23 mai 2009

Vin alegerile!

Se apropie alegerile europarlamentare (7 Iunie)! Din nou se pregătesc preoţii să îşi deschidă larg uşile Bisericilor şi să îi primească pe politicieni la spovedanie după ce se termină campania electorală. Normal, doar mint cu carul în faţa lui Dumnezeu şi a poporului. Ne bagă pe gât o mie şi una de promisiuni (pe care noi însă nu suntem proşti să le credem) şi se aşteaptă să îi votăm.
Anul ăsta îmi permit să am şi eu un preferat la Europarlamentare. Ba chiar 2. Şi am să motivez opţiunile mele:
- Mai întâi EBA, fiica Marinarului, care a decis să îi dea ţeapă lui Băse şi să se facă candidată independentă. S-a gândit, poate, că nefiind în partidul lui tăticu' va avea "succesuri" în carieră. Dar oricum, mi-e simpatică fata şi cred că ar trebui să o alegem să le dea lecţii de limba română ălora din parlamentul european. Şi desigur, trebuie să îl trimitem şi pe Vanghelie cu ea, doar amândoi au cunoştiinţe vaste în domeniu.
- Apoi, Gigi Becali. Pentru că poate dacă va fi ocupat cu parlamentul european nu va mai băga Steaua în căcat cum face de obicei. Şi totuşi nu e o idee foarte bună, pentru că dacă ăsta ajunge să ne reprezinte în Europa, chiar nu mai scăpăm de renumele de Mămăligari. Doamne fereşte să meargă cu oile la Bruxelles, că am pus-o de oaie! Ne mănâncă cu zile! Şi prietenul lui, Vadim, la fel! Ăsta e în stare să intre în parlamentul de la Bruxelles cu un alai de unguri spânzuraţi, cu Marko Bela în frunte, după el.
Deci, spun pas şi de data asta alegerilor, deşi... mda, votaţi EBA dacă vreţi (eu vă recomand!), dar eu rămân ferm pe poziţie!
Apropo, uite cum să scăpaţi mai uşor de chinurile de după alegeri. Aşa ar trebui să facă la orice secţie de votare:

Nea Jiji, performanţă nema?

Am ajuns să o văd şi pe asta! Gigi Becali s-a autoproclamat antrenor la Steaua! Am aşteptat să joace Steaua primul meci cu el antrenor înainte să comentez, şi din moment ce am văzut cum merge treaba, adică bătaie, pac! pac!, am decis să desfiinţez hahalerele care zic că Becali e antrenor bun.
Nu e de mirare că pleacă toţi antrenorii de la Steaua. Cu Jiji Viteazu' acolo la ce bun să mai scoată patronu' 5.000 - 10.000 de euro pe lună din buzunar ca să îşi plătească antrenorul?! (Nu mă criticaţi prea tare dacă am greşit suma, nu mă pricep la valuta din fotbal). Treaba stă în felul următor. De exemplu Lăcătuş e în stare să facă minuni cu o echipă, aţi văzut doar, la UTA ce a fost. Cum s-a dus Lăcătuş, cum a retrogradat echipa! Dar cu Gigi Becali prin preajmă, care nu îşi poate închide gura şi nici nu şi-o va închide până nu i-o coase cineva, nu poţi face performanţe. Cu Olăroiu a fost altă treabă. În Oli avea încredere Gigi pentru că Oli a dus Steaua în Champions League, dar dup-aia să îţi baţi joc aşa de fostele glorii ale Stelei, Hagi, Dorinel şi Lăcătuş... aşa ceva nu e permis! Sincer, cred că Gigi ar trebui să se lase de fotbal şi să vândă echipa. Şi ar trebui să se lase şi de politică. Se vede că nu are minte de aşa ceva. Se vede după ce aliat are. Şansele ca PRM să câştige alegerile cu alianţa Vadim - Becali sunt sub 0. Asta e sigur.
Un singur sfat am pentru Gigi Becali: Întoarce-te, frate la stână! Acolo poţi fi preşedintele oilor, patronul oilor, chiar şi antrenorul lor. Cu oile faci ce vrei 'mata, dar pe noi lasă-ne în steaua noastră! Nu vezi că suntem nişte amărâţi?! Nu suntem demni de atenţia pe care ne-o acorzi! Du-te la oi! Ele te merită cu adevărat!

