13 iunie 2009

Iluzia fotbalului adevărat





Sus, bannerul Cupei României Timişoreana. Jos, "fotbalul adevărat" care a avut loc în cadrul acelui meci. A fost o prostie din partea FRF să creadă că totul va fi în regulă cu Balaj arbitru. Hai să fim serioşi. Nu zic, pierdea Timişoara, dar să îl delegi pe imitaţia aia de arbitru la un meci aşa mare... trebuie să fie prost cu P mare. Nu îmi place să fiu de acord cu oamenii din fotbal, care se uită numai la echipele lor, dar de data asta îi dau dreptate lui Borcea. Balaj trebuie exclus din arbitraj. Adică înţeleg, omule, să greşeşti la un fault, la un henţ, dar să dai penalty pe gratis e de neiertat! Mai ales că după aceea a refuzat Timişoarei un penalty clar care putea întoarce situaţia meciului. Şi nu e prima oară când Balaj face aşa ceva. Aici trebuiesc luate măsuri. Şi o să ziceţi că am ceva cu CFR, dar nu e aşa.
Sunt de acord cu Timişorenii, care au zis toată săptămâna că trebuiesc arbitrii străini. Dar nu! Federaţia ştie mai bine decât cei care vin la meciuri şi văd ce se întâmplă. Dacă era un arbitru străin nu erau discuţii. Îi înţeleg şi pe fani. Nu a fost o mişcare prea inteligentă să intre aşa pe teren, dar totul are o limită, iar Balaj a reuşit să umple paharul.
Nu îmi dau cu părerea cine e şi cine nu e de vină. Mai sus am expus părerea generală. Probabil fanii CFR-işti n-au nimic împotriva arbitrajului, doar au fost ajutaţi, ce Dumnezeu! Dar cineva e vinovat şi trebuie luate măsuri pentru a se descoperi cine. Suporterii ăia, vezi Doamne nu au intrat aşa, de capul lor pe teren, pentru că nu le-a convenit ceva. Ei aveau clar ceva cu cineva. Vedeau că Timişoara nu e în stare şi au vrut să dea ei gol.
Cât despre decizia lui Iancu de a nu lăsa echipa să vină la premiere... e oftică, dom'le!

Declaraţii contra arbitrajului:
- Preşedintele Timişoarei, Chivorchian
- Mitică Dragomir
Declaraţii pro arbitrajului:
- Mircea Sandu
De menţionat că Mircea Sandu era clar în stare de ebrietate în momentul când a dat interviul (asta ca să nu spun "beat", cum ar trebui).

Filmul evenimentelor:
Pe gsptv.ro

9 iunie 2009

Adresă nouă!

De acum puteţi accesa blogul de la adresa www.vivatromania.co.nr. Puteţi folosi şi vechea adresă dacă vă este mai la îndemână.

Se confirmă!

Ce spuneam eu acum câteva zile despre alegeri se confirmă prim faptul că prezența la vot a fost de 22% pe țară. Nu e de mirare, căci oamenii sunt deja sătui de regim, scârbiți de hoțiile din parlament și băgați până-n gât în criza financiară.

7 iunie 2009

Post Scriptum

Am lansat un nou blog, cu muzică de colecţie: Vivat Muzica. Linkul se află printre celelalte chestii, pe bara din dreapta.

Alegeri vs Pescuit

Am deschis subiectul alegeri nu pentru că m-ar durea undeva de Europarlamentarele lor (oricum, orice ne-ar da Europa tot "graşii" halesc), ci pentru că am fost plăcut surprins să aflu că majoritatea oamenilor şi-ar petrece Duminica mai degrabă la iarbă verde sau la pescuit decât să meargă la vot! Asta da atitudine! Adică ce dom'le, numai voi să chefuiţi?! Ei, lasă! Voi chefuiţi în timpul anului, iar poporul chefuieşte în zi de alegeri!
Mulţi cunoscuţi, din câte ştiu din discuţii, vor merge mâine la pescuit. Ceea ce înseamnă nema votare! Şi asta e bine. În fond, ce rost are să îţi iroseşti timpul liber (şi ăla puţin!!!) ca să mergi la vot?! Ce, ţi-au făcut ei viaţa mai uşoară?! Nu! Mergi dom'le la pescuit, la un grătar, ceva, atunci!
Apropo, nu v-am spus încă, dar cred că aţi observat şi voi, că orice om se holbează măcar în trecere la afişele electorale existente peste tot. M-a amuzat lozinca adoptată de aliaţii Becali şi Vadim: "Doi creştini şi patrioţi vor scăpa ţara de hoţi!". Deci, pe bune, asta m-a făcut să râd în hohote. Ei... cum să zic, or fi ei creştini, nu neg, dar patriotismul lor lasă de dorit. Cel puţin al lui Vadim, că Becali săracu' face şi el ce îl duce capu'. Dar Vadim... ei, Vadim, sau cum îmi place mie să îi zic, Limbricu' din Cotroceni, nu mi se pare un mare patriot. Înţeleg că are ceva cu ungurii... dar poate avea mai mult succes dacă nu zicea pe faţă că vrea să îi dea afară din ţară!
Eu sunt de acord cu Vadim, dar nu cred că ungurii ar trebui expulzaţi, pentru că ăsta ar fi un act demn de comunişti, nu de un regim democratic. Şi propunerea mea e tot un act comunist, dar se referă la altă naţie. Şi anume la ţigani. Nu am nimic personal cu cineva anume, ci cu ei în general. Poate nu sunt toţi aşa, dar majoritatea fură, se iau la bătaie cu cine apucă, scuipă, înjură, etc. Poate există şi ţigani puţin mai cultivaţi, care nu ne fac neamul de ruşine, dar eu nu prea am dat de ei. Mă enervează mai ales faptul că, dacă unul vrea să se ia de cineva, nu vine singur la bătaie, ci în gaşcă. Şi cred că ştiţi deja că e nasol să te pui cu o bandă întreagă de ţigani. Ăştia sunt uniţi, e drept, dar chestia asta e foarte nasoală. Pentru că dacă baţi un ţigan când îl prinzi singur, ăla sigur îţi va pune toată şatra pe cap mai târziu, şi probabil vei sfârşi înjunghiat, împuşcat, sau în cel mai bun caz, doar bătut bine. Dacă vrei să te duşmăneşti cu ţiganii nu e de ajuns să te dai curajos, asta e clar.
Oricum, să revin la ideea mea. Eu cred că ţiganii ar trebui expulzaţi din România. Deja se înmulţesc cam mult, pleacă în străinătate şi ne fac de ruşine. Exemplu concret: situaţia din Italia. Dar... dacă ţiganii care ne fac de ruşine nu ar mai fi Români?! Atunci probabil nimeni nu ar putea învinui românii pentru ce fac ţiganii. Din păcate, mă tem că nu vom scăpa prea curând de ei... dar sper în continuare. Ştiţi cum se spune: speranţa moare ultima!