25 februarie 2009

Maeştrii Discriminării

Uniunea Europeană este pe drumul fără de întoarcere a pierzaniei. Asta pentru că deşi militează împotriva discriminării, o practică pe faţă. Mă refer aici la Anglia, respectiv Germania care au decis să îşi limiteze piaţa de muncă, limitând accesul Românilor şi Bulgarilor (ultimii veniţi). Nu ştiu ce cred alţii, dar în opinia mea asta se cheamă discriminare. La un loc cu criza financiară, această diferenţiere între naţii va duce în final, inevitabil, la război, sau cel puţin asta cred eu. Deşi sper să nu am dreptate, totul e posibil, mai ales având în vedere şi situaţia din Italia, unde nu mai ştiu macaronarii cum să scape de noi.

Bonus: Melodia din "Jandarmul din St. Tropez"

Vladimir Cosma - Le Gendarme De Saint Tropez
Found at bee mp3 search engine


Pentru că e un film excepţional (în fine, toată seria e excepţională), şi Louis de Funes a fost şi rămâne un actor formidabil.

21 februarie 2009

CioroGârla sau CioroFleaşca?!

Nu am mai scris o vreme, din lipsă de timp, dar acum simt nevoia să comentez ceva. Şi anume chestia cu armele furate de la Ciorogârla, despre care se vehiculează prin ziare că ar fi prins nu ştiu câţi soldaţi care cică ar fi furat acele arme. Asta e, desigur, de faţadă. Armele au fost furate de nişte inşi care acum se află departe, în ţările calde şi cheltuiesc banii obţinuţi pe ele. Bănuiesc că au trimis o parte din bani şi la soldaţii cărora le erau datori cu şpăgi, că altfel n-ar mai fi necunoscuţi acum. În orice caz, justiţia noastră este din nou fleaşcă în faţa acestor bandiţi care nu dau doi lei pe legile ţării noastre dragi. Până la urmă, armele vor fi găsite când va fi găsită şi Elodia, adică vorba ceea, "Când va face plopul pere şi răchita micşunele".

4 februarie 2009

Am câştigat Insula Şerpilor?! Pe bune?!

În urma verdictului dat la Haga se presupune că am câştigat aproximativ 80% din Insula Şerpilor. Mare scofală! Noi ne-am luptat cu Ucraina pentru un teritoriu pe care atât noi, cât şi ei, voiam să îl vindem mai departe Ruşilor, Irakienilor, Teroriştilor... în fine, cui dădea mai mult. Am câştigat noi, bravo nouă. Să vedem ce va fi mai departe, deşi sunt convins că, mai devreme sau mai târziu, vom scăpa de noul teritoriu dobândit în instanţă.

Gorbunov arată ce poate justiţia din România...

Cazul supra-mediatizat a eliberării lui Gorbunov din închisoare, precum şi a altor deţinuţi, a căror caz apare de asemenea în ziare, a demonstrat ce poate face justiţia din România. Cum vine asta?! "Păi, am primit 5000 de Euro mită şi l-am trimis în concediu medical". Cam aşa ar trebui să zică medicul din penitenciar, care a constatat că pacientul lui suferă de Glaucom şi a zis că trebuie operat într-un spital din exterior. Zice Gorbunov că nu vede bine noaptea... măi prietene, dacă vrei să ştii, numai pisicile văd bine noaptea! Şi colac peste pupăză, Serghei nici măcar nu s-a mai operat de glaucom. A ieşit din puşcărie şi dus a fost. La cum merge justiţia în ţara noastră, azi îi dau la unu' cu barosu' în cap, ăla moare, ajung la pârnaie, şi dup-aia merg la medic, îi dau şpagă şi aranjez să fiu eliberat pe motiv că mă doare mâna în care am ţinut barosul. Să fim serioşi, trebuie să fii cu mintea în concediu medical dacă ai impresia că există un sistem judiciar în România.