuri... dar bani de unde?! Apoi, brusc, un găozar din guvern a propus o altă taxă: taxa pe aer! Fiecare ar fi primit un tub de oxigen pe zi și nu ar fi avut voie să consume mai mult aer de atât. În plus, un tub de oxigen ar fi fost foarte scump, pentru ca astfel să își umple ei buzunarele și mai mult. Din fericire pentru popor, acea lege nu s-a votat, fiindcă toți o considerau stupidă... dar taxa pe vicii de ce nu a fost considerată stupidă?! Azi - mâine oamenii urmau să audă că se impune taxă pe rahat! Adică se scumpește hârtia igienică pentru ca oamenii să nu se mai c**e atata ca nu face bine mediului.
În fine, toți speră în continuare pentru o viață mai bună în acea țară în care s-a impus o taxă pe viciu, și în cele din urmă, se pare, vor rămâne doar cu speranța. Aceasta nu este o poveste cu happy ending și ar fi foarte greu să devină una... în continuare, vom trăi și vom vedea!
VA URMA... până la adânci bătrâneți!

RIP Toni Tecuceanu


În 5 ianuarie a plecat dintre noi un mare actor. Toni Tecuceanu (1972 - 2010), a jucat în numeroase piese de teatru, a fost la un moment dat în trupele pentru apărarea Păcii ale ONU sau cam așa ceva, și, mai nou, imita personaje pentru Cronica Cârcotașilor de la Prima. Totodată îl știm și din clipul acela de la Unguru Bulan în care făcea pe Gigi Becali aka Moș Crăciun. De asemenea a jucat și în filmul ”Amintiri din Epoca de Aur”. Dumnezeu să îl odihnească! Pentru mai multe detalii, vedeți linkul de mai jos.
RUȘINE OTV!
Azi, la 13.00, OTV-ul dădea live înmormântarea lui Toni Tecuceanu. Da, ăștia se vor ”televiziunea poporului”, ce să zic! Asta e treaba lor: să se bage în viețile oamenilor și să le exploateze intimitatea. Nici măcar după moarte nu te lasă în pace! Și pe deasupa, prezentatorii au avut nerușinarea să susțină că celor de la Prima nu le pasă de el fiindcă nu au întrerupt programul ca să dea și ei înmormântarea live! Ei, drăcie! Dacă voi ăștia de la OTV aveți sloganul ”Senzațional! La televiziunea poporului dăm nunți, botezuri și înmormântări”, nu înseamnă că toți trebuie să fie la fel! Și oricum, cei de la Prima au fost devastați după moartea lui Toni. Uite și dovada:
Click aici

1 ianuarie 2010

Noua față Vivat România...

M-am gândit că ar fi cazul să schimb fața acestui blog. Am găsit o interfață profesională, fără prea multe complicații în gen elemente grafice, reclame, etc. Singurul impediment acum e că oricine vrea să citească un articol întreg trebuie să dea click pe Read More, fiincă fiecare articol are un chenar predefininit în care trebuie să se încadreze, și cum mie îmi place să tărăgănesc mult (mă rog, să scriu, în cazul de față), cei care vor să citească articolele întregi vor trebui să dea click pe ”Read More”. Cam atât pentru astăzi. Ne vedem săptămâna viitoare, când vom afla și câștigătorii Premiilor VR 2009, desemnați în urma voturilor voastre, care sper că se vor înmulți, pentru că se termină Sărbătorile și lumea se întoarce acasă, astfel rezultând mai mult timp pentru navigat pe internet, verificat mailuri, votat în sondaje pe Vivat România, etc.

Să îmi fie rușine!

Am făcut o mică mare greșeală cu sondajele Premiilor VR 2009. Votarea rămâne deschisă încă o săptămână, cu aceiași candidați. Totuși trebuie să menționez că l-am uitat pe Valeriu Lazarov la rubrica ”cel mai regretat dispărut în 2009” și în schimb l-am pus acolo pe Heath Ledger care e mort din 2008 săracu'. Îmi cer scuze de greșeală, o să mă revanșez eu cumva. Și alt lucru pentru care ar trebui să îmi fie rușine e că nu am pus și Avatar în rândul celor mai bune filme. Dar asta nu e mare lucru, fiindcă e foarte posibil să apară în rândul celor mai bune filme ale anului 2010. Asta pentru că, apărând cu o săptămână și ceva înaintea anului nou, noi, cei care nu am fost să îl vedem la cinema 3D din diverse motive, nu am apucat să îi admirăm efectele speciale cum trebuie.
Rețineți, votarea pentru Premiile VR 2009 e încă deschisă până săptămâna viitoare pe vremea asta.

La mulți ani!!!!

Happy new year, la mulți ani,
Să ne dea Domnul mulți bani,
Să îi spargem pe dușmani,
Că suntem cei mai baștani, mâncaț-aș!

Am intrat în 2010. La mulți ani!!! Nu îmi fac speranțe pe anul ăsta. O spun pe șleau: NU cred că va fi mai bine în România în 2010.
Cu toate astea, nu vreau să mă gândesc la asta, cel puțin nu în primele 3 zile ale anului, că după aceea ne întoarcem la vechea rutină...