17 mai 2009

Întrebare

Acum înţeleg...

Acum înţeleg de ce TVR face tot posibilul să aleagă o piesă care nu are şanse adevărate la câştigarea Eurovisionului în fiecare an. Nu ştiu despre voi, dar după ce am văzut la Moscova (scenă, efecte, lumini, etc), am dedus totul. Toată conspiraţia din spatele alegerilor proaste făcute de juriul TVR. Nu spun că piesa Elenei Gheorghe nu a fost bună, doar că mereu e loc de mai bine. Probabil nu meritam să fim în a doua jumătate a clasamentului, dar asta e. Singurii care ne-au dat 12 puncte au fost fraţii noştrii de peste Prut, Republica Moldova, şi asta numai pentru că şi noi le-am dat lor tot atâtea puncte.
Deci, să revenim la motivul iniţial a acestei postări. De ce alege TVR-ul mereu piese care foarte clar nu au şanse să câştige concursul. E la mintea cocoşului! Aţi văzut ce scenă au avut ruşii? Ce lumini, ce efecte speciale... cum naiba credeţi că îşi va permite statul român să îndeplinească aceste condiţii?! Cum se vor îndura burtoşii din parlament să scoată din buzunare şi să finanţeze un asemenea eveniment când pot pur şi simplu să tragă nişte sfori şi să rămână cu banii?! "Adică, ce dracu', noi am făcut împrumuturi pe la UE, pe la FMI, ca să organizăm Eurovisionul? Dă-l încolo! Mai bine rămânem noi cu banii în buzunar!". Aşa gândesc ei.
Cu finala Europaleague a altă chestie. Acolo pot face bani din vânzarea biletelor. Şi în plus evenimentul e finanţat de Federaţia Română de Fotbal cu bani de la UEFA. E trist ce se întâmplă. Noi dăm dracului totul, singurele evenimente la care mai merg românii sunt meciurile de fotbal! Adică: "Hai, gagică la un film!" "Ce film, mă?! Nu ştii că joacă Steaua cu Dinamo în seara asta?! Hai repede la stadion până mai sunt bilete!".
Câştigarea Eurovisionului nu se bazează numai pe voce, ci şi pe spectacol. Offff! Iar! Eu nu înţeleg chestia asta. Pentru că tocmai din spectacol s-a născut maneaua. Au ăştia un videoclip cu maşini tunate şi gagici şi mai şi, şi gata! Ce contează că ăla din videoclip, un burtos la costum, cu ghiuluri pe fiecare deget, cu lanţ de bicicletă la gât şi cu o freză făcută de băiatul de serviciu de la magazinul de peste drum de frizerie, cântă ca un porc pe cale să fie sacrificat?! Important e ca manelarul să se holbeze la ţâţele ăleia de dă din buric în videoclip.
Bine, nu spun că Norvegianul nu a cântat bine sau ceva în genul, doar că nu cred că el trebuia să câştige. Pur şi simplu au fost alţii mai buni. E ca şi cum ar primi premiul 1 la olimpiadă cel cu 9,80 în loc de cel cu 9,90 pentru că profilor le-a plăcut ochii lui şi i-au mai dat de la ei 20 de sutimi ca să-l întreacă pe cel mai bun. Probabil o să mă urâţi pentru asta, dar eu aş fi dat premiul Islandei. Tipa a cântat mult mai bine decât puştiu' din Norvegia. Dar asta e părerea mea şi nu oblig pe nimeni să mi-o împărtăşească.

13 mai 2009

Derby de pomină

Postez cu întârziere despre derby-ul Steaua - Dinamo (respectiv 5 zile întârziere), pe motiv că mi-a fost lene să tastez în zilele astea. Oricum, nu e mare lucru de zis despre acest derby. În primul rând e impropriu spus "derby", pentru că în afară de câteva torţe aruncate de suporteri, nu am văzut nimic care să dea impresia de derby. Pe teren erau 2 echipe de jaloane, care nu au jucat nimic. Dar ar fi cazul să ne obişnuim, pentru că în România slabe şanse să vezi fotbal adevărat (şi nu mă luaţi cu Poli Timişoara, Craiova sau CFR, că ştiţi voi despre ce vorbesc). Nu se compară fotbalul nostru ca tehnică şi ca valoare cu fotbalul internaţional. Uitaţi-vă la Barcelona - Real şi comparaţi cu Steaua - Dinamo. Practic suntem MULT sub nivelul fotbalului de "afară". Degeaba visează d'alde Gigi şi d'alde Borcea Cupe Europene... nu avem nicio şansă în faţa echipelor din cupele europene. Cât despre Braşov, despre care se tot vorbeşte... măi, e o echipă proaspăt promovată din Liga a II a. Faptul că a ajuns unde a ajuns se datorează jucătorilor cu experienţă şi a antrenorului adus. Când se vor trezi în Europa League (parcă aşa i se zice mai nou Cupei UEFA, nu?), vor avea un mare şoc! Da' unu mare, frate! Şi, desigur, conducerea clubului nu va putea să reproşeze nimic jucătorilor. Prima dată în Cupele Europene e absolut normal să îţi pierzi elanul şi să iei bătaie din primul meci. E firesc. Dacă nu câştigi experienţă nu ai cum să joci bine.
Concluzia: România nu are fotbal adevărat. Nu avem faţă de cupele europene şi singurul motiv pentru care şefii de club insistă atât ca echipele lor să se califice sunt banii pe care îi primesc ca fonduri de la FIFA.

Uite greva, nu e greva!

La fel ca toate celelalte lucruri care se petrec în ţara noastră dragă, nici greva.... nu e grevă. Profesorii întind coarda prea taaaare cu mărirea asta de 50% la salariu, şi riscă să o rupă. De aceea au ezitat să facă grevă. Ce le pasă lor că elevii suferă datorită grevei. Pentru că o mică grevă poate ajunge o grevă generală şi anul şcolar poate fi îngheţat. Or, fiindcă mai sunt vreo 4 săptămâni de şcoală (fără asta), asta ar fi un dezastru.
Dar noi nu trebuie să ne facem griji pentru asta... pentru că la noi în ţară greva nu e grevă! O simplă amânare de 2 zile a tezei cu subiect unic la Limba şi Literatura Română nu va convinge guvernul să le dea profesorilor acele uriaşe procente în plus la salariu. Niciodată! Cât despre eroarea din subiectul respectivei teze, adică faptul că i-au încurcat pe Ghiţă Niţescu şi Niţă Ghiţescu din "Triumful Talentului" a lui Caragiale, cred că dacă ar şti de chestia asta, maestrul Caragiale s-ar învârti în mormânt! Serios! Dacă nici măcar educaţiei nu mai dă atenţie guvernul, atunci ce se va alege de ţara asta?! În curând ne trezim cu un preşedinte căruia îi curg balele din gură de prost (scuzaţi expresia, dar e crudul adevăr), dacă nu ne vedem de educaţie. La naiba şi cu grevele astea.
Cred că profesorii au un salariu suficient de mare. Uitaţi-vă la bieţii muncitori din fabrici care se spetesc 8 - 12 ore pe zi pentru un sfert de salariu de profesor, ei ce grevă pot să facă?!
În final, îmi exprim deschis părerea că profesorii sunt nişte idioţi cu I mare dacă au impresia că guvernul le va da VREODATĂ mărirea de salariu cu 50%, indiferent de câte greve ar face.